Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.    X

Recenzja Windows Phone 8S by HTC oraz Windows Phone 8

Witam wszystkich, swoją przygodę z blogowaniem na dobreprogramy.pl chcę zacząć od recenzji najnowszego smartphone‘a od HTC – Windows Phone 8S by HTC. Zacznijmy od początku: otóż stanąłem przed dylematem zakupu nowego telefonu, ponieważ mój dotychczasowy nie spełniał moich wymagań. Od jakiegoś czasu uważałem, że najwyższy czas na Windows Phone 8. Ostatecznie wybrałem HTC 8S, ponieważ bardzo przypadł mi do gustu. Dlaczego akurat Windows? Spodobał się mi jego unikalny design, prostota. Przechodząc do sedna, od kilku dni jestem użytkownikiem 8S i chciałbym go w miarę szczegółowo opisać. Sam telefon zakupiłem na stronie htc-sklep.pl za kwotę 1299 zł (oraz otrzymałem kubek z logiem HTC :) )

Opakowanie

Telefon otrzymujemy w bardzo ciekawym opakowaniu, które jak twierdzi producent jest bio-degradowalne. Na samej górze - HTC 8S, następnie gąszcz ulotek (zapewne po czesku, słowacku i oczywiście po polsku), naklejka licencyjna Windows Phone 8 oraz ładowarka składająca się z wtyczki oraz kabla USB i słuchawki.

Obudowa i wykonanie

Telefon leży całkiem dobrze w dłoni i nie jest zbyt ciężki (113 gram). HTC 8S nie posiada wymiennej obudowy, co raczej nie jest dla mnie żadnym problemem. Otwierać możemy tylko mały panel, w którym znajduje się miejsce na kartę microSIM i microSD. Na prawym boku mamy przycisk zmiany głośności i spust migawki, uruchamiający jednocześnie aparat. Na górze umieszczono przycisk blokady ekranu/wyłączania telefonu i wejście do słuchawek. Natomiast na dole znajduje się wejście microUSB do ładowania i podłączania telefonu do PC oraz mikrofon. Oprócz tego w głośniku zamontowano diodę informującą o słabym stanie baterii i jej ładowaniu. Szkoda, że nie powiadamia ona o nieodebranych połączeniach itp.

Sama obudowa jest wykonana z wytrzymałego rodzaju plastiku, który jest bardzo miły w dotyku. Na tylnej obudowie możemy zauważyć też logo BeatsAudio™ – telefon (tak jak większość nowych smartphone ‘ów od HTC) posiada tą technologię, w tym wypadku specjalny profil muzyczny, zamiast wzmacniacza, tak jak 8X. Uaktywnia się ona, gdy podłączymy słuchawki. Muszę przyznać, iż różnica jest wyczuwalna, basy są wzmocnione, dźwięk lepszy.

Ekran

Urządzenie posiada ekran 4” o rozdzielczości 480×800 pikseli wykonany w technologii Super LCD, chroniony szkłem Gorilla Glass, które chroni przed zarysowaniami. Rozmiary urządzenia (120.5 x 63 x 10.28 mm) pozwalają na komfortową obsługę jedną ręką i sprawiają, że telefon nie wypycha nam zbytnio kieszeni. Czerń jest odwzorowana tu bardzo dobrze. Ekran jest matowy, dzięki czemu jest bardzo czytelny również w słońcu i pod światło. Zdjęcia tu zaprezentowane nie oddają w 100% prawdziwego efektu :)

Specyfikacja

HTC 8S posiada 4GB pamięci wewnętrznej, oraz slot na karty microSD (nie były one obsługiwane w poprzedniej wersji WP). 8S jest napędzane jest za pomocą dwurdzeniowego procesora Snapdragon S4 1 GHz współpracującego z 512MB RAM. Telefon jest przez to bardzo wydajny, nie zacina się, nie ma żadnych spowolnień w czasie korzystania z urządzenia. HTC posiada również aparat (tylko z tyłu) 5MP z opcją nagrywania wideo, w jakości 720p i lampą LED. Zdjęcia są bardzo przyzwoite. Bateria (niewymienna) o pojemności 1700mAh pozwala cieszyć się pracą urządzenia od kilku godzin (intensywne użytkowanie) do nawet pięciu dni (sporadyczne korzystanie z urządzenia).

Aparat

System operacyjny

Słów kilka o systemie. Aktualnie na urządzeniu jest zainstalowany system Windows Phone 8 (Apollo), w wersji 8.0.10211.204.

System jest w moim odczuciu niezmiernie intuicyjny, kafelki duże i łatwo klikalne. Można zmieniać dowolnie ich kolejność, rozmiar, ilość oraz decydować, które chcemy mieć a które usunąć. Na pulpicie można przypiąć (umieścić) dowolną ich ilość. Funkcja Live Tile pozwala na informowanie użytkownika o ilości nieodebranych połączeń, SMS-ów, maili, i innych informacji bezpośrednio na kafelku odpowiedzialnym za którąś z tych funkcji.

Informacje te są również dostępne na ekranie blokady, na którym możemy umieścić dowolną tapetę lub wybrać aplikację, która będzie go stanowiła.

Plusem systemu jest również łatwość odinstalowania niepotrzebnych aplikacji. Wystarczy przytrzymać w menu kafelek lub nazwę aplikacji i wybrać opcję „odinstaluj”.

Nowe funkcje w WP8

  • Nowy ekran startowy:
Widoczny na pierwszy rzut oka. WP8 wprowadza trzeci rozmiar kafelka - najmniejszy, dzięki czemu nasz ekran może być jeszcze bardziej dostosowany do naszych potrzeb

Dostosowywanie kafelków

  • Kącik dziecięcy:
Dla mnie bardzo przydatna funkcja, zwłaszcza gdy moja mała kuzynka chce pobawić się moim telefonem, nie muszę się martwić o moje dane, tylko włączam kącik i mogę spać spokojnie :) Funkcję tą włączamy w ustawieniach. Następnie gdy widzimy ekran blokady telefonu przesuwamy ekran w lewo.

  • Synchronizacja poprzez Eksplorator Windows, (Tryb masowy):
Teraz możemy łatwo przesłać pliki z PC na telefon, zamiast męczyć się z toporną aplikacją Zune poprzez podłączenie urządzenia i przeniesienie plików z jednego na drugie, lub poprzez podłączenie karty microSD. Oczywiście nadal możemy użyć SkyDrive i Zune (Microsoft wydał teraz aplikację My Windows Phone w wersji Modern UI i na Desktop - ta niestety nie jest dostępna w języku polskim i tylko dla Windows 7/8).

  • Polecenia głosowe:
Aby je uaktywnić, należy przytrzymać klawisz Windows. W języku polskim mamy dostępne komendy:-Otwórz/Uruchom *nazwa aplikacji* np. otwórz kalendarz-Zadzwoń do *nazwa kontaktu* + na komórkę, domowy itp. np. zadzwoń do Jola na domowy-Pomoc, czyli wszystkie dostępne komendy

Niestety w polskiej wersji językowej niedostępne są komendy:-Zanotuj *tekst notatki*-Napisz do *odbiorca*, a następnie treść wiadomości-Znajdź *co* (w wyszukiwarce Bing)oraz polecenia głosowe w Bing

Dodatkowo, gdy mamy włączone słuchawki, jesteśmy powiadamiani o wiadomościach, możemy nakazać ich przeczytanie, a także odpisanie na nie.

  • Znajdź mój telefon:
Funkcja ogromnie przydatna dla osób, które często gubią telefon. Za jej oraz strony windowsphone.com pomocą możemy wyświetlić na ekranie telefonu tekst, namierzyć go, zablokować, włączyć dzwonek lub wymazać wszelkie dane (które zapisane są zaś na serwerach Microsoftu).

  • Portfel:
Funkcja przydatna dla posiadaczy kart kredytowych i kart microSIM np. Orange Cash. Niestety, jako że HTC 8S nie obsługuje NFC, portfel nie przyda się za bardzo.

Aplikacje

Windows Phone 8 przynosi również nową wersję Windows Phone Store (wcześniej Marketplace). Jest to centrum aplikacji (na wzór Google Play, iOS market) skąd możemy pobierać bezpłatne i kupować płatne aplikacje. Jest to jedyny sposób na instalowanie nowych programów i gier.

[img=P1000679]

Użytkownicy systemu nie muszą aż tak bardzo martwić się o bezpieczeństwo, ponieważ wszystkie aplikacje w sklepie są poddawane testom przez Microsoft. Oprócz tego producenci telefonów mają do dyspozycji własny "kącik" w Windows Phone Store.

Podsumowanie

Podsumowując: 8S jest urządzeniem udanym i godnym polecenia. Działa bardzo szybko dzięki dobrym podzespołom i świetnie zoptymalizowanego systemu. HTC dodatkowo oferuje dedykowane aplikacje, które rozszerzają możliwości urządzenia, m.in. świetny widżet pogodowy, znany z HTC Sense.

Plusy i minusy HTC 8S:

+ ciekawy design+ wysokiej jakości wykonanie (ekran i obudowa)- brak możliwości wymiany baterii- nie zastosowanie kamery do wideorozmów tak jak to uczyniono w podobnej cenowo Lumii 620

Plusy i minusy WINDOWS PHONE 8:

+ w końcu dodano obsługę kart pamięci (niedostępne w WP7)+ wprowadzono synchronizację plików przez Eksplorator Windows (niedostępne w WP7)+ wprowadzono możliwość zmiany wielkości czcionki (niedostępne w WP7)+ fenomenalna funkcja "Znajdź telefon"+ nowy ekran startowy+ fenomenalny Kącik dziecięcy+ dołączony Office 2013+ jądro wspólne z Windows 8+ nareszcie ułatwione dodawanie własnego dzwonka. Teraz, w przeciwieństwie do WP7, wystarczy wejść do okna 'Komputer' na Windowsie Vista, 7 lub 8, z zakładki 'Urządzenia' wybrać nasz telefon, następnie 'Telefon' i 'Dzwonki' i przenieść tam plik nie większy niż 30 MB i niezabezpieczony technologią DRM.- niedostępność funkcji "Data Sense" na wszystkich telefonach- brak funkcji "Local Scout" w Polsce- nadal nie wprowadzono menadżera plików, co może nie jest bardzo potrzebną rzeczą, ale czasem się przydaje- ubogie polecenia głosowe- konieczność zalogowania się do konta Microsoft, by móc zintegrować się z Facebookiem, Twitterem itp.- gdy ma się włączone słuchawki można czasem dostać zawału, gdy dostanie się SMS'a :)

To pokrótce najważniejsze nowości w WP8 oraz cechy HTC 8S.

Wasze pytania

@djfoxer:
Możesz coś napisać odnośnie Internet Explorera? Co tam ciekawego jest i jak z wydajnością?
Zapewne wiele osób pomyśli: "Internet Explorer na telefonie? Cóż gorszego być może... itp.".Niestety muszę te osoby zmartwić :) IE 10 na moim HTC jest niezwykle wydajne, nie ma problemów z ładowaniem stron, wszystko chodzi bardzo płynnie. Mówiąc krótko: IE pokroju wersji 6 mamy już na szczęście dawno za sobą, a Microsoft w końcu zaczął nadążać za standardami. (IE zdobywa 314 punktów na 500 możliwych, co jest bardzo dobrym wynikiem). Co do nowości: nie ma tu nic szczególnego, po prostu poprawiono zachowanie i obsługę standardów i wprowadzono parę zmian kosmetycznych, dodatkowe funkcje ukryto pod przyciskiem 'Więcej'.

@djfoxer:

Czy HTC posiada opcję podtrzymywania połączenia przy wygaszonym ekranie?
Jak najbardziej.

@progeo:

Porównując HTC 8X z 8S mam jedno pytanie ważne dla mnie czy w wersji office dla tańszego telefonu jest możliwa edycja tekstu?
Jak najbardziej. Pakiet Office Mobile oferuje wszystkie swoje funkcje na każdym smartfonie z WP8. Możemy tworzyć dokumenty w Excel'u i Word'zie oraz otwierać prezentacje w Power Point'cie.

@MNTR:

Jestem zainteresowany kupnem HTC Windows Phone 8S, ale mam pewne wątpliwości (...)- Czy takie gry jak Angry Birds Space i Stars Wars tną się na telefonie ? - Czy po włożeniu karty pamięci np: z kilka GB muzyki będzie telefon chodził płynnie ( + czy sama aplikacja do muzyki będzie działać płynnie) - Czy 512 MB ramu przeszkadza w użytkowaniu
Ad.1 Nie miałem okazji wypróbować tych gier, ponieważ wydawca uznał, że na WP będą one płatne, ale zważywszy na to, że działały płynnie na Galaxy Mini z ok. 256 MB RAM, jestem pewien, że tu nie będzie żadnych problemówAd.2 Jak najbardziejAd.3 Nie, gdyż:-Windows Phone jest bardzo zoptymalizowany, co sprawia, że wszystko jest bardzo wydajne-512 MB RAM jest wspomagane przez dwurdzeniowy procesor

@p1234:

mam trzy pytania: jak długo trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu? Co sądzisz o ekranie, może się porównywać do ekranu w Samsungu galaxy s2 lub nokii lumii 800? no i jak z płynnością, często się zawiesza?
Ad.1 Przy intensywnym użytkowaniu bateria trzyma ok. 8h, natomiast przy normalnym ok. 2 dni, a jak zachowa się w stanie bezczynności nie miałem okazji sprawdzićAd.2 Niestety nie mogę porównać wyświetlacza do tych dwóch telefonów, natomiast mogę śmiało powiedzieć, że wszystko jest tu czytelne i szczegółowe, nie występuje efekt negatywu przy patrzeniu z boków, a oprócz tego w takiej sytuacji obraz nadal jest dobrej jakości, piksele nie rzucają się w oczy, przy normalnym użytkowaniu są niewidoczne. Kolory są też bardzo żywe. Jak dla mnie - ekran wyśmienity.Ad.3 Telefon nie zawiesił się nigdy, jednak gdy ma się otworzone więcej niż 10 aplikacji można odczuć lekki spadek wydajności.

@kordi:

A jak z bluetooth? Przy recenzji Nokii 820 wyczytałem że w zasadzie działa tylko dla zestawu słuchawkowego, poza tym zero opcji przesyłania danych.Mam akurat w aucie zestaw głośnomówiący który mam obecnie zintegrowany przez bluetooth (...) nie wyobrażam utraty tej funkcji!

Spokojnie. W Windows Phone 8 nareszcie możemy udostępniać pliki poprzez Bluetooth, zatem korzystanie z zestawu głośnomówiącego nie będzie kłopotem.

@CoroDaNem:

A propos tej edycji plików tekstowych w MS Office Mobile. Na moim WP7.5 MS Word Mobile w wersji 14.5 nie obsługuje edycji plików w formacie *.doc, a jedynie wyświetlanie ich. Przy plikach w formacie *.docx nie ma żadnych problemów. (...)Do Local Scout i Bing Vision będziemy mieli dostęp po przestawieniu języka przeglądarki i wyszukiwania na np. język angielski. We wszystkim wzoruje na podstawie WP7.5 (...)
Rzeczywiście pliki *.doc możemy tylko przeglądać.Natomiast Local Scout jest dostępny po zmianie języka przeglądarki na angielski, ale w Polsce funkcja ta nie ma żadnego sensu, gdyż nie ma polskich danych. Co do Bing Vision, jest on dostępny i w języku polskim.

@Caffreys:

Czy można wyjąć baterię? - czasami jedyna metoda na zresetowanie smartphona
Baterii nie można wyjąć, za są dwa sposoby na reset: (dostępne we wszystkich telefonach z Windows Phone 7 i 8)-miękki reset, który uruchamia telefon ponownie (Klawisz głośności w dół + przycisk blokady trzymane przez ok.7 sekund) -twardy reset, który przeprowadza reset do ustawień fabrycznych (Wciskamy jednocześnie przyciski Vol Down, Blokada oraz Kamera [na wyłączonym telefonie]. Po kilku sekundach telefon zawibruje, puszczamy wtedy przycisk Blokady, pozostałe dwa przyciski trzymamy jeszcze przez około 5 sekund. Po tym każdy telefon z WP uruchomi się z ustawieniami fabrycznymi.

@Anonim (niezalogowany):

Jak wygląda kwestia zrzucania z komputera i odtwarzania na tel. muzyki (mp3) i filmów w najpopularniejszych formatach? Nie ma z tym problemu? Mamy tylko WMP czy są dostępne inne programy?
Wspominałem już, że pliki możemy przenosić przez Eksplorator Windows i aplikacje Windows Phone. Nie znam wszystkich dostępnych formatów, jednak wiem, że można odtwarzać filmy .mp4 i muzykę w .mp3 i .wav. Odtwarzaczem nie jest tu Windows Media Player, a aplikacja Muzyka+Wideo.

@Caffreys:

Kiedy bateria zużyje się już na tyle, że nie umożliwia komfortowego używania telefonu, czy za jej wymianę trzeba zapłacić w serwisie ? Czy ten HTC jest zbudowany tak, że samodzielna wymiana jest praktycznie niemożliwa (jak iPhone'y)?
Wymiana baterii jest możliwa po rozkręceniu obudowy, co wiąże się z utratą gwarancji, co do wymiany w serwisie nie mam pojęcia. Zapewne w okresie gwarancji jest to bezpłatne.

@Placek90:

Pewnie głupie pytanie, ale czy na HTC jest jakaś darmowa alternatywa dla nawigacji samochodwej od Nokii?

Od HTC nie dostajemy takiej aplikacji, natomiast takie odpowiedniki znajdziemy w Windows Store np. Yanosik.

@Nerf:

Rozwiń ten punkt ze słabymi połączeniami?(...)Dziennie rozmawiam po kilka godzin(normalnie połączenie sieci komórkowej) więc jest to dla mnie ważne.- Czy można "wyłączyć"/"zgasić" ekran podczas rozmowy niezawieszając jej?- Ile minut może najdłużej trwać rozmowa? - Słyszałem że czasami jest efekt metalicznego głosu, prawda?
Nic nie wspominałem o słabym połączeniu. Chodziło o bug w WP7 powodujący, że po zablokowaniu ekranu Wi-Fi było wyłączane.Ad.1 Można bez przeszkód blokować ekran w czasie rozmowy. Nie trzeba tego robić, gdyż po przyłożeniu do ucha ekran sam gaśnie.Ad.2 Tak długo, aż wyczerpiesz limit na koncie, albo do momentu gdy rozładujesz baterię.Ad.3 Nie słyszałem, aby taki efekt występował.

@gosc1111 (niezalogowany):

moje pytanie jest zwiazane z obudową czy jest zwykly plastik z tyłu czy gumowany?
Jest to bardziej gumowany, jeżeli ktoś kiedyś miał w ręku pilota od platformy 'n' to może sobie wyobrazić jaki jest w dotyku :)

Dziękuję za uwagę. W razie pytań zadawajcie je w komentarzach, a ja postaram się udzielić na nie odpowiedzi w tym wpisie, w specjalnie oznaczonej rubryce. 

windows sprzęt urządzenia mobilne

Komentarze (259)

avatar | 14.12.2012 12:23 #1
Najlepsza w tym telefonie jest cena. 1200zł na start za dobre urządzenie powinno przyciągnąć klientów.
Fajny tekst. Jak dostanę w końcu moją Lumię 920 napiszę podobny.
avatar | 14.12.2012 12:26 #2
Dziękuję serdecznie, powodów do narzekania (póki co) nie mam, HTC spisało się nieźle, jedynie Microsoft musi trochę dopracować system.
avatar | 14.12.2012 12:49 #3
Szkoda, że HTC nie dało wyświetlacza z amoledem. Możesz coś napisać odnośnie Internet Explorera? Co tam ciekawego jest i jak z wydajnością?

Obecnie jeszcze poczekam z przesiadką na WP8. Na razie czekam na 7.8 (już dostępne na serwerach Nokii). Póki jest dużo użytkowników z serii WP7.x i wychodzi nowy soft, na razie nie zmieniam telefonu.
avatar | 14.12.2012 13:02 #4
Już się robi... :)
avatar | 14.12.2012 13:34 #5
Moja 920 ma 320+6pkt w html5test, to więcej niż ie10 na w8 który uzyskuje u mnie 313+6pkt
avatar | 14.12.2012 13:38 #6
@maciej924 A ty jak oceniasz Lumię i WP8? Według mnie WP8 to bardzo przyjazny, aczkolwiek czasami dziwny system.
avatar | 14.12.2012 13:54 #7
Działanie mi odpowiada, co do prędkości to się nie wypowiem, bo u mnie była to przesiadka z WM6 ;) . Czy dziwny system, na pewno trzeba się przyzwyczaić do stopowania aplikacji w tle. Co do Lumi to to czego się spodziewałem ;) no może stabilizacja działa lepiej niż przypuszczałem. Tu filmik, co prawda pod względem drgań poprawiony przez YT http://www.youtube.com/watch?v=6KvKMnlCKSI , ale też orginał nie jest gorszy dużo
avatar | 14.12.2012 14:16 #9
Wow, jak na smartfony, to jakość zachwycająca! Aparat w moim HTC nie jest jakiś wybitny, ale i tak jakość jest zadowalająca. W najbliższym czasie postaram się nagrać jakieś ładne miejsce. :)
avatar | 14.12.2012 15:07 #10
@maciej924
A jest szansa na to, żeby wrzucić ten filmik bez stabilizacji z YT. Dziwnie np. na końcu wygląda kamienica, która przez stabilizację sprawia, iż się "porusza" ;)
avatar | 14.12.2012 15:10 #11
@szymek48
Czyli w IE10 prócz silnika nie ma nic nowego względem IE w WP7.5? A właśnie, masz w tym HTC opcję podtrzymywania połączenia przy wygaszonym ekranie?
avatar | 14.12.2012 15:14 #12
Ładnie rozpocząłeś blogowania na dobreprgramy.pl Jeśli kolejne wpisy będą równie ciekawe to masz wiernego czytelnika. Szukałem ostatnio recenzji tego smartfonu i spojrzenia na WP8 przeciętnego użytkownika. Przepraszam za użycie przeciętnego, ale chyba wiesz o co mi chodzi :)
avatar | 14.12.2012 15:18 #13
@djfoxer Oprócz zmian kosmetycznych to nie, ale te nie są bardzo ważne, więc nie wspominałem. Opcja podtrzymywania połączenia została wprowadzona.
@Scorpions.B Doskonale rozumiem :) Za to nie rozumiem tego, że ludzie skupiają się na HTC 8X. Wiadomo, lepsza specyfikacja i wszystko inne, ale HTC 8S to też bardzo dobry model.
avatar
progeo (niezalogowany)
| 14.12.2012 15:25 #14
Porównując HTC 8X z 8S mam jedno pytanie ważne dla mnie czy w wersji office dla tańszego telefonu jest możliwa edycja tekstu?
avatar | 14.12.2012 15:27 #15
@djfoxer przez końcówkę yt zrobił swoją stabilizacje :D próbowałem tam wyłączyć nagrywanie a miałem miękkie rękawiczki i spust migawki się nie chciał wcisnąć :D. Co do IE10 jeszcze w sunspider 0.9.1 mam wynik 911ms
Filmik bez stabilizacji tu: http://youtu.be/iE8a9JIXas8
Bonus http://www.youtube.com/watch?v=7_JBgJznxv0&feature=youtu.be
avatar | 14.12.2012 16:30 #16
@progeo - jak najbardziej, Office posiada wszystkie funkcje te same na wszystkich telefonach z WP8
avatar | 14.12.2012 16:49 #17
No fajnie, wreszcie ktoś się bierze za jakieś tańsze modele, a nie tylko 820, 920... Lumia - Srumia :P
avatar | 14.12.2012 17:01 #18
Mk13 Lumia 820 jest w podobnej cenie w play w ofecie bez abonamentu - na kartę jest za 1219zł ;) Co prawda z dostępnością jest krucho ale można załatwić
avatar
p1234 (niezalogowany)
| 14.12.2012 18:35 #19
mam trzy pytania: jak długo trzyma batria przy normalnym urzytkowaniu? Co sądzisz o ekranie, moze sie porównywać do ekranu w Samsungu galaxy s2 lub noki lumi 800? no i jak z płynnoscią, często sie zawiesza?
avatar | 14.12.2012 19:26 #20
Jakby nie podświetlone klawisze to pomyślałbym, że to jedna z Xperii :o HTC ewidentnie zerżnęło.
avatar
Bryan (niezalogowany)
| 14.12.2012 20:50 #21
Ładna recka, co do wersji oprogramowania- nie jest to Apollo a Portico- Apollo będzie w 2013 jako drugi update. A co do samego telefonu LUDZIE! Jeżeli Nokia wydaje Lumie 620 o niemalże identycznych parametrach za sugerowana cenę 800 zł to o czym tu mówimy? Ktoś argumentował to jakością obudowy HTC..., a to tez plastik. Skoro taka sama Lumia ma kosztować 400 zl mniej to za co płacimy? Odpowiedz jest oczywista. Telefon ładny, nic poza tym.
avatar | 15.12.2012 9:25 #22
@Piotrek2255: Ciekawe, wszyscy raczej mówią, że to zerżnięta Lumia, bo kolory 8S i 8X są takie też żarówiaste :-)
avatar | 15.12.2012 10:29 #23
Hmm... To już nie można zrobić kolorowego telefonu?;) Twórcy być może się zainspirowali Lumią, ale i tak uważam, że HTC 8S jest najładniejszym smartphone'm z Windows Phone :)
avatar
progeo (niezalogowany)
| 15.12.2012 15:33 #24
Szymek dzięki pytałem bo w gsmarena.com mamy o HTC 8S:

- Document viewer

a o HTC 8X jest w opisie:
-Document viewer/editor
avatar
progeo (niezalogowany)
| 15.12.2012 15:35 #25
Skromna uwaga - proszę zauważyć, ze HTC i Samsung ATIV maja bardzo niskie współczynniki SAR w stosunku do Nokii!
avatar | 15.12.2012 19:46 #26
@Bryan - Apollo to nazwa kodowa Windows Phone 8 a Portico/Apollo+ to szykowana przed Microsoft aktualizacja :) Co do ceny 800zł w Polsce to marzenie, jak wiadomo sprzęt u nas zawsze jest droższy, więc przewiduję 1000zł - co do różnic, Lumia ma kamerę do wideorozmów, NFC, wymienne obudowy, za to HTC jest większy i lżejszy, posiada lepszy i większy ekran, o wiele lepszą baterię (różnica 400 mAh), Beats Audio i Gorilla Glass.
avatar | 16.12.2012 10:57 #27
@progeo Ciekawa uwaga z tym współczynnikiem.
avatar
MNTR (niezalogowany)
| 16.12.2012 13:47 #28
Jestem zainteresowany kupnem HTC Windows Phone 8S, ale mam pewne wątpliwości co do zakupu ... :/ i dla tego mam kilka pytań
- Czy takie gry jak Angry Birds Space i Stars Wars tną się na telefonie ?
- Czy po włożeniu karty pamięci np: z kilka GB muzyki będzie telefon chodził płynnie ( + czy sama aplikacja do muzyki będzie działać płynnie)
- Czy 512 MB ramu przeszkadza w użytkowaniu
avatar
kordi (niezalogowany)
| 17.12.2012 8:10 #29
A jak z bluetooth? Przy recenzji Nokii 820 wyczytałem że w zasadzie działa tylko dla zestawu słuchawkowego, poza tym zero opcji przesyłania danych;/
Mam akurat w aucie zestaw głośnomówiący który mam obecnie zintegrowany przez bluetooth z telefonem i trochę sobie nie wyobrażam utraty tej funkcji!
avatar | 17.12.2012 13:08 #30
A propos tej edycji plików tekstowych w MS Office Mobile. Na moim WP7.5 MS Word Mobile w wersji 14.5 nie obsługuje edycji plików w formacie *.doc, a jedynie wyświetlanie ich. Przy plikach w formacie *.docx nie ma żadnych problemów. Należałoby sprawdzić czy jest tak samo w MS Office na WP8.

I jeszcze druga sprawa... Do Local Scout i Bing Vision będziemy mieli dostęp po przestawieniu języka przeglądarki i wyszukiwania na np. język angielski. We wszystkim wzoruje na podstawie WP7.5, a wiec prosiłbym o zweryfikowanie wymienionych wyżej "rzeczy".
avatar | 17.12.2012 14:07 #31
Witam,

fajna recenzja, mam jedno (chyba głupie pytanie) ... :

czy można wyjąć baterie ? - czasami jedyna metoda na zresetowanie smrtphona

Pozdrawiam
avatar | 17.12.2012 16:54 #32
@kordi:
W WP8 Jest przesyłanie danych, tj. OBEX file push, dla obrazków, wideo i muzyki. Zestaw słuchawkowy i głośnomówiący również działają, także np. sterowanie odtwarzaczem muzycznym (AVRCP). Nie wiem jak ze zdalnym dostępem do książki telefonicznej (PBAP).
avatar | 17.12.2012 20:34 #33
Świetny materiał o S8 htc z WP8 i moje gratulacje :)

Aczkolwiek zastanawiam się nad kupnem tanio jednak Lumia 820 bo na Allegro już za 1400 można dostać a ma więcej pamięci 8GB/1GB'Ram lub obsługuje NFC
avatar | 17.12.2012 23:31 #34
Ooo, cena bardzo ciekawa, aczkolwiek do allegro nie mam zaufania co do rzeczy powyżej 100 zł, a co do NFC to póki nie jest to rozpowszechnione nie przyda się. Cena jak najbardziej za, zatem kupuj i wstawiaj recenzję ;)
avatar | 17.12.2012 23:31 #35
Ooo, cena bardzo ciekawa, aczkolwiek do allegro nie mam zaufania co do rzeczy powyżej 100 zł, a co do NFC to póki nie jest to rozpowszechnione nie przyda się. Cena jak najbardziej za, zatem kupuj i wstawiaj recenzję ;)
P.S - Co do aukcji - ktoś wystawił Lumię 820 używaną za 2500, a kto inny nową za 1500. Ludzie to jednak są dziwni :D
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 18.12.2012 7:40 #36
Dzięki za odpowiedz co do bluetooth, ale nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda kwestia zrzucania z komputera i odtwarzania na tel. muzyki (mp3) i filmów w najpopularniejszych formatach? Nie ma z tym problemu? Mamy tylko WMP czy są dostępne inne programy?
avatar | 18.12.2012 14:38 #37
może ponowie pytanie ...

Kiedy bateria zużyje się już na tyle, że nie umożliwia komfortowego używania telefonu, czy za jej wymianę trzeba zapłacić w serwisie ? Czy ten HTC jest zbudowany tak, że samodzielna wymiana jest praktycznie niemożliwa (jak iPhone'y) ?

Pozdrawiam
avatar
Placek90 (niezalogowany)
| 19.12.2012 13:51 #38
Pewnie głupie pytanie, ale czy na HTC jest jakaś darmowa alternatywa dla nawigacji samochodwej od Nokii?
avatar
Nerf (niezalogowany)
| 19.12.2012 18:44 #39
Rozwiń ten punkt ze słabymi połączeniami?

Zainteresował mnie ten telefon od samego początku i myślę czy by się nie skusić i sprzedać mojego HTC Desire HD i kupić 8s,8x(?!).

Dziennie rozmawiam po kilka godzin(normalnie połączenie sieci komórkowej) więc jest to dla mnie ważne.
- Czy można "wyłączyć"/"zgasić" ekran podczas rozmowy niezawieszająć jej?
- Ile minut może najdłużej trwać rozmowa?
- Słyszałem że czasami jest efekt metalicznego głosu, prawda?
avatar
wojtek90000 (niezalogowany)
| 19.12.2012 22:54 #40
piszesz ze nie posiada NFC a w sklepie euro zapewniaja mnie ze ma NFC a wiec jaka jest prawda ?
avatar | 20.12.2012 8:14 #41
prawda jest taka, że mój telefon NIE MA NFC. A więc albo wciskają ci kit, albo patrzyłeś na 8X. Nie słyszałem o modelu 8S z NFC.
avatar | 22.12.2012 19:32 #42
Mam pytanie, wiesz że można miniaturki umieszczać dwie obok siebie ;) ?
avatar | 22.12.2012 21:07 #43
@Mk13 - no cóż, jestem tu nowy, nie opanowałem blogowania do perfekcji ;)
avatar | 22.12.2012 21:43 #44
Wiem, ja też dopiero po kilku wpisach to odkryłem w zakamarkach bloga, ale polecam bo fajna sprawa :P [img=nazwa][join][img=druganazwa] ;)
avatar
Steranek1984 (niezalogowany)
| 24.12.2012 18:41 #45
Przyglądam się od jakiegoś czasu tel w wp8, i nie wiem czy lepszą alternatywą będzie zapowiadana na początek roku Lumia 620. Procesory te same, ekran w Lumi o 0,2 cala mniejszy(4cale ekran dla mnie to max). Nokia ma też więcej pamięci wewnętrznej, 8GB + 7GB skydrive. Ktoś wspomniał o darmowych mapach dla nokii i o ile dobrze wyczytałem także wymienna bateria. Jeśli ktoś jest bardziej w temacie prosze o jego zdanie, moje opiera się tylko na przeczytaniu kilku opisów.
avatar | 25.12.2012 1:05 #46
Prawdą jest, że L620 jest bardziej dopieszczona, jednakże mi w zupełności wystarcza mój HTC, który doskonale się sprawdza ;) Swoją drogą nie wiem czemu Nokia ma tendencję do tworzenia klocków, gdyż wszystkie ich telefony są cięższe i grubsze. Mój HTC przeszedł kilka upadków, a na ekranie ani ryski, żadnych uszkodzeń. Bajka! :)
avatar | 25.12.2012 1:35 #47
Nokia prawdopodobnie będzie lepszym wyjściem, bo raz, że prawdopodobnie będzie tańsza (choć HTC też pewnie spadnie), a dwa, że Nokia ma o wiele więcej dodatkowych aplikacji, które rozszerzają możliwości telefonu.
avatar
gosc 1111 (niezalogowany)
| 26.12.2012 12:09 #48
moje pytanie jest zwiazane z obudową czy jest zwykly plastik z tyłu czy gumowany?
avatar
progeo (niezalogowany)
| 27.12.2012 19:45 #49
Ciekawy tekst o pamięci - wszak mamy tylko 4Gb - który może trochę wyjaśni ile możemy łącznie zainstalować aplikacji i ile jej zajmuje W8?

http://tech-vise.com/3440/vise-review-htc-8s-a-budget-smartphone-for-basic-use-only/
At 4GB, the usable memory left after the space taken by OS and pre-installed software by Microsoft and HTC is just above 990 MB. A lot of space is taken by the system and ‘other’ which seems to be a holding area for in app downloads.

I downloaded an offline map (approx 230 MB) and it increased the space occupied by ‘other’ and decreased the overall space available by another 230 Mb leaving me with under 760 MB of space. By the time I had finished installed other important apps (about 5-8), my available space was only 600 MB. In light of future updates and some insights into OS behavior, this is unacceptable for anyone who will want to download a basic game or two and keep their apps updated.

The expandable memory can currently only be used for Documents, Music, videos and photos. A choice that you can easily make from the settings menu. There is no option to install and run applications from the SD card slot. If WP 8 supports such a feature in future then this would be a very good purchase.
avatar
Tomkix (niezalogowany)
| 30.12.2012 9:49 #50
Witam, wlasnie pisze z owego htc i wszystko pięknie zgadza się z Twoim opisem ale mam 1 kłopot. Moj htc nie czyta żadnej karty SD. Na pc mam XP a teraz wyczytalem ze eksplorator nie czyta podpietej karty w telefonie. Chociaz mimo wszystko powinien ja widziec po wpieciu jej do telefonu a mój jej nie widzi. Nie wiesz czy to ma jakiś związek z klasa karty? Ja wkladam do htc kartę 2 klasy i nie widzi jej
avatar | 30.12.2012 21:14 #51
Nie jestem pewien co może być. Sprawdzałeś, czy jest ona odczytywana w innych telefonach? Być może jest uszkodzona.
avatar
Tomkix (niezalogowany)
| 30.12.2012 21:55 #52
jak najbardziej, karta wiernie służyła mi w poprzednim telefonie no i wkładałem do niego też karty z salonów, od kumpli itd. w sumie 7 różnych kart. Jedyne co wzbudza we mnie wątpliwość to ta klasa karty właśnie. Bo te co wkładałem były max 4 klasy.
Jednak skończy się to naprawa gwarancyjna w tydzień po zakupie :/ ,bo poza tym telefon jak dla mnie - cudo.
avatar | 31.12.2012 13:10 #53
no cóż, mogę tylko życzyć powodzenia w naprawie.
avatar
jasienio (niezalogowany)
| 01.01.2013 15:33 #54
super recenzja!szczerze!
avatar
kordi (niezalogowany)
| 02.01.2013 8:37 #55
No więc stało się, od 21.12 jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu.
To co rzuca się od razu w oczy to świetna jakość wykonania, plastiki są wysokiej klasy, miło leżą w dłoni, a do tego wszystko jest idealnie spasowane i sprawia wrażenie bardzo solidnego.
Po odpaleniu sprzęt wywołał efekt WOW:) zarówno u mnie jaki i żony(posiadaczki innego modelu htc i zagorzałej fanki androida). Szybkość działania i czułość na dotyk to jakaś masakra, czasem nawet nie zdążę pomyśleć o tym że coś musi się włączyć a już działa! Nie wiem czy to zasługa samego telefonu czy systemu, ale za to należą się ogromne brawa.
Kolejna sprawa to wyświetlacz - dobrze nasycone kolory i żadnej pikselozy.
Bateria w moim egzemplarzu trzyma dobrze, przy normalnym użytkowaniu (ok 0,5 godz neta, trochę grania w Angry Birds i kilkanaście minut rozmów) wytrzymuje 3 dni, jak się więcej pobawiłem to wytrzymał 2 dni. Oczywiście przy pełnej synchronizacji aktualizacji i włączonym 3G, bez tego myślę ze można dorzucić jeszcze jeden dzień.
Sam WP8 to bardzo ładny, łatwy w obsłudze i mega intuicyjny system, jestem zdecydowanie na tak. Brakuje może jeszcze kilu topowych aplikacji znanych u konkurencji, ale myślę że to kwestia niedalekiej przyszłości.
Przy okazji systemu pojawi się też jedyny jak dotychczas zarzut - cześć apek darmowych na innych systemach jest tutaj płatna. Na szczęście nie są to duże pieniądze, no ale zawsze;/

Ale mam jeszcze jedno pytanie - udało Ci się zamienić wyszukiwarkę z bing na google? Wydaje mi się że kiedyś czytałem że jest to możliwe na WP8, niestety sam jakoś nie mogę sobie z tym poradzić;/

Podsumowując - telefon świetny, system też daje radę więc szczerze polecam!
avatar | 02.01.2013 10:34 #56
Hej mam parę pytań. Było pytanie o nawigacje, ale z tego co wiem HTC ma programik o nazwie LOCATIONS - czy jest darmowy i czy można ściągnąć mapy żeby nie korzystać z gprs`a.

Kolejne pytanie, czy apki z WP7.x działają na 8?

Kurde wziołbym go, na alledrogo już poniżej 900zł są tylko w kolorze czarno- białym
avatar | 02.01.2013 17:08 #57
Nie udało mi się zmienić wyszukiwarki, też widziałem poradniki, ale cóż :)
Cena aplikacji zależy od deweloperów i do nich miejmy pretensje, Aplikacje z WP7. są kompatybilne z WP8, natomiast te pisane tylko dla WP8 nie działają na wcześniejszych wersjach :)
avatar | 02.01.2013 17:46 #58
@szymek48
No ale masz locations czy nie? Czy może masz nawigacje od nokii bo takie były plotki?
avatar
autor 007 (niezalogowany)
| 03.01.2013 20:59 #59
super!
avatar
weakup (niezalogowany)
| 04.01.2013 23:04 #60
Siemka mam takie pytanko czy wszystkie aplikacje i gry ktore sa na wp7.5/7.8 beda dzialaly na tym fonie?
avatar | 06.01.2013 21:58 #61
@Darthnorbe HTC Location z tego co wiem jest w przygotowaniu dla WP8. Aplikacji Nokia Drive i Maps jako takiej nie ma, ale w wbudowana aplikacja od niedawna korzysta z ich map, jednak nie oferują nawigacji krok po kroku.
@weakup Działają wszystkie aplikacje, mogą się zdarzyć wyjątki.
avatar
mj (niezalogowany)
| 08.01.2013 8:38 #62
Hej,
dzieki za recenzje i pomoc w wyborze telefonu!
jeszcze pytanie odnosnie osob ktore, jak ja, przesiadaja sie z Androida na WP8. Da sie jakos kontakty zsychnronizowac z kontem googlowym ?

to co mi sie zawsze w androidzie podobaloto zekopia moich kontkatow jest zawsze osiagalna przez GMaila na webie. I to ze ladnie na komputerku mozna pielegnowac swoja skrzynke adresowa :)
Pozdrawiam!
avatar | 08.01.2013 22:03 #63
@mj tak, kontakty, poczta i kalendarz mają opcję synchronizacji z google, ale trzeba się pospieszyć, bo google ma wycofać obsługę protokołu Exchange ActiveSync. Tutaj również możesz zarządzać kontaktami, wystarczy zalogować się kontem Microsoft na outlook.com. Masz dostęp do poczty, SkyDrive, kontaktów i kalendarza.
Co do Google, nie polubiło ono Windows Phone ale spokojnie, da się żyć. Mają nawet przywrócić mapy przez WWW. Czyżby się bali? ;)
avatar
venic (niezalogowany)
| 10.01.2013 18:49 #64
Beznadziejny telefon - nie polecam. Nie ma absolutnie żadnych możliwości spersonalizowania go. Jesteśmy skazani na wgrane dzwonki - nie można żadnych dodać. Ekran startowy ohydny - nie można go nijak zmienić - jedynie dodać lub usunąć kafelki, które tez są ohydne. Masakra - nigdy więcej. Jest tak brzydki, że nawet nie ma go z czym porównać.
Nie wiem, czym się zachwycacie. Ja podpisałam umowę na 30 m-cy i mam nadzieję, że mój stary SE Xperia 10 da radę, bo tego nowego po prostu nie mogę używać.
avatar
JR (niezalogowany)
| 11.01.2013 11:00 #65
Czy można z poziomu telefonu dostać się do karty SD. Np otworzyć plik Exel znajdujący sie na karcie sd
avatar
Tomkix (niezalogowany)
| 11.01.2013 15:18 #66
@venic
Ja jakoś nie miałem problemu z dodaniem własnych dzwonków wystarczy wgrać do odpowiedniego folderu i gotowe tyle ile zechcesz. Co do kafelek to też nie masz racji. Można dodawać praktycznie każdy skrót w telefonie jaki bym chciał i wtedy zamiast klasycznego kafelka robi się miniaturka aplikacji/skrótu którą ma 3 formaty wielkości. Zanim odrzucisz coś nowego pogrzebaj lepiej w instrukcji obsługi albo posiedź nad nim trochę zamiast pisać bzdury.
avatar | 16.01.2013 0:25 #67
@venic - każdy ma inne gusta, póki co, to nie spotkałem się z reakcją, że tenże HTC jest brzydki, to że nie umie pan wgrać dzwonków to już nie moja sprawa, Tomkix wspomniał o kafelkach. 21 kolorów do wyboru, 3 rozmiary, przeróżne elementy. Ogólnie, nie podoba się, to niech go pan sprzeda.
@JR jako tako nie ma eksploreatora plików, ale zawsze można wejść w Office i wybrać pliki z karty, muzyka, zdjęcia...
avatar | 18.01.2013 13:24 #68
Zostałem szczęśliwym posiadaczem Lumi 820. Zauważyłem jedną rzecz, a mianowicie. Zobacz, że w polskiej klawiaturze istnieje jeden dodatkowy klawisz nieobecny w wersji np. EN. To ten ostatni klawisz wirtualnej klawiatury, w drugim rzędzie dla liter - apostrof - '. Wciśnięcie jego nie daje żadnych rezultatów... WTF?
avatar
on26 (niezalogowany)
| 20.01.2013 19:59 #69
mam pytanie dotyczące przesyłania zdjęć przez bluetooth. Przed samym kupnem telefonu w salonie sprzedawca powiedział ze jest problem z przesyłaniem danych przez bluetooth włączył tel wybrał jakieś zdjęcie i nie było możliwości przesyłania, następnie próbował wysłać ze swojego telefonu coś na htc 8s i tez nie dało rady. funkcja ta jest dla mnie bardzo ważna wiec nie kupiłem tel i chciałbym się dowiedzieć czy jest to problem, moze sprzedawca byl zagorzałym zwolennikiem androida bo 5 razy mi odradzal ten telefon, mi osobiscie nie podoba sie android a na aplikacjach praktycznie mi nie zalezy przedewszytskim rozmowy przegladanie internetu i przesyłanie i odbieranie zdjec, co przyda sie na egzaminach w szkole
avatar
mkmk (niezalogowany)
| 21.01.2013 14:03 #70
mógłbyś wstawić zdjęcie tekstu wykonane tym telefonem? z góry dzięki wielkie :)
avatar | 21.01.2013 14:29 #71
@on26
Przesyłanie plików (multimediów) działa już ok na wp8 (wp7.8 też).
avatar
Agata1234098 (niezalogowany)
| 21.01.2013 18:34 #72
Hej :)
Myślę nad kupnem tego telefonu, ale jeszcze nigdy nie obsługiwałam Windows 8. :(
Czy jest to na prawde tak dobre jak wszyscy mówią.?
Bo mam kilka zastrzeżeń.. :
1. Wygląd, widziałam na zdjęciach i tak jak mówie nie jest on za ładny :/ Czy kafelki nie są poprostu.. brzydkie według pana.? Jak to wygląda na telefonie.?
2. Tak jak mówiłam nie obsługiwałam tego telefonu ani Windows 8 wiec nie wiem czy jest tam pulpit. Jak to wygląda.? Jesteśmy w stanie wejść na pulpit tak jak w większości telefonów czy jest to nie możliwe i po odblokowaniu telefonu od razu ukazują nam się kafelki Windowsa.?
3.Grafika, wyświetlacz. Czy jest to tak dobry wyświetlacz jak np. w iPhone 5 czy Samsung Galaxy S III.?
avatar
grześ Grudziądz (niezalogowany)
| 22.01.2013 22:03 #73
Hej co lepiej wybrać htc 8s czy nokia 820 lumia nie niem co kupić
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 23.01.2013 12:39 #74
Posiadam HTC 8s w Orange i mam pytanie co może zjadać pakiet internetowy? Czy jeżeli jestem połączony z WiFi to telefon na pewno korzysta z WiFi a nie z internetu z sieci komórkowej? Posiadam pakiet 1 GB i po 4 dniach zostało mi 180 MB. Przez 2 ostatnie dni w ogóle nie wchodziłem w internet na telefonie przez sieć (tylko WiFi) i zjadło mi ponad 300 MB. Dodam, że nie robiłem nowych zdjęć i nic mi się na Chmure nie przesyłało.
avatar
Jakub 8s (niezalogowany)
| 24.01.2013 0:09 #75
A czy ktoś zauważył, że w WP8 mamy za darmo nawigację offline również dla HTC? W podstawowej aplikacji mapy, wchodzimy w ustawienia a tam magiczne "Pobierz mapy" tadam :) No chyba że ktoś mnie teraz zgasi że to wszyscy wiedzą :P
avatar
Rem33 (niezalogowany)
| 24.01.2013 14:02 #76
Witam. Mam pytanko, czy podczas nagrywania filmików jest dostępna funkcja pauzy, czy tylko start/stop.
avatar
rrekk (niezalogowany)
| 24.01.2013 16:56 #77
Witam, wacham się między HTC 8S a HTC Sensation XE Beats. Co radzicie, który lepiej wziąść?
avatar
netka (niezalogowany)
| 24.01.2013 22:51 #78
A ja mam pytanie z innej beczki... Pobieralam pliki mp3 przez przeglądarkę konkretnie ze strony zippyshare i nie moge ich znalezc nigdzie na telefonie, czy ktos mial tez taki problem? W muzyce nie ma, przeszukalam juz chyba wszystko. Chyba ze one zapisuja sie tylko do odtworzenia pliku i pozniej ich noe ma? Z gory dzieki za odpowiedz.
avatar | 26.01.2013 13:07 #79
@Kamil 8s - wyłączyłeś transfer danych w opcji sieć komórkowa?
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 27.01.2013 21:19 #80
@szymek48 po zorientowaniu się, że tyle transferu mi uciekło wyłączyłem. Ale co mogło mi zjeść 800MB? Przecież posiadanie takie telefonu bez pakietu internetowego jest bez sensu, chociażby pogoda się nie aktualizuje...
avatar
n.piotrek (niezalogowany)
| 28.01.2013 8:29 #81
Może głupie pytanie ale wiecie jak zmienić klawiaturę? Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
avatar
sebopp (niezalogowany)
| 28.01.2013 9:48 #82
@Tomkix - powiedz jak rozwiązałeś problem niewidoczną kartę sd? serwis?
bo mam podobny problem w moim, nie czyta żadnej karty sd od nowości
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 28.01.2013 19:01 #83
@n.piotrek zmienic klawiaturę? Tzn. na język polski? na klawiaturze w lewym dolnym rogu jest guzik ENG/POL. jeżeli chcesz polskie znaki wpisać np. Ł to przytrzymujesz chwilę L.
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 28.01.2013 23:10 #84
Kamil 8s, chodzi mi o ustawienie klawiatury, tzn żeby była standardowa po 3 litery na przycisk.
A przy okazji jeszcze jedna rzecz, czemu pamięć telefonu cały czas się zmniejsza bez instalowania aplikacji? Zdjęcia i filmy zapisują się na karcie a na telefonie i tak ubywa wolnego miejsca.
avatar
netka (niezalogowany)
| 29.01.2013 10:23 #85
Bo ten telefon dziala tak jak komputer o czym swiadczy Windows i zapisuje pliki tymczasowe,ciasteczka itp. Dlatego czasem tak jak na komputerze trzeba te pliki zwyczajnie usunac. A czy klawiature da sie zmienic to nie wiem ale watpie.. Dla mnie to nie problem bo mam male palce, ale dla facetow faktycznie moze byc uciazliwa zwlaszcza ze nie zawsze mozna ja przerzucić w poziomie..
avatar
netka (niezalogowany)
| 29.01.2013 10:28 #86
Aha i co do kolegi ktory pisal o nawigacji darmowej.. Nokia wspomniala cos ostatnio ze chca wprowadzic swoja nawigacje za darmo dla wszystkich telefonow z wp8 ale na to trzeba czasu a taka nawigacja jak wspomniales to o tylek rozbic bo to tylko mapa, nie nawigacja.. W trasie nie wyobrażam sobie zeby pilnowac mapy i przerzucac obraz zeby wiedzieć gdzie aktuanie jestem. Do takich rzeczy lepiej zainwestowac w gps niz wymagac cokolqiek od telefonu ;)
avatar
n.piotrek (niezalogowany)
| 29.01.2013 23:58 #87
Netka problem w tym że nie da się ich usunąć. Czy jedyna opcja to reset telefonu co wiąże się z utratą zapisanych ustawień itd ?
avatar
aparat (niezalogowany)
| 31.01.2013 0:21 #88
Jakie aparat radzi sobie ze zdjęciami tekstu (wydruk, tekst ręczny)? Czy jest on czytelny, czy jest coś w stylu camscanera z androida?
avatar
cooorrr (niezalogowany)
| 31.01.2013 12:53 #89
aparat do tekstu nadaje się ideolo, i są skanery na windowsa bezplatne:)
avatar
htc s8 (niezalogowany)
| 31.01.2013 23:40 #90
a ja polaczylem telefon z komputerem i wchodze we folder "moj komputer" - jest "windows phon" ale klikam w niego i pisze mi ze folder jest pusty ... ;/ przeciagam tam np plik muzyczny i wyskakuje mi ze urzadzenie przestalo dzialac lub jest odlaczone i nie da sie skopiowac elementu ;/ ;/ ;/ sciagnalem zune i tez wszystkie foldery niby puste a mam w telefonie wsadzona karte pamieci i sa na niej pliki ... pomocy bo chce zmienic dzwonek i nie moge ... ;/ jesli ktos mialbt ochote pomoc moje gg 2008820 . pozdrawiam
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 02.02.2013 12:31 #91
Mój HTC 8s przeżył pierwszy upadek na twardą powierzchnię. Upadł z wysokości ok 50 cm na kamienie. Niestety szkło Gorilla Glass jest może i wytrzymałe ale nie daje rady podczas punktowych uderzeń (kant kamienia) Szkiełko pękło po całości w poprzek :/ Co ciekawe prócz pęknięcia nie powstała ani jedna nawet mikro ryska. Na szczęście wyświetlacz w pełni działa. Ale telefon już nie jest taki fajny...
avatar
llmargol (niezalogowany)
| 03.02.2013 14:27 #92
#78netka odnośnie twojego postu. Udalo ci sie gdzieś znalesc te pliki z zippiego bo tez nie mogę ich nigdzie znalesc? Z góry dzięki za odpowiedz.
avatar
ej (niezalogowany)
| 03.02.2013 16:11 #93
hej mam pytanko chce wrzucic jakas mp3 i ustawić jako dzwonek ;)) jak mam to zrobić bo wrzucam na tel czy to na karte sd i wchodze w dzwonki+dzwieki i tam tego nie mam ;/ help
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 03.02.2013 17:29 #94
Witam. Mam problem ze sciaganiem aplikacji czy ktos wie jaki moze byc powod predzej mialam nokie i nie mialam z tym problemow. Jak bym mogla prosic o napisanie krok po kroku jak mam to zrobic.
avatar
nzone (niezalogowany)
| 03.02.2013 21:39 #95
totalna klapa i tyle drugi raz bym badziewia nie kupił jedyny plusik to wygląd ale jako smartfon to kiszka totalna.
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 04.02.2013 11:11 #96
@ ej
Dzwonek musisz wrzucić do folderu Ringtones. Dwa to MP3 na dzwonek nie może być dłuższe niż 29 sekund. Trzy to w nazwie MP3 nie mogą być użyte żadne znaki (np "@", "(", ")" itd), tylko litery.
avatar | 06.02.2013 23:07 #97
@Kamil 8s, cóż za zbieg okoliczności :) Mój też zaliczył wypadek... :D
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 07.02.2013 11:06 #98
Problem w tym, że póki co nie ma części zamiennych do tego telefonu. A przydałby się mojemu nowy ekran ;)
avatar
netka (niezalogowany)
| 07.02.2013 19:14 #99
Niestety nie udalo mi sie nic znalezc, telefon ma juz caly czas komunikat ze brakuje mu pamieci, nie wiem po jaka cholere kupilam ta 32gb... Skoro nadaje sie tylko do muzyki zdjec i filmow a fundamentalne aplikacje w wp8 nie mozna na karcie zainstalować, a na karcie zgrane z komputera sa niewidoczne... Zastanawiam sie juz czy go nie sprzedac bo to porazka. Dzwonilam do htc i ponoc juz duzo osob dzwonilo o ta pamiec i zglosili pismo do Microsoftu ale podejrzewam ze kaza im sie cmoknac bo mogli zajac sie sami wieksza pamiecia wbudowana niz 4gb z ktorych do dyspozycji jest 2gb i zapelnia sie w chwile doslownie... Masakra...
avatar
grześ grudziądz (niezalogowany)
| 07.02.2013 21:58 #100
Witam serdecznie mam prośbę wiecie jak zainstalować polską wersję facebooku na htc 8s w tym sklepie jest tylko język angielski proszę o pomoc serdecznie pozdrawiam
avatar
bobikoa (niezalogowany)
| 08.02.2013 11:29 #101
IE10 rzeczywiscie szybko dziala. Moge powiedziec ze wole przegladac neta na tel niz na kompie ;]
irytujace jest to ze czesto podczas uzytkwoania (grania) wciskam wyszukiwanie lub przycisk aparatu. Przydaloby sie to wylaczyc. Takze wibracja po przycisnieciu przycisku wstecz jest irytujaca.
avatar
piotrpp (niezalogowany)
| 09.02.2013 1:47 #102
Mi niestety od nowości też nie czyta żadnej karty SD. Czy ktoś moze rozwiązał ten problem czy potrzebna jest naprawa gwarancyjna ?
avatar
idzior (niezalogowany)
| 09.02.2013 13:38 #103
Hej mam pytanie odnośnie "zawału serca" jak przychodzi sms przy podłączonych słuchawkach:)
Tzn, że np przy słuchaniu muzyki jak przyjdzie do nas sms to dźwięk powiadomienia słyszymy w słuchawkach?Jak tak to jakaś lipa.
avatar
vorganus (niezalogowany)
| 10.02.2013 16:54 #104
idzior ja mam tel od dwoch tygodni i jeszcze nigdy nie dostalem zawalu przy sluchaniu muzyki na sluchawkach jak dostawalem smsy.

ale i ja mam pytanie, podjarany telefonem nawalilem mu gier itp na xboxa i aplikacje i jak je teraz usunac? telefon wola codzien o zwolnienie miejsca oblikalem wszystko w nim i miejsca coraz mniej i mniej :(
avatar
idzior (niezalogowany)
| 11.02.2013 12:11 #105
vorganus dzięki za odp.
Mimo,ze zawału nie ma ale jednak jakiś bezsens jeżeli się słyszy dźwięk powiadomienia w słuchawkach.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli mamy włączoną wibrę dla połączeń przychodzących/sms to budzik normalnie będzie dzwonić?Bo gdzieś czytałem, że nie ma w ustawieniach profili oddzielnego ustawiania głośności do połączeń,sms,itp.
Kurcze niby fajny telefon i ten WP8 nienajgorszy a takie niedomagania sprawiają,że się odechciewa tego systemu.
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 11.02.2013 14:36 #106
@vorganus Aby cokolwiek odinstalować przytrzymujesz 2 sek. ikonę danej gry i wyskakuje Ci lista opcji. Po odinstalowaniu miejsce powinno Ci się zwolnić.

@idzior, tak budzik będzie Ci normalnie dzwonił. Nic Trudnego to sprawdzić ;)
avatar
Lenkaaaaaaaaaaaaa (niezalogowany)
| 11.02.2013 21:27 #107
Dzis po raz pierwszy zobaczyłam ten telefon - jest cudny! No ale podobno wygląd nie jest najwazniejszy dlatego chciałam trochę o nim poczytać - Twoja recenzja jest REWELACYJNA! Obiektywna, dokładna, umieściłeś nawet próbki zdjęć i film - jestem pod wrażeniem!

Dziekuję za pomoc i rozwianie wszystkich wątpliwości:D
avatar
nzone (niezalogowany)
| 12.02.2013 14:41 #108
telefon ok ale aparat foto to syf, nokia 3.2 mpi robi niebo lepsze fotki
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 12.02.2013 20:49 #109
mam problem z skonfigurowaniem funkcji moja rodzina. czy u Ciebie też był ten problem. ? na stronie niby jest opis i wgl. ale nie na stronie tej funkcji nie ma opcji rozpocznij i dalej nie da się konfigurować.. co robić . ?
avatar
DD (niezalogowany)
| 13.02.2013 9:23 #110
Telefon mam od wczoraj, muszę przyznać, że jest niesamowicie szybki. Mam trochę problemów z opanowaniem go jeszcze, ale trudno się dziwić po przesiadce z androida. Na razie zobaczymy ile potrzyma bateria przy moim użytkowaniu. Jest jedno pytanie, czy z aplikacji lomogram da się usuwać zdjęcia? Bo póki co jakoś nie mam pomysłu jak to zrobić.
avatar
kepko (niezalogowany)
| 13.02.2013 21:45 #111
Dlaczego znika pamiec z telefonu?nic nie instaluje a pamieci zostalo mi juz 20mb i ciagle mowi malo pamieci??odkrylem ze pamiec idzie do jakiegos folderu inne i juz jest tam ponad 1g danych i zazadne skarby nie mozna nic z tamtad usunac??tak ti telefon super
avatar
pati 1982 (niezalogowany)
| 13.02.2013 22:11 #112
jak wgrac jezyk pl do htc 8s
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 14.02.2013 14:42 #113
@kepko może dużo buszujesz w internecie i ciasteczka Ci zasypują pamięć. Można to usunąć: Ustawienia->zakładka aplikacje->Internet Explorer->usuń historię. Tam też w zaawansowanych można odznaczyć zgodę na zapisywanie plików na tel przez witryny.
avatar
margolll (niezalogowany)
| 15.02.2013 21:27 #114
Co do niedzialajacych kart sd, aby je telefon zaczal czytac konieczny jest restart fona (bodajze ustawienia>informacje>reset) Mi to pomoglo a testowalem 3 karty
avatar
Konrad 8s (niezalogowany)
| 16.02.2013 13:07 #115
Witam, niestety mam ten problem co kepko. Pamięć cały czas znika :(
avatar
szczotmaster (niezalogowany)
| 16.02.2013 14:39 #116
A jak wygląda kwestia z grami ? Dużo jest gier i czy są płatne ? Uwielbiam grać w gierki na smartfonach i obawiam się, że po zakupie 8S będę zmuszony do zaprzestania tego typu rozrywki.
avatar
Konrad 8s (niezalogowany)
| 18.02.2013 20:10 #117
Witam, jeżeli chodzi o pamięć to zauważyłem że po podłączeniu telefonu do ładowania z tego folderu inne wartość spada z 535mb do 495mb. Może ktoś to wytłumaczyć ?? Pozdrawiam.
avatar
Ania_wkurzona (niezalogowany)
| 19.02.2013 8:23 #118
Kupiłam ten telefon i odkąd go włączyłam działał super w momencie kiedy coś z nim robiłam, ale kiedy odkładałam telefon i nikt przy nim nic nie robił to średnio raz na minutę samoczynnie się wyłączał i włączał ponownie. Tak aż do momentu kiedy rozładowała się bateria. a jak już podłączyłam ładowarkę to telefon się wyłączył i nie chciał ponownie uruchomić! Tak więc dnia następnego musiałam odnieść go na gwarancję. To jest właśnie największy minus zintegrowanej baterii. W normalnym przypadku wyciągnęłabym baterię i po kłopocie a tutaj?
avatar
smok1974 (niezalogowany)
| 19.02.2013 11:21 #119
Pomóżcie proszę bo szukam po całym internecie i nie wiem jak dodać dzwonki do smsów Są tylko określone programem WP8 i jak wgrywam dzwonki z kompa to nie widać ich w folderze dźwięków sms.. Da się to jakoś zmienić? Z góry dzięki za pomoc
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 19.02.2013 13:17 #120
Witam pomoze mi ktos pobrałem pliki zippy i nie mam pojecia gdzie je odszukac pomoze mi ktos
prosze o pomoc
avatar
lenkaaaaaaaaaaaa (niezalogowany)
| 19.02.2013 15:56 #121
HTC świetny ale... Istnieje funkcja korzystania z aparatu przy zablokowanej klawiaturtze, u mnie zdarzało sie, że po nacisnięciu przycisku aparatu telefon sie wyłączał i łapał zawieche... Na wszelki wypadek wyłączyłam tą funcje żeby sie nie denerwować:] Druga sprawa dotyczy domowej sieci wifi. Nie mogę się z nią połoączyć:/ hasło ok ale za chwile wyskakuje komunikat, że nie udało sie podłączyć. Macie jakis pomysł co z tym zrobić?
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 19.02.2013 22:37 #122
Zamówiłem Htc wp8 s,,czy będzie można ściągać dowolne pliki z Internetu....czy ma blokadę
avatar
mmm.mm.mm.mm.m (niezalogowany)
| 19.02.2013 22:51 #123
Witam,,,,zamówiłem sobie HTC WP8 S,,,czy będzie możliwość ściągania plików z poza marketu,,,a konkretnie bezpośrednio z Internetu.....
avatar
Kamil 8s (niezalogowany)
| 20.02.2013 0:29 #124
@mmm.mm.mm.mm.m nie, chyba, że odblokujesz (schakujesz Windowsa). Jak to zróbić trzeba szukać w necie.
avatar
Daanieeel (niezalogowany)
| 20.02.2013 22:25 #125
Witam dzisiaj kupiłem na allegro 8s :) Niebieski. Nie moge się doczekac przesiadam sie z samsunga galaxy Gio. za kilka dni napisze swoją opinie no i mam nadzieje ze telefon 2 lata wytrzyma bez wiekszych napraw :P
avatar
efuu (niezalogowany)
| 21.02.2013 15:59 #126
Czy można ustawić dzwięk przychodzący ?
avatar
Iwuś (niezalogowany)
| 21.02.2013 18:54 #127
Hey, mam taki mały problem. Bo mam go dopiero kilka godzin i już nie mam pamięci. Zrobiłam 3 zdjęcia, mam kilka kontaktów, jedną piosenkę i już nie mam pamięci.. Bardzo dużo miejsca zajmuje toś pt. "inne". Czy ktoś wie dlaczego to zabiera aż tak dużo miejsca i czy można chociaż część z tego usunąć?
avatar
Patrolsky (niezalogowany)
| 21.02.2013 21:09 #128
Ja mam takie pytanie czy da sie instalować aplikacje pobrane z marketu na karcie microSD a nie tylko w pamięci telefonu ? bo próbowałem tego żeby zgrać najpierw na microSD a potem zainstalować ale i tak instaluje na pamieci telefonu , a przy pojemnosci 4 gb z czego większość zajmuje system wiele miejsca nie zostaje.
avatar
bolkkka (niezalogowany)
| 21.02.2013 22:02 #129
od kilku dni mam tego HTC. Zrobiłam wszystkie potrzebne konfiguracje, bla, bla. Bardzo często nie moge wejść w ''ustawienia''. Kiedy włączam telefon jest napisane, że moja karta pamieci moze szwankować, jednakże wszystko z niej współgra z telefonem. Kiedy się rozładuje do zera, wyswietla sie 'do widzenia' i nie moge go wlaczyc, musze zrobic maly reset i wtedy działa, co robic?
avatar
MICHAŁ0707 (niezalogowany)
| 22.02.2013 3:05 #130
Ja tam mam 2 tel na Windowsie pierwszy jaki sobie zakupilem to byl HTC MOZART a dzisiaj kupilem HTC WP 8 s ,szczerze to w życiu bym nie zamienil na inne tel,uwazam że HTC z systemem operacyjnym Windowsa to na dzień dzisiejszy najlepsze tel na rynku,oczywiście to jest moje zdanie,htc Mozart jest bardzo plynny no i przedewszystkim nie za cina mi się ( a Android niestety ale zacinał mi się i blokował mi się ) mam nadzieję ze( Htc wp 8 S ) będzie mi dobrze służyć ,szkoda tylko ze nie można ściągać aplikacji i muzy bezpośrednio z Internetu,przy tak dobrym systemie operacyjnym jaki jest Windows 8,Microsoft powinien o tym pomyśleć jak to zmienić,no i przeglądarki Opera i Google Chrome szkoda że nie mozna zainstalować na htc wp 8 s szczerze to mam chęć odblokować któregoś z tych telefonów żebym mógł ściągać bezpośrednio wszystko z Internetu no a przedewszystkim te 2 przeglądarki Opera i Google Chrome no i ( Htc wp 8 s jest na gwarancji) .... boję że może coś sie z pieprzyc w Telefonie i systemie operacyjnych,moze ktoś wie jak można odblokować Windowsa 8 tak żeby mi się nie zepsuł tel,,bym był bardzo wdzięczny to mój email ( michael3575@wp.pl ) .....pozdrawiam
avatar
kkkkkkmkkkmm (niezalogowany)
| 22.02.2013 3:30 #131
Witam jako Świerzy użytkownik WP 8 w HTC 8S mam pytanko bo jestem zielony w tym temacie.....czy da radę zainstalować jakieś pobrane aplikacje na HTC 8S ? czytałem trochę o XAP-ach i odblokowaniach ale nigdzie nie wspomniano (lub nie zauważyłem) o telefonach HTC :/ czy i w jakie sposób można odblokować wgrywanie aplikacji w takowym sprzęcie ??

Dzięki z góry za odpowiedź, pozdrawiam
avatar
htc (niezalogowany)
| 22.02.2013 16:31 #132
Witam, mógłbyś wstawić zdjęcia zrobione z wiekszej odległosci np.budynku i filmik nakrecont w sztuczntm swietle? :)
Bardzo ciekawy blog, dużo przydatnych informacji.
dimples@wp.pl z góry dziekuję.
avatar
DD (niezalogowany)
| 24.02.2013 17:36 #133
Pytanie w kwestii czyszczenia pamięci. Mój HTC8S traci szybko, w pamięci telefonu jest informacja, "innych" danych, które zajmują określoną ilość miejsca. Czy da się to jakoś usunąć, oczyścić. Ma ktoś może jakiś pomysł? Zgodnie z radami wszystkie aplikacje odpalam z karty. Zdaję sobie sprawę, że po ich zainstalowaniu wezmą część pamięci telefonu.
avatar
luizaaaaaa (niezalogowany)
| 25.02.2013 16:05 #134
Czy to prawda, że aplikacje pobrane nie mogą być zapisywane na karcie pamięci?
avatar
Iwona09089 (niezalogowany)
| 25.02.2013 17:48 #135
Wczorak kupilam ten HTC i po podlaczeniu do kompa pokazywalo mi karte pamieci i zawartosc tel, a dzis juz nie pokazuje mi nic. Co moze byc przyczyna?
avatar
pomocyyy!!!!!!!!! (niezalogowany)
| 27.02.2013 9:39 #136
wuitam mam pytanko od wczoraj używam htc 8s i włożyłam sobie dzisiaj karte pamięci i trochę mi go przymuliło więc go wyłączyłam żeby ją wyjąć ale po przesuniećiu w dół tego paska żeby go wyłączyć został mi napis do widzenia i nie mogę tego ani wyłączyć ani na nowo włączyć tel help??? chyba się nie zawisił że muszę go oddać na gwarancję? masakra
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 27.02.2013 18:59 #137
POMÓŻCIE <3
jak wejść w te polecenia głosowe , kiedy trzymam dłużej start pisze mi "mowa jest wyłączona do czasu zainstalowania nowego pakietu językowego " co mam zrobić ??
avatar
sylwusi_0 (niezalogowany)
| 27.02.2013 21:07 #138
Witam. Proszę pomóżcie, jak można w tym telefonie ustawić inny dzwonek niż jest w telefonie chodzi mi o jakiś własny dzwonek a nie standardy które nie są ciekawe.... ?????????????????
avatar
kaśka92 (niezalogowany)
| 28.02.2013 13:51 #139
Hej mam taki problem bo mam ten telefon i chcę sobię zmienic dzwonek ale nie na ten dostępny juz w telefonie tylko na fragment mojej ulubionej piosenki jak mam to zrobić?
avatar
Ania322 (niezalogowany)
| 28.02.2013 20:14 #140
Mam htc windosw od kilku dni i nie jestem zadowolona, ponieważ bardzoooo powoli chodzi mi internet albo wogóle - przy mojej Sonówce ericson chodził jak błyskawica, nie wiem jak ściągnąc muzykę i wogóle nic nie wiem na temat co mam zrobic oprócz dzwonienia z ta komórka nie ma wogóle jakieś porzadnej instrukcji. Proszę opiszcie mi krok po kroku co można zrobić z ta komórką , jak można szybko obejrzeć teledysk, muze sciągać co z tym winowsem gdzie mam się poruszać . Dzięki
avatar
marta123456678 (niezalogowany)
| 01.03.2013 10:54 #141
mam dwa problemy z zmianą dzwonką pompierwsze, a po drugie nie moge kozystac wogole z internetu ? pomozccie
avatar
xDDDD (niezalogowany)
| 01.03.2013 21:32 #142
czy HTC 8s posiada HOTSPOT WI Fi ;]
avatar
tomeblaugrana (niezalogowany)
| 01.03.2013 22:02 #143
jak ustawić własny plik muzyczny jako dżwięk dzwonka ?/ :D
avatar
piotr_pp (niezalogowany)
| 02.03.2013 14:14 #144
@Anonim
Aby zainstalować pakiet językowy wejdź w ustawienia->mowa->język mowy i ponownie wybierz Polski.
avatar
JDEVIL (niezalogowany)
| 02.03.2013 19:13 #145
czy wiesz moze jak ustawić swój własny dzwonek bo ja niestety nie wiem jak ;[?
avatar
jagoda2305 (niezalogowany)
| 03.03.2013 17:40 #146
podłączając telefon do komputera nie wyświetla mi karty pamięci. Co zrobić ?
Chcąc ustawić swój dzwonek nie mam takiej możliwości.
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 03.03.2013 20:51 #147
Zadajecie pytania, na które odpowiedź była już tutaj kilkakrotnie. Poza tym w necie można to wszystko znaleść. Dzwonek nie może być dłuższy jak 29 sek, być w formacie mp3 i umieszczony w folderze ringtone
avatar
pilne ! (niezalogowany)
| 03.03.2013 21:09 #148
Mam ten sam problem kolega wysłał mi piosenke przez bt i niemoge ustawic jej na dźwięk dzwonka
avatar
wowo81 (niezalogowany)
| 03.03.2013 21:27 #149
żeby ustawić własny dźwięk dzwonka musisz podłączyć tel do kompa i po prostu przerzucić ze swojego folderu do folderu na telefonie Ringtones a następnie zrestartować telefon!
avatar
piotrek17001 (niezalogowany)
| 03.03.2013 21:55 #150
Witam. Czy jest aplikacja na htc 8s odpowiednik na androida allShare
avatar
MichałQ (niezalogowany)
| 04.03.2013 11:47 #151
Bardzo fajna recenzja, wiele BARDZO pomocnych podpowiedzi, dzięki temu sprawnie przeszedłem z Androida na WP8.
Dziękuję i pozdrawiam.
avatar
kamil919 (niezalogowany)
| 04.03.2013 18:01 #152
co zrobić kupiłem htc i po dziesięciu minutach zawiesił się przy wyłączaniu i pisze do widzenia i nic nie moge zrobić
avatar
kamil919 (niezalogowany)
| 04.03.2013 18:02 #153
co zrobić kupiłem htc i po jakiś dziesięciu minutach zawiesił się przy wyłączaniu i wyskoczył napis "do widzenia" i nic nie mogę zrobic
avatar
Konrad 8S (niezalogowany)
| 05.03.2013 19:46 #154
Z pamięcia można sobie poradzić z programem Shrink Storage.

Pozdrawiam.
avatar | 06.03.2013 8:08 #155
mam pytanie wiesz jak zalogować się do sklepu i skonfigurować moją rodzinę
avatar
agicia (niezalogowany)
| 07.03.2013 13:42 #156
Ale jak ja mam skonfigurowac aplikacje moja rodzina zeby jakas gre sciagnoc?
avatar
Kenziak (niezalogowany)
| 08.03.2013 8:16 #157
Szymek czy ten HTC posiada nawigację offline ?
avatar
tomeblaugrana (niezalogowany)
| 08.03.2013 19:43 #158
a jak ustawić własnu dżwięk wiaomoci :D
avatar
Bajaa (niezalogowany)
| 09.03.2013 13:12 #159
Witam, pytanie odnośnie javy
W danych dot. telefonu jest podany jej brak, czy można ją zainstalować samodzielnie ?
avatar
Bajaa (niezalogowany)
| 09.03.2013 13:12 #160
Witam, pytanie odnośnie javy
W danych dot. telefonu jest podany jej brak, czy można ją zainstalować samodzielnie ?
avatar
anonim (niezalogowany)
| 09.03.2013 14:39 #162
co do zmiany dzwonka, trzeba podłączyc tel do kompa, wejśc w folder 'telefon' (albo phone) i do folderu dźwięki dodac dany dzwonek. dzwięk wiadomości nie wiem jak zmienic. mam za to problem z usługą moja rodzina, fajnie by było jakby ktoś napisał jak to zrobic
avatar
sekal (niezalogowany)
| 10.03.2013 10:34 #163
mam pytanie jak usuwać aplikacje z htc s8 .bardzo prosze o pomoc
avatar
sekal (niezalogowany)
| 10.03.2013 10:34 #164
mam pytanie jak usuwać aplikacje z htc s8 .bardzo prosze o pomoc
avatar
laurapalmer (niezalogowany)
| 10.03.2013 14:07 #165
Czesc, ja mam problem z podlaczeniem telefonu do komputera. Kiedy nie ma karty pamieci wszystko ladnie dziala, ale jak juz ja wloze to mam komunikat, ze nie znaleziono sterownikow, a telefon ciagle i wlacza i wylacza. Wie ktos moze jak rozwiazac ten problem?:)
avatar
Konrad 8s (niezalogowany)
| 10.03.2013 14:10 #166
Sekal naciśnij i przytrzymaj kafelek z aplikacją i rozwinie Ci sie takie menu. Tam będziesz miał opcje "usuń".
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 10.03.2013 20:33 #167
Przy pobieraniu aplikacji wyskuje mi napis, ze musze skonfigurowac funkcje moja rodzina,wchodzilam na strone htc,ale tam nic takiego nie ma :/ jak to zrobic?? Prosze o szybka odpowiedz :) z gory dzieki *.*
avatar
totni (niezalogowany)
| 11.03.2013 15:17 #168
Nie da się zaprzeczyć, że po przyzwyczajeniu się do WM8, który dla nowego użytkownika tego OS-a wydaje się bardzo dziwny, telefon okazuje się bardzo fajny i przyjazny, z którego byłbym bardzo zadowolony, gdyby nie GG. Magicznie cudowne szkiełko Gorilla Glass znane z licznych recenzji, filmów na youtubie jak młotek nie jest w stanie rozbić szkiełka i szybciej ulega wyświetlacz chroniony przez goryla niż on sam, jednakże w moim przypadku upadek z 20 cm na podłogę powalił goryla! Podczas zakładania smyczy psu telefon wysunął mi się z kieszeni, odległość od podłogi w momencie upadku nie więcej niż 20 cm, szybka z Gorilla Glass posypana w drobny mak! Co prawda wyświetlacz i digitizer działają jak gdyby nigdy nic!
Mój goryl okazał się być trochę ułomny, i w całej sytuacji najlepsze jest to, że telefon miał, aż 4 dni i był to jego pierwszy upadek!

Opinia HTC: Jest to uszkodzenie mechaniczne i nas to nie obchodzi czy to Pana wina czy materiału, ale możemy Panu zaoferować usługę naszego serwisanta firmy Regenersis. Koszt usługi ok 420 zł.
Telefon fajny i gdyby nie ten fakt na pewno wybrał bym go jeszcze raz, ale poprzez powyższe doświadczenie BARDZO NIE POLECAM!!
avatar
KMQ (niezalogowany)
| 12.03.2013 15:54 #169
A co z nawigacją, prawdopodobnie można za darmo ściągnąć jedynie mapy, ale wówczas nie działa to jak nawigacja
avatar
jutaaaa (niezalogowany)
| 13.03.2013 13:28 #170
Od wczoraj mam ten cud techniki i czuję się trochę zagubiona. Mam włożoną kartę pamięci, telefon czyta z niej muzykę i zdjęcia, ale jak podłączam go do komputera, telefon nie wykrywa urządzenia? Czy jest coś jak na adroidzie - zmiana z trybu ładowania na napęd dyskowy/udostępnianie danych? Jak to zrobić?

2. Czy jest jakaś aplikacja służąca jako menager plików?
avatar
pawellxyz (niezalogowany)
| 13.03.2013 17:36 #171
mam ten sam problem
avatar
Granic (niezalogowany)
| 13.03.2013 17:38 #172
Mam mały problem szukałem wszędzie ale nie mogę znaleźć funkcji dotyczącej liczników danych. Konkretnie chodzi mi jaki mam czas połączeń wychodzących aby móc sprawdzić ile jeszcze mam minut w pakiecie . W internecie wyczytałem że tej funkcji ten telefon nie posiada, ale dziwi mnie, że taki telefon tego nie posiada. Czekam na odpowiedź.
avatar
p (niezalogowany)
| 13.03.2013 19:31 #173
mam pytanie jak skonfigurowac internet?
avatar
Iwona02 (niezalogowany)
| 14.03.2013 23:07 #174
Witam. Mialam ten sam problem co niektorzy z was. Po podlaczeniu pod komputer za pierwszym razem bylo ok wykrylo zarowno zawrtosc karty jak i telefonu. Na drugi dzien niestety cos sie zepsulo, po podlaczeniu nie bylo nic. W takiem wypadku wyjelam karte pamieci i podlaczylam tel pod komputer...wszystko chodzilo, wykrylo urzadzenie!. Po wlozeniu karty i podlaczeniu pod kompa rowniez dzialalo, dziala do dzis. Tak samo z tym zawieszaniem. Raz mi sie zawiesil nic nie moglam zrobic. Ale caly czas wciskalam przycisk wylaczenia i trzymalam. Wylaczyl sie i po wlaczeniu dzialal normalnie. Na chwile obecna wszystko dziala dobrze:)
avatar
NorGRO (niezalogowany)
| 15.03.2013 10:03 #175
Moje pyt. dot. możliwości wykorzystania HTC Windows Phone 8S
jako modemu internetowego, tzn. czy poprzez wi fi lub przewód możemy korzystać z netu na dowolnym kompie?
avatar
MartaP (niezalogowany)
| 15.03.2013 11:29 #176
Jak dodać pulpit i usunąć niepotrzebne ikonki w ekranie startowym?
avatar
Konrad 8S (niezalogowany)
| 16.03.2013 12:55 #177
MartaP przytrzymaj daną ikonke i poczekaj aż pojawi się menu.
avatar
Magic Apple (niezalogowany)
| 19.03.2013 9:59 #178
AppStore, a nie IOS market.
avatar
zaqubiona (niezalogowany)
| 20.03.2013 18:31 #179
siemka. mam pytanie czy po kupnie telefonu trzeba ładować baterię 3 razy po 12 godzin tak jak ze starszymi telefonami?
avatar
dbdfhgjhkj (niezalogowany)
| 22.03.2013 16:20 #180
jak zainstalować na htc 8 s gadu ???????
avatar
oliFia (niezalogowany)
| 22.03.2013 19:08 #181
Witam.Jaka może być przyczyna,że nie czyta mi karty micro??
avatar
wiposa (niezalogowany)
| 24.03.2013 9:13 #182
Witam jest mi ktoś w stanie pomuc w noki 620 nie mogę nic robić gdy nie skonfiguruje moja rodzina a nie dam rady to uaktywnić proszę o pomoc na e mail oczko389@wp.pl
avatar
martynas (niezalogowany)
| 25.03.2013 19:16 #183
Jestem posiadaczką tego modelu od około trzech tygodni. Od dwóch dni telefon zaczął się zacinać, przestał płynnie działać. Czy może być to spowodowane? Wada danego egzemplarza czy jakaś inna przyczyna?
avatar
Ania 121456789 (niezalogowany)
| 25.03.2013 21:16 #184
Od wczoraj mam htc no i chcę sobie pobrac grę no i jak wchodze na ten sklep i zaczynam pobierac to wyświetla mi się musisz skonfigurować funkcję rodzima o co z tym chodzi ??? bo kompetnie nie jarzę proszę pomocy
avatar
Monika11111111 (niezalogowany)
| 26.03.2013 20:34 #185
Wyskakuje mi "błąd karty sim" jak to naprawić?
avatar
guma1100 (niezalogowany)
| 27.03.2013 9:32 #186
Witam też mam problem z skonfigurowaniem funkcji moja rodzina. Gdy wchodze na ta stronę windowsphone.com wchodze w funkce mojej rodziny nie mogę skonfigurować tego konta . Ponieważ niema napisu "rozpocznij" pomocy pomocy :((
avatar
Izabela1409 (niezalogowany)
| 27.03.2013 23:43 #187
Witam, kolega przesłał mi ksiązke przez bluetooth po zakończeniu ściągania pojawiła się informacja odnośnie jakiegoś pragramu aby go wyszukać i zainstalować bo bez niego nie da rady otworzyc pliku
Niestety nie miałem połączenia z wi-fi więc zamkłem tą informację. Ale teraz nie mogę odnaleść tego pliku ani na telefonie ani na karcie pamięci. Jak/ gdzie znajde plik???
avatar
Daria2609 (niezalogowany)
| 28.03.2013 19:31 #188
mam ten tel od dzisiaj, jeszcze go nie ogarniam. Czy moze ktos powiedziec co trzeba wylaczyc zeby nie pobieral pieniedzy z konta za nic? i gdzie to znalezc?
avatar
slawoj (niezalogowany)
| 30.03.2013 10:48 #189
Mam pytanie jak zarządzać kontaktami z telefonu przez komputer. Kontakty pokazały się ale jak coś zmienie i dopisze w kompie to w telefonie się nie zmieni. Zdjęcia z kontaktów w telefonie w kompie brak. Pozdrawiam
avatar
Joanna23006 (niezalogowany)
| 31.03.2013 7:19 #190
jestem posiadaczem htc 8s i mam pytanie odnosnie ładowania:
I pytanie: jak sie laduje pierwszy raz to powinno sie zaczac ładować ten telefon az sie rozładuje(wyłaczy sam)?
II pytanie:i ile powinien byc podłaczony do ladowarki godzin telefon by zostala bateria sformatowana (12h, 8h by w przyszlosci dlugo trzymala ) ?
III pytanie: jak laduje to ladowarka wydaje takie syczenie czy to jest normalne czy powinnam to zgłosic?
avatar
dabek9 (niezalogowany)
| 01.04.2013 10:57 #191
martynas - musi być coś nie tak z Twoim telefonem ja posiadam od miesiąca i zero przycinki
avatar
dabek9 (niezalogowany)
| 01.04.2013 10:57 #192
mam male pytanie czy udalo si ekomus w HTC 8s ustawic dzwiek mp3 na sms?
avatar
ankaass (niezalogowany)
| 02.04.2013 16:42 #193
Jak włączyć funkcję moja rodzina ???
avatar
damian9191 (niezalogowany)
| 03.04.2013 9:06 #194
Mam problem z wp8 wrzucam gre na karte pamieci i nie wyswietla mi sie karta. A muzyke z karty otwarza i zdjecia i video zapisuje na karte. Wiec nie rozumiem. Jesli ktoś wie coś na ten temat prosze napisać na damianromanowski91@gmail.com z gory dziekuje.
avatar
pala (niezalogowany)
| 03.04.2013 15:44 #195
mam pytanie mam ten telefon 2 tyd chce zrobic zdjecie naciskam ten przycisk wlacza mi sie aparat ale jak go nacisne drugi raz nie robi mi zdjecia ino odrazu wychodzi do panelu star dlaczego tak jest ?? pisac bo zuce nim przez okno
avatar
Agata105 (niezalogowany)
| 03.04.2013 22:40 #196
Witam, Jaki program sciagnac do HTC 8s? chce konfigurowac chocby kontakty przez komp
avatar
dredson (niezalogowany)
| 04.04.2013 1:05 #197
Pisze wlasnie z htc s8 i uwazam, ze polowa ludzi, ktorzy zadaja tu pytania jest ulomnych i nie potrafi nawet dobrze czytac bo chyba nie ma pytania, ktore nie zostalo zadane 2x
avatar
Darek 32 (niezalogowany)
| 04.04.2013 12:38 #198
Polecam szybki smartfonik i niedrogi.
avatar
Kasiiik (niezalogowany)
| 04.04.2013 16:03 #199
witam, szukam szukam ale nigdzie tu nie znalazłam na to odpowiedzi.
od wczoraj jestem posiadaczką owego telefonu i jestem jak na razie nim zachwycona ;)
co prawda zjadł mi całą kasę z konta ale to na własne życzenie gdyż nie miałam pakietu internetowego.
chciałabym się dowiedzieć jak ładować telefon za pierwszym razem ? długo tak jak to było w starszych modelach ?
bo mam co do tego obawy, więc proszę o pomoc...
avatar
Evidenc (niezalogowany)
| 04.04.2013 19:34 #200
Recenzja dobra , lecz ja mam dalej problem co do kupna tego telefonu , czy on ma głośny głośnik wbudowany i czy jest możliwość rozszerzenia za pomocą karty microSD ? ;)
avatar
tom13 (niezalogowany)
| 05.04.2013 18:11 #201
witam mam tel od trzech dni aparat dziala ale kamera nie o co chodzi????
avatar
misiekzrk44 (niezalogowany)
| 06.04.2013 9:19 #202
Telefonik posiadam od kilku tyg.ogolnie jestem zadowolony bardzo ciekawe opcje z fb.
Wszystko smiga plynnie nic sie nie tnie nie zawiesza, odpowiadajac na pyt.ktore napotkalem z zacinaniem moge zasugerowac zwolnienie troche miejsc w pamieci, pomoglo mi to rozwiazanie w innym tel. Moze i w tym pomoc.

Jest jednak kilka mankamentow ktore tak naprawde nie wiem czy wystepuja rownierz u innych urzytkownikow, oraz kilka ktore wystepuja na pewno ;)

Mianowicie kwestie ktorych nie jestem pewny czy wystepuja u innych (licze na pomoc):
* po rozladowaniu i wylaczeniu sie tel.podlaczajac pod ladowarke nie moge go uruchomic prze ok 20-30min
* uruchamiam go po tym czasie jest juz kilka/kilkanascie % baterii wlaczam gg i korzystam niestety nie za dlugo bo telefonik podpiety pod ladowarke rozladowuje sie i wylacza i j/w
* nie odnalazlem opcji ustawienia mp3 na dzwiek wiadomosci
Kwestie pewne:
* chore rozwiazanie z ustawianiem mp3 na dzwiek polaczenia
* brak mozliwosci zainstalowania aplikacji/gry sciagnietej na PC bez posiadania karty SD


Jeszcze kilka porad na pytania ktore znalazlem:
Wlaczenie tryby oszczednosci bat sprawia ze tel nie aktualizuje sie automatycznie , "nie pobiera pieniedzy za nic"
Gg jak kazda aplikacje pobieracie ze sklepu, gg za free, i nie ma problemu z zinstalowaniem.

Jesli ktos ma podobne doswiadzczenia odnosnie moich nie wyjasnionych kwesti prosze o opinie ;)
avatar
Ponczi (niezalogowany)
| 06.04.2013 21:36 #203
jak ustawić jaką swoją nutkę na dźwięk dzwonka ?;)
avatar
chilloutowa (niezalogowany)
| 06.04.2013 23:18 #204
Czy Wam też tak szybko pada bateria?
nawet gdy zbytnio nie szperam w telefonie to i tak pada mi szybko..... :/
może źle ładowałam na początku i dlatego tak?
avatar | 07.04.2013 16:54 #205
wie ktoś jak zmienić smsy żeby przy 60 znakach nie wskakiwało że już jest 2 sms??
avatar
szubi (niezalogowany)
| 08.04.2013 3:18 #206
mam prośbę możesz umieścic krok po kroku jak ustawic własną tapetę i czy zeczywiście można ustawić na dzwonek tylko 20s utworu w formacie mp3. Ja nie posiadam tego telefonu ale ma go moj kolega z pracy i on się upiera ze tapety ani dłuższego utworu nie ustawi się w tym telefonie. Bardzo bede wdzięczny. Pozdrawiam
avatar
misiekzrk44 (niezalogowany)
| 09.04.2013 6:19 #207
Ustawienie wlasnego dzwieku jako dzwonek wymaga skopiaowania go przy uzuciu PC do katalogu "ringtones", co pojawia sie we wczesniejszych komentarzach nie raz, trzeba tylko przeczytac ;)
Co do dlugosci to byc moze jest to jak w tym kawale, ze trzeba wziasc kogos kto nie bedzie wiedzial ze jest to nie mozliwe i to zrobi bo ja osobiscie mam caly kawalek "losing control" i jest troche dluzszy niz 20s ;)
Co do sms Justa to wystarczy zmienic jezyk wiadomosci tj. przycisk "POL"na klawiaturze na "ENG", polskie znaki sa "wieksze".
Bateria to juz inna bajka przy normalnym uzytkowaniu czyli gg+fb+muzyczka 6h mi bateria trzyma caly dzien , ostatnio wlaczylem tryb oszczednosci i ograniczylem muzyczke do 1H dziennie to trzyma po 5-6dni.
A tapety nie zmienisz tylko ekran blokady.Ustawienia->ekran blokady
avatar
ellie (niezalogowany)
| 09.04.2013 12:49 #208
Można zainstalowac na nim instagram ?
avatar
Ellie (niezalogowany)
| 09.04.2013 12:50 #209
Można ściągnąć/zainstalowac funkcję Instagram ?
avatar
Michalnn (niezalogowany)
| 09.04.2013 18:12 #210
Czy ten ekran naprawde się nie rysuje < i czy jest mozliwośc mieć aplikacje plan lekci czy coś w tym stylu
avatar
Maniek123456 (niezalogowany)
| 10.04.2013 20:35 #211
Jak mam rozpocząć funkcję moja rodzina żeby móc połączyć się ze sklepem?
avatar
789456 (niezalogowany)
| 10.04.2013 21:22 #212
mozna wgrac na niego androida?
avatar
Tmargo (niezalogowany)
| 12.04.2013 9:24 #213
poszukuję informacji jak ustawić powiadomienia o sms-sie poza dzwonkiem nie ma widocznej koperty na ekranie
avatar
Baśka Z. (niezalogowany)
| 14.04.2013 14:23 #214
W ubiegłym tygodniu zakupiłam HTC Windows Phone 8S. Jest poważny problem z telefonem, bo w czasie rozmów nie słyszy się często rozmówcy, rozmowy są urywane. Dla porównania- wcześniej też miałam HTC i nic takiego się nie działo. Co można z tym zrobić? Reklamować wadliwy aparat? Jestem rozczarowana zakupem.
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 21.04.2013 0:31 #215
Mimo że ekranik jest wykonany z odpornego szkła nie wytrzymał upadku z mojego stoliczna nocnego ( ok 30 cm) ponadto wymiana samej szybki w serwisie kosztuje ponad 500 zł czyli prawie 1/2 ceny telefonu :( NIE POLECAM
avatar
magy (niezalogowany)
| 24.04.2013 1:30 #216
Mam problem z lampą błyskową na ekranie aparatu jest oznaczona na czerwono tak jakby nie działała (a jest właczona automatycznie). Latarka tez jej nie wykrywa. Czy to da sie naprawic?
avatar
KonradekSan (niezalogowany)
| 25.04.2013 12:48 #217
@Szymek48. Czy nadal uzytkujesz HTC s8?? Jeśłi tak, to powiedz, czy nadal jesteś z niego zadowolony i czy doszły Ci jakieś minusy do urządzenia. Może jesteś w stanie krótko porównać go do SIII Mini?? Telefony wprowadzone na rynek w tym samym okresie.
avatar
Gall Anonim. (niezalogowany)
| 25.04.2013 18:45 #218
Chciałabym zapytać jak skonfigurować funkcję moja rodzina bo mam z tym poważny problem.
avatar
gagodka (niezalogowany)
| 27.04.2013 23:22 #219
Witam,jak mogę nagrać rozmowę telefonczną przychodzącą na Nokie lumie 510?może ktoś będzie wiedział,ważne
avatar
murzyn18 (niezalogowany)
| 28.04.2013 14:46 #220
Siemanko!! Od kilku dni posiadam htc s8 i mam duży problem. Mianowicie po kilku minutach odtwarzania muzyki telefon nie wiedzieć czemu zacina się i nie można później nic robić. Mam nadzieję że ktoś pomoże rozwiązać mi ten problem. Z góry dzięki!! ;)
avatar
MAR80 (niezalogowany)
| 29.04.2013 15:12 #221
Przyłączam się do postów wyżej odnośnie szkła wyświetlacza. Ja cieszyłem się miesiąc moim telefonem, po czym po upadku z niespełna metra na podłogę ekran trafił szlak. Telefon działa ale wygląda jak wygląda, dodatkowo pani z HTC odpisała mi, że tam wcale nie ma gorilla glass i że trzeba było nosić telefon w futerale. Naprawa w serwisie to ok. 440zł - nowy HTC WP8s na allegro można kupić za trochę ponad 500zł. Bez komentarza. Ciesze się tylko, że w abonamencie dałem za niego tylko 1zł. To był mój pierwszy i ostatni HTC.
avatar
arko3 (niezalogowany)
| 29.04.2013 23:33 #222
Mam go od 3 dni i same problemy! Szajs jakich mało.
avatar
MAR80 (niezalogowany)
| 30.04.2013 12:28 #223
Pytanie do autora testu. Skąd autor ma dane, że telefon ten posiada szkło Gorilla Glass? Toczę bój o reklamację z HTC i po raz drugi Pani z tej firmy uświadamia mnie powołując się na specyfikacje ze strony internetowej HTC, że ten telefon NIE POSIADA szkła Gorilla Glass!!!!!!
avatar
laura123 (niezalogowany)
| 30.04.2013 19:16 #224
Telefon super ale mam problem z pobraniem gry ze sklepu , ponieważ gdy gra zaczyna się pobierać wyskakuje tekst musisz skonfigurować funkcję moja rodzina , a ja nie wiem jak to się robi . proszę o pomoc jak ktoś wie.
avatar
ktoś993 (niezalogowany)
| 30.04.2013 20:37 #225
Zawiesza się ;) Mam problem i nie wiem co mam zrobić. W salonie, w którym byłam też nie wiedzą.
Mój problem z tym tel jest taki, że wyłączył mi się sam, po włączeniu go wyświetla mi się:
1. HTC quietly brilliant po chwili włącza mi się:
2. logo krążków z ustawień i ostatnie:
3. Smutna minka .. :(
I dalej nie chcę się włączyć.
Podłączyłam pod ładowarkę na chyba 5 godzin, po czym odłączając go i próbując go włączyć
za wibruje raz i nic czarny ekran . Pomoże ktoś jak rozwiązać ten problem poza wysłaniem do serwisu?
Chcę zaznaczyć jeszcze, że resetowałam go na różne sposoby .
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 03.05.2013 8:01 #226
Jestem użytkownikiem telefonu od miesiąca i stwierdziłem że jeszcze tak kiepskiego telefonu nie miałem szczerze nie polecam tego telefonu.
avatar
magda123456 (niezalogowany)
| 07.05.2013 11:43 #227
laura123
Mam taki sam problemy! Proszę o pomoc !
avatar
q4rr (niezalogowany)
| 21.05.2013 9:38 #228
Posiadam owy smartfon i muszę przyznać że 30% artykułu to wymysł autora. Płynność w chodzeniu człowieku gdzie ty tu widzisz płynność? trzymałeś może kiedyś galaxy s 3 w rękach? Wkładając kartę 8GB zawaloną zdjęciami i muzyką telefon przestaje oddychać, więc nie wiem dla czego napisałeś że będzie latał bez problemu. Pytanie odnośnie gier nie grać w nie na nim każdy kto go ma zauważy jedno GRZEJNIK, odpalając głupią nawigacje gre czyli coś co potrzebuje mocy telefon zaminia się w mikrofalówkę. Idąc dalej IE na telefonie czy nie mogło być nic gorszego ? NIE bo od tego nic gorszego nie ma! Pomimo ze chodzi ona zgrabnie i płynnie i tylko na wifi bądz dużym pakiecie wykupionym u operatora żadnego innego plusa nie ma, 4 zakładki i się wiesza bez wifi i pakietu ładowanie strony zamienia się w koszmar i nie pisać że to wina operatora sprawdzane na wszystkich, plus aparat który miał być switny nie cieszy zbytnio. Ogólnie artykuł zalicza się do JA MAM NAJLEPSZE. Co do problemów o których piszecie jest to problem systemowy także udać się do pkt aby wysłali go do serwisu KTÓRY WAM SIĘ NALEŻY
avatar
beatta (niezalogowany)
| 22.05.2013 20:55 #229
mój telefon robi podwójnie lub potrójnie zdjęcia o co chodzi?
avatar
iwona26110 (niezalogowany)
| 29.05.2013 17:30 #230
witam ile może kosztować wymiana szybki właśnie w tym telefonie?
avatar
aleqs (niezalogowany)
| 31.05.2013 13:35 #231
czy na tym telefonie można używać google maps lub targeo?
avatar
Leszek49-17 (niezalogowany)
| 14.06.2013 22:07 #232
wyskakuje mi WINDOWS PHONE jest zablokowany w aplikacji windows phone a w exploatorze nie mozna wyswietlic zawartosci tel. co zrobic??? sys:win7
avatar
miszczu :D (niezalogowany)
| 15.06.2013 13:55 #233
htc mam od 4 miesięcy. Bardzo fajny telefon. Szybko i płynnie chodzi, nie zacina się, ma całkiem niezły aparat ;). jedyne na co można narzekać to mało wbudowanej pamięci i brak możliwości zapisywania aplikacji na karcie pamięci ;/
avatar
HUN39 (niezalogowany)
| 18.06.2013 19:57 #234
Wielkie G... i tyle jak ktoś nie chce wykorzystywać możliwości fona to jest sprzęt dla niego. Nie można nic zainstalować na kartę i dotworzyć (poza muzyką, filmami i zdjęciami). Padlina pomimo szybkiego działania dedykowanego systemu mało aplikacji w sklepie.
avatar | 24.06.2013 16:32 #235
Moim zdaniem największa wada tego telefonu to brak działającej diody powiadomień. Niestety w sieci czytamy tylko, że telefon takową diodę posiada... Jednak nie jest wspomniane, że jest niemalże bezużyteczna. Pochwała dla autora recenzji, że wspomina o tym mankamencie.
avatar
Mef11111 (niezalogowany)
| 09.07.2013 18:57 #236
HTC POSIADA Gorilla Glass! http://www.windowsmania.pl/wsparcie-techniczne-248/czy-htc-8s-posiada-szklo-gori.../ jak zauważył pewien użytkownik "ważniejsze co na pudelku piszą."
avatar
emfalk (niezalogowany)
| 11.07.2013 21:43 #237
Czy istnieje aplikacja smart stare do udostępniania multimedialnych treści w sieci l
przez wifi ?
avatar
nena123 (niezalogowany)
| 12.07.2013 21:34 #238
nabyłam dziś htc 8s i ustawienia mam w języku angielskim.Jak zrobić na polski????
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 18.07.2013 1:57 #239
nabylam dzis htc 8s i ustawiania mam w jezyku angielskim iinternet Jak zrobic na polski ?????????
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 19.07.2013 20:08 #240
jakie jej wejscie na krate , na zwykla czy mikro ?
avatar
gaba 3 (niezalogowany)
| 29.07.2013 22:11 #241
DZIĘKI autorowi za wstepny opis.. Za to , ze napisał jak zmieniać głosność dzwonka..instrukcja szczątkowa, próbowałam w ustawieniach ale nie było opcji..a tu - takie okazało sie proste:).
avatar
basia789 (niezalogowany)
| 13.08.2013 16:38 #242
Mam pewnien problem ..

By pobrać gre zalogowałam sie na pewnej stronie , potwierdziłam e-mail itp. Ale teraz kiedy chcem jakąś gre pobrać pojawia sie informacja że "wystąpił problem z kontem Microsoft" ... Co mam robić?
avatar
musztarda (niezalogowany)
| 13.09.2013 18:35 #243
mam spory problem. mianowicie dzisiaj chcialam sciagnac jezyk polski w ustawieniach mowy, a czesto z mowy korzystam i wolalam polski niz angielski. sciagalo sie i wszystko bylo w porzadku, ponowne uruchamianie, po czym wyswietlil sie powitalny bialy ekran z logo htc, a potem dwa lozyska. krecily sie tak moze ze dwie minuty, a potem wyskoczylo ":-(". odczekalam z piec minut po czym zrobilam soft reset, ale wyswietlilo sie to samo. sprobowalam wylaczyc telefon przytrzymujac przez 10 sekund przycisk zasilania, lecz wylaczyl sie na chwile, zawibrowal i wlaczylo sie wszystko to samo. wyjelam karte pamieci i karte sim i zrobilam hard reset po czym wyswietlil mi sie bialy ekran z jakimis zielonymi napisami, imei, kodami kreskowymi itp. czekalam, bo myslalam ze to w koncu zniknie, po jakichs 40 minutach stwierdzilam, ze to bezsensu i chcialam htc wylaczyc, ale nie moge zwyczajnie tego zrobic. trzymam przycisk wylaczania, bo wylaczeniu na chwile ekranu puszczam go, po czym telefon zawibruje, wlacza sie to logo htc, dwa lozyska ktore sie kreca jakies dziesiec sekund i smutna minka. nic nie moge zrobic bo za kazdym razem jest to samo. i tak mi ten telefon zostaje na tej smutnej mince. jak narazie jedyne co mi przychodzi do glowy to czekanie az sie rozladuje i sam sie wylaczy. PORADZCIE COS, BLAGAM!
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 13.09.2013 18:40 #244
czy ten market do ściągania gier bardzo różni się od google play?
avatar
hany49 (niezalogowany)
| 15.09.2013 12:53 #245
jaki prpgram zabezpieczający telefon i blokujący wirusy.
avatar
hany49 (niezalogowany)
| 16.09.2013 20:45 #246
taki program aby czyścił wszystkie nie potrzebne elementy pobrane z internetu.nie znam sie na programach,nie wiem który wybrać.Proszę podać inny sposób zapłaty za pobranie gierki,karta debetowa nie .jak to zrobić. Z poważaniem
avatar
Aga_stg (niezalogowany)
| 22.09.2013 15:26 #247
Telefon mam od maja.Jestem zadowolona tylko od jakiegoś czasu gdy chcę go naładować to czasem nie widzi ładowarki tzn. raz zapala sie czerwone światełko,a za chwilę nie widzi podłączonej ładowarki.Czy to może być uszkodzone gniazdo?Myslałam nad oddaniem go do serwisu.Dodam,że mój syn też ma htc i u niego ładowarka działa bezproblemowo więc chyba coś jest nie tak z wejściem.
avatar
Pmocy (niezalogowany)
| 08.10.2013 11:40 #248
Moja wiadomość tekstowa ma tylko 70 znaków, a zawsze o ile dobrze pamiętam wiadoomość jednego smsa wynosiła około 140 znaków, czy można zmienić ustawienia w HTC s 8, żeby sms wynosił 140 znaków,a nie tylko 70?
avatar
naznajomy (niezalogowany)
| 13.10.2013 19:52 #249
Przepraszam ale w jakiej on jest sieci ??
avatar
czokoloko (niezalogowany)
| 15.10.2013 1:37 #250
Wiadomisc sms posiada 160znakow :) Wylacz autopoprawianie tekstu i polskie znaki. W kazdym telefonie jak piszemy z polskimu znakami to zamiast 160znakow mamu 70.
avatar
Olaa :] (niezalogowany)
| 23.10.2013 20:47 #251
ostatnio, gdy chciałam zrzucić z laptopa na telefon muzykę itp. zauważyłam, ze nie mogę.. Otóż po podłączeniu telefonu do laptopa i wejściu w Windows Phone, zamiast wyświetlić się 'Telefon' i 'Karta SD' czy cos w tym stylu, pojawiło mi sie "Ten folder jest pusty". Przez to, nie mogę nic zrzucić za pomocą laptopa do telefonu. Wiecie może co trzeba zrobić? Proszę bardzo o pomoc ;//
avatar
Olaa :] (niezalogowany)
| 23.10.2013 20:48 #252
ostatnio, gdy chciałam zrzucić z laptopa na telefon muzykę itp. zauważyłam, ze nie mogę.. Otóż po podłączeniu telefonu do laptopa i wejściu w Windows Phone, zamiast wyświetlić się 'Telefon' i 'Karta SD' czy cos w tym stylu, pojawiło mi sie "Ten folder jest pusty". Przez to, nie mogę nic zrzucić za pomocą laptopa do telefonu. Wiecie może co trzeba zrobić? Proszę bardzo o pomoc ;//
avatar
Łukasz 32 (niezalogowany)
| 19.11.2013 18:21 #253
Witam ! Jestem nowym użytkownikiem Smartfona HTC 8S. Mam problem ponieważ nie mogę poszukać programu który usuwał by zbędne aplikacje z telefonu by nie zajmować pamięci nie potrzebnymi rzeczami. Słyszałem o programie Ram Booster ale on jest płatny ponieważ patrzyłem w sklepie. Próbowałem tez pobrać Super Clean ale wyskakuje mi informacja że Windows Phone nie obsługuje tego typu plików. Mam jeszcze jeden problem. Nie mogę ustawić własnego dzwonka sms. Czy do tego potrzeba jakiegoś programu ? Proszę pomóżcie. Z góry dzięki.
avatar
Anonim (niezalogowany)
| 24.11.2013 13:58 #254
mam pytanie czy nie ma naprawdę żadnej możliwości by zdjąć obudowę ale ta wyzsza?
avatar | 30.11.2013 22:34 #255
No tak, wszystko ładnie i pięknie, telefon dobry, elegancki fajny tylko...... nie każdy ma WI-FI, a bez tego ani rusz z aktualizacją. To prawda ? ? ?
avatar
Skond Tensvond (niezalogowany)
| 24.12.2013 14:55 #256
Nieprawda. Dla WP8 WI-FI jest pierwszą opcja połączenia, ale i bez tego aktualizacje są dostępne. Różnie dla różnych brandów, ale każdy dostaje i bez zżerania limitu transferu.
avatar
Yolo19 (niezalogowany)
| 08.01.2014 19:04 #257
Mam to cacko. Proszę powiedzieć mi czy w jakiś sposób da się ogarnąć ten "chaos" w odtwarzaczu?
Jedyna wada to to, że kolejność nie jest alfabetyczna i ciężko znaleźć interesujący mnie utwór
avatar
Kotynieniek (niezalogowany)
| 27.01.2014 15:38 #258
Mam wielki problem i od godziny nie moge znalezc zadnej jasnej odpowiedzi w internecie. A mianowicie jak zablokowac polaczenia przychodzace i smsy od niechcianych numerow? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ;)
avatar
eelo (niezalogowany)
| 31.03.2014 17:56 #259
Chciałam zainstalować mowa po czym wyłączył mi się telefon, ekran jest czarny i jest smutna minka. Nie wiem co mam zrobić. Jak chce go wyłączyć to włącza się tak jak zawsze, a po chwili wibruje i to samo czarny ekran i smutna minka. Co zrobić?
Dodaj komentarz