Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.    X

"As 2" od Samsunga - recenzja Samsung Galaxy Ace 2

Mam Asa!

Samsung Galaxy Ace okazał się wyjątkowo udanym telefonem w swojej klasie, zdobył rzesze fanów i sprzedał się świetnie. Ace okazał się bardzo dobrą propozycją dla osób szukających smartfonu z średniej półki o dobrych parametrach. Do większych braci Asowi trochę brakowało, jednak nie, aż tyle, aby przejść obok niego obojętnie. Produkt Samsunga z wyglądu przypominał trochę iPhone, miał podobne rozmiary i jak wszystkie smartfony z rodziny Galaxy posiadał przycisk pod ekranem. Przj pierwszyszedł czas, że i ja postanowiłem mieć swój telefon z Androidem, a mój wybór padł właśnie na Galaxy Ace. Po przesiadce ze zwykłej "słuchawki" byłem zachwycony, możliwości jakie dał mi nowy telefon były ogromne. Po roku przyszła jednak możliwość zmiany smartfonu na coś nowszego, po bardzo długim okresie poszukiwań mój wybór padł na następce pierwszego "Asa", czyli Samsunga Galaxy Ace 2. Moje wrażenie po roku korzystania z Galaxy Ace są pozytywne, o tym jednak będzie poświęcony kolejny mój wpis, który jest dopiero w fazie roboczej, a raczej nazwałbym tą fazą "jak mi się zechcę to zacznę pisać".

Mam Asa po raz drugi ;)

Samsung Galaxy Ace 2 skusił mnie swoją ceną za, którą oferował niezłą jakość. Śmiem twierdzić, że to jedna z najlepszych, jak nie najlepsza propozycja w swojej klasie. Z początku chciałem kupić HTC One V, leczy były problemy z jego dostępnością, co mnie irytowało, tym bardziej, że byłem zapewniany, że telefon będzie w następnym tygodniu. Te zapewnienia trwały 3 tygodnie, więc postanowiłem w końcu zrezygnować z produktu od HTC, a raczej zrezygnować z jednej z sieci. Przyczyniło się do tego też, że długość umowy została skrócona do 24 miesięcy, a cena wrosła, a w takiej cenie zakup One V był dla mnie nieopłacalny. Wybawieniem dla mnie była sieć Play, w której w dość ciekawej cenie dostępny był Galaxy Ace 2, znaczy się ciągle jest dostępny. Z dostępnością smartfonu od Samsunga nie było problemu, w salonie były trzy egzemplarze. Tak właśnie dzięki brakowi HTC One V stałem się posiadaczem nowego "Asa" od Samsunga, z czego obecnie jestem bardzo zadowolony.

Pudełeczko ;)

Pudełko od Galaxy Ace 2 przypomina rozmiarami to, w którym znalazłem pierwszego Ace. Teraz Samsung postawił na biały kolor, jak dla mnie prezentuje się to o wiele lepiej. Wszyscy wiemy, że pierwsze efekt jest najważniejszy, na tym polu smartfon, a raczej jego opakowanie wypadło bardzo dobrze. Wrócimy jednak do czegoś bardziej poważnego, czyli tego co znajdziemy w środku tego śnieżnobiałego pudełka.
Wewnątrz znajdziemy oczywiście smartfon, ładowarkę, kabel USB oraz słuchawki, których brakowało w zestawie pierwszego "Asa". Nie jestem specjalistą od słuchawek, a moje zdolności w rozpoznawaniu muzyki kończą się na tym, że potrafię rozpoznać czy ktoś gra, czy też nie :P.
Postanowiłem w związku z tym nie wypowiadać się o jakości dołączonych słuchawek, a przytoczyć opinie innych testerów. Dołączone słuchawki są podobno niezbyt dobrej jakości i użytkownicy z bardziej czułym słucham będą zawiedzeni.

Jesteś śliczny

Smartfony od Samsunga zawsze mi się podobały. Jednak dopiero nowsza estetyka z bardziej zaokrąglonymi brzegami stała się dla mnie jedną z najładniejszych na rynku. Samsung Galaxy Ace 2 jest bardzo zgrabny, wygodnie leży w dłoni i dzięki jego rozmiarom jesteśmy w stanie obsługiwać go jedną ręką. Jakoś wykonania jest bardzo dobra, wszystko idealnie spasowane. Osoby przeciwne plastikowi, który jest namiętnie wykorzystywane przez Samsunga nie będą zadowoleni. Jednak plastik używany przez Samsunga jest bardzo dobrej jakości i często nawet upadek nie jest w stanie zrobić większych szkód. Mogę to zaświadczyć, mój pierwszy Ace zaliczył kilka kontaktów z podłożem, raz z betonem i zbyt dużych szkód nie było. Mimo tego radziłbym obchodzić się z telefonem ostrożnie, tak aby nigdy nie leciał swobodnym lotem w kierunku ziemi.

Ekran i wnętrze.

Ekran wykorzystany w pierwszym Ace nie zachwycał, był po prostu czymś normalnym w swojej klasie. W Galaxy Ace II producent mocno się postarał i dał nam do dyspozycji jeden z najlepszych ekranów dostępnych w smartfonach do 1000 zł. Do mazania palcami dostaliśmy 3,8 calowy ekran z rozdzielczością 480x800, czyli taką samą jak chociażby w Samsungu Galaxy SII. Dzięki temu, że w drugim "Asie" mamy mniejszą przekątną to gęstość pikseli jest znacznie większa, niż w SII. Czcionki są bardzo wyraźne, kąty widzenia wyjątkowo wysokie, a jasność na bardzo przyzwoitym poziomie. Stwierdzam, że to jeden z najlepszych ekranów jakie możemy znaleźć ogólnie w smartfonach, wiele urządzeń powyżej 1000 zł ma się czego wstydzić. Ekran jest produkcji Samsunga i został nazwany PLS. Według zapewnień producenta technologia jest lepsza od IPS i tańsza w produkcji ;)
Samsung Galaxy Ace II kryję piękne wnętrze. Producent dał nam do dyspozycji dwurdzeniowy procesor z taktowaniem 800MHz, układ graficzny Mali 400 ten sam, który spotkamy w Galaxy SII, czy Galaxy S Advance i 768 MB pamięci RAM. Dzięki zastosowanym podzespołom Android działa bardzo płynnie i większość gier nie jest straszna temu smartfonowi. Po przesiadce z pierwszego Ace jestem zachwycony szybkością działania.
Bateria jak na standardy wyznaczone przez nowoczesne smartfony pozwala na dość długą pracę, przy moim użytkowaniu podłączam Ace pod ładowarkę co 2 dni.

System operacyjny i nakładka

Niestety, ale w telefonie dostaliśmy Androida w wersji 2.3.6 Gingerbreadc. Szkoda, że Samsung nie zdecydował się od razu na Androida 4.0 Ice Cream Sandwich. Dostajemy, więc już lekko przestarzały system.
Jednak nie ma powodów do obaw, Samsung oficjalnie potwierdzić, że w niedługim czasie Galaxy Ace II dostanie aktualizację i to od razu do Androida 4.1 Jelly Bean.
Jako nakładkę na system dostaliśmy TouchWiz 4. Prezentuje się ona o wiele lepiej od poprzedniczki. Dodawaniu widżetów i skrótów na ekran główny zostało znacznie usprawnione, teraz wygląda to o wiele bardziej efektownie, przejrzyście i co najważniejsze jest znacznie wygodniejsze.
Dodana została też opcja pozwalająca zmieniać rozmiar przystosowanych do tego widżetów. W końcu doczekaliśmy się możliwości tworzenia folderów w Menu z aplikacjami. Zmiany przeszedł też ekran blokowania i przypomina obecnie ten znany z Androida ICS. Wraz z aktualizację do Androida 4.1 dostaniemy nową wersję TouchWiz Nature Ux, ciekawe czy będzie identyczna jak w Samsungu Galaxy S3?

Aparat, odtwarzacz muzyki itp

Produkt Samsunga został wyposażony w 5 Mpx matrycę, kamera pozwala nagrywać filmy w jakości HD. Zdjęcia robione przez smartfon są dobrej jakości, zbytnio niema się do czego doczepić. Gdzie zdjęcia? Oczywiście powyżej, zdjęcia opakowania i jego zawartości wykonałem za pomocą Galaxy Ace II.
Filmy HD może nie zachwycają, jednak stwierdzam, że ich jakoś jest na wysokim poziomie. Większość użytkowników powinna być zadowolona. Ślubu nie polecam kręcić, ale proste filmiki jak najbardziej.
Wbudowany odtwarzacz muzyki w zupełności wystarcza. Jest prosty w obsłudze, posiadana odpowiednią ilość opcji, a na jakoś dźwięku nie ma co narzekać.
Przeglądarka działa bardzo dobrze, strony wczytywane są szybko i bez problemów. Jej funkcjonalność jest trochę dyskusyjna, nigdy nie byłem zwolennikiem przeglądarek dostarczanych wraz z smartfonem i wybierałem jedną z dostępnych w Google Play. Szkoda, że póki co nie mogę korzystać z Google Chrome, Samsung dawaj tego Jelly Bean! ;D

Ocena końcowa

Samsunga Galaxy Ace 2 oceniam bardzo wysoko. Postanowiłem nie dawać oceny w porównaniu do wszystkich smartfonów na rynku, co według mnie niema sensu, a wystawić ocenię wśród telefonów kosztujących do 1000 zł. Moja ocena to 9+/10 

urządzenia mobilne

Komentarze

0 nowych
  #1 25.01.2013 17:58

Polecam każdemu świetny smartfon pod każdym względem ;)

WODZU   17 #2 25.01.2013 18:04

Również napaliłem się na Ace 2, bo Ace 1 niestety z trudem ciągnął Androida. Okazało się jednak, że nowy model nie ma już Gorilla Glass, a z telefonem wyposażonym w procesor dwurdzeniowy dostajemy system, który nie potrafi wykorzystać w pełni tej mocy oraz obietnicę Androida 4.0. Niestety łamałoby to moją zasadę - nie kupować telefonu z obietnicą systemu, tylko z systemem jaki chcę mieć. Oszczędza to późniejszego biadolenia, jak miało to miejsce w przypadku "szczęśliwych" posiadaczy telefonów ze starszym wydaniem Windows Phone, liczących na upgrade do najnowszej wersji. Tak więc Ace 2 powiedziałem dziękuję i szukam czegoś innego. Jestem jednak przekonany, że ten telefon, podobnie jak poprzednia wersja, znajdzie szerokie grono odbiorców.

BTW, przypuszczam że Ace 2, podobnie jak jego starszy brat, również nie wyświetla Animacji Flash na stronach internetowych?

Autor edytował komentarz.
Imago   6 #3 25.01.2013 18:11

@WODZU - tak, domyślnie nie wyświetla. Wystarczy jednak zainstalować Flasha z archiwum Adobe i wszystko działa :)

Over   9 #4 25.01.2013 18:58

A o prócz fotek przydały by się jakieś fotki zwierzaków :)
Fajny wpis ;)

michaelllo69   5 #5 25.01.2013 19:28

nie rozumiem w czym problem, wbijam na xda-developers i mam najnowszego androida ;]

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #6 25.01.2013 19:31

@WODZU
Czy ja wiem, czy tylko obietnica aktualizacji? Coraz głośniej jest na forach o aktualizacji, Samsung wydał aktualizację do SII i według listy następny powinien być Galaxy Adavanca i Galaxy Ace 2, nie koniecznie jednocześnie.
Flash jest, ale po co? W Andku 4.1 ma podobno całkowicie zniknąć i chwała za to, mam nadzieję, że i z Windows zniknie ;)
@Over
Dzięki ;) Kurde nie pomyślałem o tym, a taki fajny mały kociak chodzi po domu ;D

Qrzy   3 #7 25.01.2013 19:43

@autor
"Wraz z aktualizację do Androida 4.1 dostaniemy nową wersję TouchWiz Nature Ux, ciekawe czy będzie identyczna jak w Samsungu Galaxy S3?"

Obawiam się, że nie będzie, tak jak to jest w przypadku SGS Advance, gdzie jest to dość podobne a użyszkodnicy tej słuchawki jednak narzekają na np. brak "efektu kropli wody" :)

Poza tym nie dawałbym tak wysokiej oceny fonowi, który w określonej przez Ciebie kategorii cenowej przegrywa znacznie właśnie z SGSA :)

Qrzy   3 #8 25.01.2013 19:44

@Scorpions.B:
SGSA już ma JB ;)

Onlinemaster   9 #9 25.01.2013 19:48

@WODZU napisał: "Okazało się jednak, że nowy model nie ma już Gorilla Glass", starszy też nie miał ;-)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #10 25.01.2013 21:21

@Qrzy
Tak nie jest to w 100% ta sama nakładka, ale mimo tego nadal posiada wiele cudownych cech z tej znanej z Galaxy S3. Jak dla mnie S Adavance jest trochę wyżej, chociaż różnice między tymi telefonami są niewielkie. Według mnie ocena 9+ jest jak najbardziej adekwatna ;)
Właśnie przed chwilą przeczytałem, że Advance już ma JB, czyli czas na Ace 2, przynajmniej mam taką nadzieję ;)

Over   9 #11 25.01.2013 21:36

Z aktualizuj bloga o fotki kotków i będzie git ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #12 25.01.2013 21:48

@Over
Jutro dodam zdjęcia o ile kot pozwoli się sfotografować, zaznaczam, że będzie ciężko. Dawno nie miałem tak "żywego" kotka, może dlatego, że to kocica. Ach te kobiety ;D

  #13 25.01.2013 22:16

Zastanawiam się nad Ace 2 i HTC Desire X. Parametry , kamerę As ma lepsze ale martwi mnie stary system. Jak będzie wyglądać aktualizacja? trzeba bedzie oddac fona do serwisu czy co ? (mój pierwszy android)

WODZU   17 #14 25.01.2013 23:18

@Onlinemaster
No i po co piszesz brednie i wprowadzasz ludzi w błąd? Widać że widziałeś prawdopodobnie ten telefon tylko na wystawie. Mam Galaxy Ace od blisko 2 lat i na ekranie nie ma ani jednej rysy. Informacja o tym, że posiada szkło Gorilla Glass widnieje na stronie firmy Corning.
http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/full-products-list

Autor edytował komentarz.
Over   9 #15 25.01.2013 23:27

Kobietom ciężko zrobić fotke jak są nie umalowane ;) ale z kotem dasz rade ;) wierze w ciebie ;)

WODZU   17 #16 26.01.2013 10:44

@Scorpions.B
"Coraz głośniej jest na forach o aktualizacji, Samsung wydał aktualizację do SII i według listy następny POWINIEN być Galaxy Adavanca i Galaxy Ace 2, nie koniecznie jednocześnie."

Czyli to nadal obietnica. Jeśli wyciągam z pudełka telefon i on nie ma tego systemu, który chciałem, to nadal jest to tylko obietnica.

"Flash jest, ale po co? W Andku 4.1 ma podobno całkowicie zniknąć i chwała za to, mam nadzieję, że i z Windows zniknie ;)"

Jest grupa osób, która prezentuje podejście takie jak Ty. Nie zmienia to jednak faktu, że nadal mnóstwo mediów strumieniowych, interfejsów stron, opiera się o Flash i telefon niewspierający tej technologii na dzień dzisiejszy i pewnie "jutrzejszy" jest kulawy.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #17 26.01.2013 11:07

@WODZU
Też chciałbym wyciągnąć z pudełka telefon już z JB, niż oczekiwać na wydania go przez Samsunga.

"Jest grupa osób, która prezentuje podejście takie jak Ty. Nie zmienia to jednak faktu, że nadal mnóstwo mediów strumieniowych, interfejsów stron, opiera się o Flash i telefon niewspierający tej technologii na dzień dzisiejszy i pewnie "jutrzejszy" jest kulawy"
Niby tak, ale już każdy telefon z Androidem 4.1 jest kulawy, a praktycznie to każdy Android, bo Flash zniknął z Google Play. W iOS też nie ma Flasha i nikt za nim nie płacze.

@pompex
Ustawienia i tam masz opcję aktualizacji, telefon pobierze odpowiedni pliki, pamiętaj, żeby bateria była naładowana. Jest też opcja przez program KIES, ale wtedy telefon musi być podpięty do komputera.

  #18 26.01.2013 11:58

Ok dzięki, a czy to prawda że android 2.3 obsługuje tylko 1 rdzen procesora ? czyli po aktualizacji do ICS wyniki Asa w benchmarkach się poprawią? Bo jest porównywalny z Desire X nawet na androidzie 2.3

Pablo55   6 #19 26.01.2013 11:59

"Niby tak, ale już każdy telefon z Androidem 4.1 jest kulawy, a praktycznie to każdy Android, bo Flash zniknął z Google Play."
Nadal można go pobrać ze strony Adobe. Do tego Flash działa normalnie na 4.1/4.2. Wystarczy korzystać z innej przeglądarki niż Chrome.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #20 26.01.2013 16:12

@Pablo55
Jeśli ktoś naprawdę musi to niech korzysta, jednak ja radzę omijać tą wtyczkę. Na telefonie jest dla mnie zupełnie zbędna, na komputerze wykorzystuje ją tylko do niektórych filmów na YT, wszędzie indziej mam ją zablokowaną, korzystam tylko z wersji wbudowanej w Google Chrome. Niestety, ale w Windows 8 wtyczka jest dostarczona wraz z systemem, dobrze, że chociaż w Ubuntu nie ma z tym problemu ;)

dawidos   4 #21 26.01.2013 20:28

Mam ten telefon i jest dobry, ale ma parę mankamentów. Układ Mali 400 różni się od tego z SII ilością rdzeni na korzyść tego drugiego, dostajemy okrojoną grafikę, ale dla mnie jest wystarczająca. Bardziej boli instalacja aplikacji na karcie pamięci. Producent dziwnie podzielił pamięć i zamiast przenosić je na kartę przenosi na... druga pamięć wewnętrzną która ma tyle samo pojemności co pierwsza czyli jeden giga o_0 Można rozwiązać ten problem poprzez root i podmianę jednego pliku, ale dziwne jest to co zrobił producent i trzeba kombinować nad czymś co powinno być od razu zrobione. Pomimo braku Gorilla Glass na ekranie mam jedną drobną ryskę pomimo noszenia go z kluczami bez żadnej ochrony :> Ogólnie telefon dla mnie prawie idealny.
@michaelllo69, nawet na xda nie uświadczysz nowszego andka do tego modelu. Są tylko zmodyfikowane i odchudzone romy 2.3.6. Trzeba poczekać na oficjalną aktualizację od Samsunga w która coraz bardziej wątpie. Bliźniaczy model Advance już dostał, SII także.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #22 26.01.2013 23:12

@dawidos
O tym dziwnym podzieleniu pamięci wiedziałem, ale nie wiedziałem, że aż w tak chory sposób została rozwiązana opcja przenoszenia aplikacji na kartę pamięci.

Czyli teraz czas na aktualizację do JB dla Ace II, chyba, że po drodze jest jeszcze coś. Z tego co się orientuję to aktualizacje jest planowana na marzec/kwiecień, chociaż chodzą słuchy, że będzie to luty. S Adavance posiada praktycznie te same podzespoły, więc bardzo bym się zdziwiłbym gdy Ace 2 nie dostał JB.

  #23 27.01.2013 15:54

Czy samsung oficjalnie ogłosił że wyda aktualizacje dla Ace 2 ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #24 27.01.2013 17:46

@Maniak
Tak ;)

  #25 27.01.2013 18:01

Czy ta informacja, gdzieś widnieje? Bo chciałbym to przeczytać :D

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #26 27.01.2013 20:37

@Maniak
Informacja pochodzi od bułgarskiego oddziału i dotyczy aktualizacji S Adavance i Ace II. Nie jest to informacja od głównego oddziału.

Jest też informacja, nie wiem czy oficjalna, nie znalazłem żadnego potwierdzenia, która pokazuje listę urządzeń, które dostaną JB. Póki co do S Adavance wszystko się zgadza.

Znalazłem też oficjalną informację na forum, pochodzącą podobno od Samsunga:
""...update for Galaxy Ace 2 is comming (being prepared) in version 4.1 Jelly Bean and it should roll out within the next month. We apologize for changing deadlines, but we are just always trying to bring you most recent informations ...
Availability of the update depends on many factors, such as fixing bugs, that occurs during testing period, the size of the market or the requirements of operators. And, therefore, the situation may change. Thank you for understanding.""

Autor edytował komentarz.
  #27 27.01.2013 21:18

@Scorpions.B
Bardzo dziękuje za informacje.

  #28 03.02.2013 14:14

Posiadam, i raczej polecam jeśli dla kogoś "plastikofon" nie straszny. Wiadomo samsung designem nie grzeszy... no ale... ideałów nie ma- a to jest najlepszy kompromis cena-jakość. Nie widzę dla niego konkurencji w podobnej cenie. Polecam

  #29 03.02.2013 23:59

Czy warto w abonencie brać ace 2 czy htc desire x

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #30 04.02.2013 17:18

@pieciu
Trochę zbyt mało wymagań przedstawiłeś, abym mógł Ci odpowiedzieć ;)

  #31 07.02.2013 20:49

jeszcze raz pytam czy warto brać w przedłużonej umowie (aneks) samsung ace 2 czy htc desire? Nadmieniam nie gram na tel. tylko sporadycznie internet tel. służbowo-prywatny i abonament 70-80 zł proponują, dużo dzwonię sms. Znam parametry tylko, który cały czas sprawdzam internet wszędzie samsung ace 2 wygrywa, jedyny minus to obudowa i android. proszę o radę.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #32 08.02.2013 13:55

@pieciu
Obudowa w Samsungach nigdy podobno nie zachwycała. Jednak ja nigdy zbytnio nic do niej nie miałem. Miałem Ace, znajomy ma Galaxy Mini, inny Galaxy S i z obudową nic się nie działo. Mój Ace przeżył upadek, który na szczęście nie wyrządził żadnej większej szkody, więc do obudowy nic nie mam.
Galaxy Ace II w wymienionych przez Ciebie cechach sprawdza się bardzo dobrze, ja gram na nim też w gry, działają bez zarzutu. Na 98% Galaxy Ace II powinien dostać aktualizację do Jelly Bean, jest coraz więcej informacji, które to potwierdzają. Po aktualizacji do Androida 4.1 wyniki testów powinny się zwiększyć, w końcu dwurdzeniowy procesor będzie lepiej wykorzystywany.
Co do HTC to nic nowego Ci nie powiem. Cytowanie z innych stron nie ma sensu, a jako, że nie miałem nigdy go w ręku to pozostawię bez odpowiedzi;)

  #33 09.02.2013 14:49

Jeśli ktoś nadal wątpi w aktualizację, to pojawił się wyciek wersji testowej Androida 4.1 dla Ace2:
http://forum.android.com.pl/f697/jelly-bean-4-1-2-x8160xxmb2-nieoficjalny-wyciek.../

  #34 09.02.2013 19:22

Jest piękny !!!! we wtorek jadę po mojego Sama-Ace2 . Jeśli chodzi o aktualizację z 2.3 na 4.1 to jakieś koszta się ponosi ??? jak już ta aktualizacja będzie dostępna !! i jak to uczynić wogóle !!?!

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #35 09.02.2013 21:20

@pp
Wielkie dzięki za informacje. Czyli już niedługo JB zostanie wydany. Mam nadzieję, że Play nie zmusi mnie do długiego czekania ;)
@tapta
Aktualizacja jeszcze nie jest dostępna, niedawno był wyciek wersji testowej o czym wspomniał użytkownik pp. Aktualizacja będzie darmowa ;)

  #36 10.02.2013 23:03

dzieki za info Scorpions.B ale mam wątpliwości po głębokiej analizie stron www o htc x i sga II wychodzi na to ,że htc jest najbardziej zaktualizowany na dzisiaj. Podkreślam zależy mi na dzwonieniu żadne gierki no może internet częściej. Co w końcu wybrać htc x ma lepszą baterię i obudowę i wygrywa nieznacznie z sga II.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #37 11.02.2013 13:55

@pieciu
HTC zawsze mają świetną obudowę. Sam o tym modelu HTC wiem tylko tyle co przeczytałem. Nigdy nie miałem go w ręku, więc nie powiem Ci zbyt wiele. Wybór należy do Ciebie. Popytaj się wśród znajomych, poczytaj na forum i zdecyduj ostatecznie, tak abyś nie był zawiedziony ;)

  #38 14.02.2013 19:36

fon jet odjechany

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #39 14.02.2013 22:29

@roba
Będzie jeszcze bardziej po wydaniu aktualizacji do Jelly Bean ;)

  #40 23.02.2013 11:39

ciekawe gdzie ten jelly bean :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #41 23.02.2013 17:23

@DaV97
Już możesz testować wersje beta ;)

  #42 25.02.2013 19:34

super telefon i tani

  #43 26.02.2013 22:09

Jest już Jelly Bean?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #44 27.02.2013 19:31

@Smoku12
Ma być w kwietniu. Obecnie dostępna jest wersja testowa ;)

  #45 28.02.2013 17:14

Ok. Dzięki wielkie :)) Chyba się zdecyduję na ten telefon, bo sporo czytam i jest chyba najlepszy w swoim przedziale cenowym :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #46 01.03.2013 22:30

@Anonim
Dla mnie z pewnością ;)

  #47 02.03.2013 11:50

A co sądzisz o Samsungu Galaxy S Advance?

  #48 03.03.2013 16:01

Zakupiłem ten telefon GT-I8160 w znanej sieci i po wejściu do menadżera pamięci RAM czytam,że;
-RAM-u jest 555MB z deklarowanych 768MB.
-Pamięć systemowa i usb ma w sumie 2,3 GB z deklarowanej 4 GB.
Gdzie mam szukać większej pamięci w tym telefonie?
Czy jest on jakąś uboższą wersją bo nie wiem czy mam
go wymienić żądając zgodności towaru z opisem.
Bardzo proszę o odpowiedź,

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #49 04.03.2013 15:38

@Anonim
Zarówno brakująca pamięć RAM jak i pamięć systemowa i usb jest zarezerwowana dla systemu. Tak masz w każdym smartfonie z Androidem ;) Masz normalną wersję Samsunga Ace II ;)
@Smoku12
Dla mnie to lekko podrasowany Galaxy Ace II ;)

  #50 16.03.2013 10:10

Nie zgadzam się z opinią o sluchawkach, ze sa kiepkie. Polecam zainstalowac hiki pro playera i w equalizerze pasmo 14khz ustawic na 8, 3khz na 3, bass boost na polowe, a reszta bez zmian. Czysty soczysta barwa z duza iloscia naturalnego basu. Maja tez bardzo duze pasmo przenoszenia. Slychac kazdy szczegół w muzyce. Nawet znikomy bas na and justice for all.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #51 16.03.2013 13:48

@Pocioo
Czyli okazuję się, że dołączone słuchawki nie są takie złe, chociaż jak dla mnie są wystarczające nawet w klasycznym odtwarzaczu, grają naprawdę dobrze.

  #52 16.03.2013 14:32

Mimo wszystko polecam hiki pro playera. Cos na foobar tylko na andka. Jakoscia, wygoda i wygladem miazdzy wszystkie pseudo zaawansowane playerki. Robi z naszego telefonu cos na miare ipoda, a nie zabawkowego odtwarzacza mp4 za 100zl.

  #53 16.03.2013 14:47

Malo tego, zajmuje on w pamieci podczas odtwarzania ~17mb ram, a zuzycie procesora w menadzerze zawsze pokazuje 0,00%. Polecam kazdemu.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #54 16.03.2013 18:15

@Pocioo
o.. bardzo dobry wynik, tym postem przekonałeś mnie do przetestowania tego odtwarzacza ;)

  #55 17.03.2013 10:08

W razie pytan co do obslugi to pisz, ale program jest banalnie prosty, a daje duze mozliwosci. Sa nawet widzety na pulpit:)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #56 17.03.2013 19:07

@Pocioo
Mówisz o wersji darmowej czy płatnej programu?

  #57 17.03.2013 22:56

Platnej, ale zdobytej za darmo;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #58 18.03.2013 15:42

@Pocioo
E.. w ten sposób to nie będziemy się bawić ;(

  #59 19.03.2013 19:39

Kurcze mam nadzieję że w przeciągu kilku dni wypuszczą tą aktualizacje :) ciekawi mnie jak będzie śmigać as2 na jb :)

  #60 19.03.2013 21:28

Samsung na Ukrainie już dano oficjalnie potwierdził, że będzie aktualizacja ACE 2 do Jelly Bean
http://www.samsung.com/ua_ru/support/newsalert/view?spp_news_seq=43657

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #61 20.03.2013 09:56

@Rizwan
Już jest wersja beta tej aktualizacji. Telefon działa na niej znacznie płynniej, podobno w grach też jest lepiej.

  #62 20.03.2013 14:46

@Scorpions.B
skąd można pobrać betę?

  #64 22.03.2013 12:57

chciałabym się Was zapytać, co oznacza ikona na górze 3 "lokalizacja" wyjaśni mi ktoś dokładniej na czym ona polega i czy kiedy opłaca się ją włączyć ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #65 22.03.2013 15:35

@Anonim
GPS ;) Oprócz aplikacji korzystających z nawigacji, a zwłaszcza nawigacji nie ma potrzeby włączać tej opcji, zwłaszcza, że włączony GPS negatywnie wpływa na długość pracy telefonu.

  #66 24.03.2013 19:09

@Scorpions.B dziękuje:)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #67 25.03.2013 17:31

@Anonim
Proszę ;) Jakbyś miał kolejne pytania to zapraszam ;)

  #68 30.03.2013 14:23

Oczywiście, że będzie lepiej, JB wykozystuje pełną moc procesora dwurdzeniowego... właśnie pisze z Ace 2 i lolecam każdemu tego fona, jeszcze w tej cenie.. :P

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #69 30.03.2013 17:31

@Amigoo
Niech w końcu dadzą aktualizację do JB i jak dla mnie będzie idealnie ;)

  #70 30.03.2013 19:13

Mam pytanie, czy da się skonfigurować dialer tak, aby po "kliknięciu' aplikacja "wchodziła" zawsze do okna "klawiatura" , bez względu na to, gdzie "byłem" ostatnio. Aplikacja pamięta poprzednią pozycję co jest wkurzające, bo za każdym razem trzeba się naklikać . Dodatkowo, brakuje mi opcji wyboru takiej, jak chociażby w HTC, gdzie po wejsciu do dialera widziałem historię ostatnich rozmów i od razu mogłem korzystać z ksiązki lub wpisywać numer. W samsungu musze wpierw wybrać, czy chcę zerknąć do historii tudzież czy chce skorzystać z kontaktów etc. Ogólnie, ergonomia dialera jest nienajlepsza.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #71 31.03.2013 12:21

@lejpantu
Do wybierania numeru korzystaj tylko z "Telefon" natomiast do innych operacji z "Kontakty". Ja nie znalazłem innego rozwiązania. Mi brakuje tylko oddzielnej aplikacji do spisu ostatnich połączeń. Powiem Ci, że do czasu Twojego postu tych problemów nie zauważyłem, może dlatego, że to z TouchWiz mam kontakt od początku mojej przygody z Androidem. Już nie długo dostaniemy nakładkę znaną z Samsunga Galaxy S III, więc jest na co czekać.

  #72 01.04.2013 23:08

Witam, mam do wyboru ace2 lub xperia j ale wasze wypowiedzi przechylaja szalke w strone samsunga czy ta dwurdzeniowa 800 bedzie szybsza od 1ghz w sony...?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #73 02.04.2013 10:36

@LWS11
Tak będzie szybsza ;)

  #74 02.04.2013 11:10

@Scorpions.B Dzieki
Wezme wiec w piatek ace2

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #75 02.04.2013 18:42

@LWS11
Dla Ciebie oraz dla innych użytkowników Ace 2 mam dobrą wiadomość. Dzisiejszego dnia została wydana oficjalna aktualizacja do Jelly Bean 4.1.2 ;) A w drodze jest podobno niestety już ostatnia aktualizacja do 4.2.2

  #76 03.04.2013 21:54

Zastanawiam sie z czy w nowym systemie jest zoom w aparacie?

  #77 03.04.2013 22:29

JEDT JUŻ 4.1 ?! Miała być 22. Jak już jest to już robie JB : )

  #78 03.04.2013 23:08

Powaga, jest już oficjalna aktualizacja?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #79 04.04.2013 16:38

@Ejsik4ever @p36
NA chwilę obecną jest dostępna w Portugalii, więc już niedługo powinna się pojawić w Polsce ;)

  #80 04.04.2013 20:47

Scorpions.B narobiłeś mi nadziei że już wyszła aktualizacja :( oby czym prędzej bo mam ochotę zmienić coś w moim smartphonie i nie jest to smartphone ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #81 04.04.2013 21:54

@Rizwam
Jakbyś wiedział jaką ja miałem nadzieję jak zobaczyłem pierwsze informacje o tej aktualizacji i jaki byłem zawiedziony jak pod sam koniec przeczytałem informację, że aktualizacje na obecną chwilę jest tylko w Portugalii. Jest jednak jedna mocno pozytywna rzecz, wiadomo, że oficjalna aktualizacja już wyszła i z pewnością trafi niedługo do Polski. Możliwe, że wcześniej wspomniany termin pod koniec kwietnia okaże się prawdziwym, chociaż ja w głębi liczę, że jednak będzie to wcześniej. Liczę też na sieć Play, że udostępni aktualizację do JB tego samego dnia, a co najwyżej z niewielkim poślizgiem.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w oczekiwaniu na JB ;P

  #82 04.04.2013 22:32

Scorpions.B też mam asa z PLAY i też na to liczę. Mam nadzieję że stanie się to czym prędzej :) dzisiaj żeby zmienić coś w telefonie kopiłem sobie Beautiful Widgets bo są w promocji :) i zaczynam zabawę z Minimalistic Text. Może możesz coś polecić żeby urozmaicić codzienne UI ? :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #83 05.04.2013 16:08

@Rizwan
Bawiłem się w to mając pierwszego Ace, kiedy tam występująca nakładka systemowa mi się znudziła. Jeśli naprawdę chcesz odmienić wygląd UI to polecam wszelkiego typu launchery, jednym z najlepszych jest Go launcher, do którego znajdziesz wiele świetnych motywów. Jeśli chcesz bardziej zaszaleć i przykładowo mieć kafelki znane z Windows Phone to jest też i taka aplikacje jednak jej nazwy nie pamiętam.

Rizwan   2 #84 05.04.2013 19:16

Go Launcher to pierwsza apka jaka ściągam na telefon :) od czasów pierwszego smartphone używam tego launchera i jest ok :) co do standardowego to nie miałem okazji się mu przyjrzeć stad tez brak opinii :) a co do motywów to niektóre na screenach wyglądają ładnie ale jak kupisz to okazuje się kicz. Dlatego używam tylko tych darmowych :)
A jakieś ciekawe użytkowe apki które mógłbyś polecić?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #85 06.04.2013 13:06

@Rizwan
Nie korzystałem z wielu, ale kilka ciekawych mogę Ci polecić ;) Na samym początku AirDroid. Jeśli często podłączasz telefon do komputera i średnio lubisz się "bawić" za pomocą kabla to ta apka jest niezbędna. Pliki przesyłane są szybko i wygodnie, do tego możesz wysyłać sms, sprawdzać kontakty, masz informacje o stanie smartfona itp. No i działa niezależnie czy masz Windowsa, OS X czy Linuxa.
Jeśli masz problem z odtworzeniem jakiegoś filmu to zainstaluj MX Player, jak do tej pory nie miałem problemu z żadnym filmem.
Dobrze jest też zainstalować jakiś program typu Cleaner, korzystałem z wielu, większość się sprawdzała, ale najlepszego nie jestem w stanie wybrać, więc zastawia to Tobie.
Jeśli wbudowany menedżer plików ma dla Ciebie zbyt mało opcji to polecam Ci apke o nazwie "Menedżer plików", jak dla mnie jest znacznie wygodniejsza i bardziej przejrzysta.

  #86 07.04.2013 22:12

Mam do wyboru wziąć za 349 zł Ace II w playu albo poczekać i nazbierać kasę i wziąć na kartę S Advance'a bo w playu kosztuje grubą kasę a za tyle dostanę na allegro na kartę. Więc mam pytanie warto czekać i kupić Advance'a czy Ace II mi wystarczy? Różnica to tylko troszkę lepszy procesor, wyświetlacz Super AMOLED i wielkość ekranu? Super AMOLED robi dużo lepsze wrażenie niż wyświetlacz w Ace II? Proszę o pomoc :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #87 08.04.2013 17:45

@Smoku12
Chyba mam telefon w tej samej ofercie, którą Ci proponują. Wybór zależy od Twoich wymagań. Advance jest to podrasowana wersja Ace II. Sam określ swoja wymagania i wybierz pomiędzy Ace II oraz Advance. Inną sprawą jest umowa z operatorem. Jeśli chcesz wziąć telefon w ofecie MIX i wiesz, że i tak musisz doładowywać konto określoną kwotą to oferta z Ace II jest kusząca.

  #88 08.04.2013 19:40

Jest to oferta w abonamencie za 39 zł z pakietem internetu 1gb miesięcznie także bardzo kusząca :) Wezmę Ace II bo trochę szkoda mi tylu pieniędzy na Advance :) Wejdzie nowy android i będzie śmigał aż miło :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #89 09.04.2013 15:20

@Smoku12
Właśnie dużo osób nie zwraca na to uwagi, że kupując telefon to i tak później będzie musiało zasilać konto. Według mnie jeśli ktoś jest pewien, że i tak będzie musiał doładowywać konto za podobną kwotę to wzięcie telefonu w mixie, czy też abonamencie to dobre posunięcie, tym bardziej że obecnie umowa trwa max. 2 lata ;)

Rizwan   2 #90 10.04.2013 14:56

Scorpions.B masz abonament czy mixa? Jak abonament to jaki? O ile to nie jest tajemnica ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #91 10.04.2013 17:41

Żadna tajemnica, mam oferte mix 39 zł

Rizwan   2 #92 13.04.2013 22:07

ejj no dlaczego jeszcze nie ma aktualizacji? JA SIĘ PYTAM DLACZEMU?! xD już mnie nosi :( a was? Scorpions.B nerwy na wodzy? ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #93 13.04.2013 22:41

@Rizwan
Czuję, że w Polsce dostaniemy aktualizacje pod koniec kwietnia, chociaż nie chcę robić sobie nadziei, że to ten termin będzie pewny. Wiadomość, że aktualizacja jest już dostępna w innych krajach sprawia, że jeszcze bardziej czekam na aktualizacje do swojego smartfona. Mam do zabawy Dell XPS 12, więc wszystko w porządku, nawet zapomniałem przez chwilę o tym ;)

Rizwan   2 #94 13.04.2013 23:05

no to masz zabawę :) daj znać jak sprzęt się sprawuje :) ja bawię się nowym kompem stacjonarnym ale to i tak mało (chociaż dzięki niemu grafika w niektórych grach jest genialna) :D dzisiaj testuje nową aplikację :) Sleep as Android :) dam znać czy warto z niej korzystać. Okaże się rano około 8:30 :) tymczasem dobranoc :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #95 13.04.2013 23:10

Z chęcią przeczytam o tej aplikacji, bo wcześniej w ogóle o niej nie słyszałem.

Co do Della to zapraszam na moje nowe wpisy na blogu:http://www.dobreprogramy.pl/Scorpions.B/Dell-XPS-Duo-specyfikacja-jakosc-wykonan...
Linki do dwóch pozostałych znajdziesz na samym dole.

Rizwan   2 #96 14.04.2013 07:57

Skleroza nie boli ale przeszkadza. Zapomniałem wyłączyć normalny budzik który zadzwonił pól godziny wcześniej :( poza tym aplikacja bardzo ciekawie pokazała jak "wygląda" moje spanie. Wykres głębokiego i płytkiego snu idealnie odzwierciedla realia spania. Jutro zobaczymy czy budzik faktycznie będzie w stanie wybudzić mnie w fazie płytkiego snu ok 7:30 :) szczerze w to wątpię bo zazwyczaj rano mam bardzo głęboki sen a grawitacja wzrasta dziesięciokrotnie :D mam nadzieję że będzie to rewolucja w moim porannym wstawaniu :) miłego dnia :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #97 14.04.2013 10:08

@Rizwan
Może już zawsze będziesz wyspany ? ;D

Również życzę miłego dnia, zadowolony jestem, że tak wcześniej odwiedziłeś mój blog ;)

Rizwan   2 #98 14.04.2013 10:20

Do tego wpisu nawet mam bookmarka :) żeby szybciej sprawdzać komentarze czy może wcześniej nie ma wrzuconej aktualizacji :D i żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć o asie :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #99 14.04.2013 10:28

@Rizwan
Pozostaje mi tylko podziękować i obiecać, że postaram się jak najwcześniej powiadomić o aktualizacji. Po aktualizacji planuję stworzyć wpis o nowościach jakie przyniósł JB do Ace II ;)

Rizwan   2 #100 14.04.2013 10:40

Chętnie włączę się w dyskusje na ten temat :)

  #101 14.04.2013 16:56

Niestety nie stałem się posiadaczem Ace II ponieważ pania z Playa powiedziała, że za 49zł miesięcznie w tej formule której chciałem telefon kosztuję 319 zł :) Jest to totalnie nie opłacalne i wezmę Ace II albo S Advance'a na kartę jednak :)

Rizwan   2 #102 14.04.2013 21:44

ja mam formułę M i ten telefon wziąłem za 150 zł :) więc chce Cię naciągnąć. Kwestia negocjacji i znajomości cen :)

Rizwan   2 #103 14.04.2013 21:48

a w woli ścisłości: z racji tego że przenosiłem numer muszę dopłacać do abonamentu 5 zł czyli miesięcznie płacę 54 zł samego abonamentu. Dodatkowo Ace II dostałem za magiczne 150 zł. cena była wyższa ale kto nie kombinuje ten nie zyskuje ;) polecam Ci udać się do salonu i negocjować bo to tylko i wyłącznie kwestia salonu za jaką kwotę Ci sprzedadzą ten telefon. Początkowa cena w moim wypadku była 300 zł ale z racji tego że koleżanka pracuje w salonie zeszła z ceny do 250 zł. W drodze negocjacji z inną Panią kwota końcowa to 150 zł :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #104 14.04.2013 21:54

@Rizwan
Że ja wcześniej o tym nie wiedziałem ;(

Rizwan   2 #105 14.04.2013 23:35

Oczywiście jest jakiś próg cenowy ale fakt faktem można negocjować ;)
Scorpions.B ile dałeś? Jeżeli to nie tajemnica ;) i Ace II chyba jest warty swojej ceny :) bo tak czy siak płacisz - max lub abonament - a masz super telefon, nówka + gwarancja :) musisz patrzeć pod kontem przeżywalności a niestety to w samsungach czasem bywa zdradzieckie :) ale tfu tfu oby jak najdłużej służył nam ten as i oby jak najwięcej aktualizacji :)

P.S.
Dzisiaj kolejny test Sleep as Android :) Ciekawe jak to będzie :)

  #106 15.04.2013 19:31

Właśni dzisiaj kupiłam to cudeńko. Tylko mam mały problem... gdy podłączam przez kabel USB do komputera na moim komputerze wyskakuje aparat fotograficzny i kreator nie może zainstalować oprogramowania.. nie wiem co robić w tej sytuacji. Help me ;/

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #107 15.04.2013 22:04

@Rizwan
Mam nadzieję, że podzielisz się opinią na temat dalszych testów ;)
@Paolaa
Jaki masz system? ;)

  #108 18.04.2013 14:15

Dzisiaj przeniosłem się z Play do Plusa , dostałem S2 za symboliczną złotówkę i korzystniejszą ofertę abonamentową.

  #109 19.04.2013 12:10

witam serdecznie
mam wyżej wymieniony telefon smartphone Galaxy Ace 2 GT-I8160 od niedawna nie znam angielskiego i nie jestem biegła w tym temacie ale proszę o pomoc w jaki sposób mogę przenieś z komputera na telefon zdjęcia próbowałam w rożny sposób i nic nie wyszło /nadmieniam że przez Kies też próbowała/ może coś nie tak robię proszę o pomoc
pozdrawiam wszystkich ;)

Rizwan   2 #110 19.04.2013 15:04

Cześć i czołem :)
Sorry że tak długo milczałem w temacie aplikacji ale spałem :)
Żartuje :) Aplikacja sprawdza się świetnie. Idealnie wybudza w czasie płytkiego snu :) prawie za każdym razem jestem świadomy że za chwilkę zadzwoni budzik :) opłaca się wydać te 7 zł na wersje PRO.

@kefalonia_1
jaki system operacyjny posiadasz na swoim komputerze?

Scorpions.B czujesz napięcie związane z nadchodzącymi zmianami? :) Teoretycznie zostało już tylko kilka dni do aktualizacji :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #111 19.04.2013 16:02

@Rizwan
Już od zakupu smartfona czekam z niecierpliwością na tą aktualizację, ostatnio dość często sprawdzam różne fora w poszukiwaniu jakieś informacji.

Rizwan   2 #112 19.04.2013 23:23

Scorpions.B a jak zabawa Dellem? :) Ja już jak na szpilkach siedzę i czekam na aktualizacje :) chcę już nowe UI :D

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #113 20.04.2013 08:29

Rizwan
Świetny jest ten Dell ;) Zapraszam na moje wpisy o nim.

Chyba nie czekałbym, aż tak bardzo JB gdyby nie nowe UI ;)

  #114 21.04.2013 11:22

Siema, bardzo sie napalilem na ten smartphone, bo szukalem jakiegos nowego telefonu, i ten mi sie bardzo spodobal, dobry aparat, dobry procesor, itp. Poczatkowo chcialem kupic mini 2, ale na niego nie bedzie aktualki do 4.1. Ace 2 bedzie moim pierwszym dotykowym telefonem, czy to bedzie dobry wybor ? Czytalem na forach, ze tak, ale czytajac te forum, zorientowalem sie ze tutaj sa bardziej doswiadczeni ludzie w tej branzy, a wiec polecacie go jako pierwszy telefon ? Ja ogolnie bardzo chce go kupic, poniewaz ma wszystko co moge sobie zapragnac. Prosze o odp :)

Miszkurka2000   16 #115 21.04.2013 14:17

To także mój pierwszy dotykowiec. Mam go od kilku tygodni i jestem z niego bardzo zadowolony. Można go zajechać w jeden dzień (ale do gniazdka wszędzie blisko) albo normalnie używać ponad tydzień w sensie że służy jako budzik, zegarek, telefon i sms (czyli z wyłączonym internetem). Teraz czekam na Androida 4.

Rizwan   2 #116 21.04.2013 14:31

@Heon
Ja miałem już kilka dotykowych telefonów i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolony wyborem ACE II.
W tej cenie lepszego smartphona (w mojej opinie) nie znajdziesz :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #117 21.04.2013 14:43

@Heon
Moim pierwszym dotykowcem był pierwszy Ace i byłem z niego zadowolony, Ace II jest moim drugim dotykowce i jestem z niego jeszcze bardziej zadowolony. Pierwszy działał trochę ociężale, ale winne były słabe podzespoły. Dwójeczka sprawuje się świetnie. Według mnie w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz ;)

  #118 21.04.2013 15:17

Dzieki za odpowiedzi, zachecieliscie mnie i przekonaliscie ze ten telefon w swojej klasie i mierze nie ma sobie rownych, jest odporny na upadki, ma bardzo dobre podzespoly, dobry aparat, dobra jakosc dzwieku i filmow, (720p[HD]) wyposazenie podczas zakupu jest zadawalajace, a ceny chyba tez nie sa zle, z tego co wiem, to za 689 zl mamy oferte mix 30x30 zl tak ?

Rizwan   2 #119 21.04.2013 22:01

Scorpions.B i ta zgodność mi się podoba :) Moim pierwszym był LG GT 540 i jego największym minusem był wyświetlacz... oporowy :( było to toporne i niedokładne ale było DOTYKOWE!!! :) Później po wypadku z LG kupiłem sobie Samsunga SPICA i było ciężko z racji wersji androida i małej pamięci :( a nie znałem nikogo kto podjął by się wgrania nowszej wersji. Obecnie cieszę się jak szalony z ACE II :) i jest super :)

  #120 22.04.2013 19:42

Taaa 689 mamy mix 30x30 ;))). a niby co to ma być- skoro bez łaski mam za 650zl.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #121 22.04.2013 21:18

@Heon
W Play masz 24 doładowania po 30 zł za 459 zł. Ja telefon wziąłem w Mix All Inclusive 39 zł na 24 doładowania i dostałem za 349 zł. Patrzyłem przed chwilą na stronę Play i dziwnie teraz wygląda cennik Mixa, są oferty tylko za 20, 30 i 50 zł miesięcznie, nie mogę znaleźć All Inclusive.
Cema 689 zł według mnie jest w ogólnie nie opłacalna ;)

  #122 22.04.2013 21:24

A moglbys mi poradzic, co do tych cen ?

  #123 22.04.2013 21:24

Aha, i jeszcze jedno pytanie, jest android 4.1 JB?

  #124 22.04.2013 23:15

teraz w Play jest taryfa gdzie podpisujesz umowe .GDZIE umowie masz 3 opcje do wyboru:1)nieograniczone rozmowy w Play;za 10zl. 2)smsy i mmesy do wszystkich bez limitu 10zl 3)nieograniczone rozmowy w Play i smesy i mmesy za15zl 4)internet 100mb za 5zl.Zalezy co sobie wybierzesz w umowie.TO teoplaty beda pobierane automatycznie z doladowania m-c. A mam pytanie ile pamieci ma ace2 wbudowanej bo czytalem ze 1 gb 2,3 gb a producent podaje 4gb?

  #125 22.04.2013 23:43

ile jest w ace 2 gb bo roznie pisza?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #126 23.04.2013 09:00

@Heon
Na chwilę obecną to chyba tylko w Portugalii. Do Polski ma trafić, o ile się nie mylę 26 kwietnia. Na pewno pierwsza oferta o której wspomniałeś jest nie atrakcyjna. Planujesz wziąć w ofercie mix, czy abonament i za jaką kwotę miesięcznie?

  #127 23.04.2013 11:18

Ogolnie, chce tak - smsy i rozmowy nielimitowane do playa, jakis tam internet, no i tak w przedziale 500 zl, raczej abonament, nie powiem ci jaki, bo nie zabardzo orientuje sie w cenach, wiec ciezko mi jest jaki abonament chce, a moze ktos mi powiedziec, jaki abonament jest najbardziej oplacalny?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #128 23.04.2013 11:39

@Heon
Ja mogę Ci doradzić tylko czy mix czy abonament, na cenach poszczególnych ofert zbytnio się nie znam, ofertami interesuje się tylko w momencie, gdy kupuję telefon, więc raz na 2-3 lata. Najlepszym wyborem będzie dla Ciebie sieć Play. Sporo informacji masz na ich stronie, zawsze też może zapytać się w jakimś salonie.

  #129 23.04.2013 15:31

A jakiego mixa czy abonamenta ty zakupiles ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #130 23.04.2013 16:38

@Heon
Play Mix All Inclusive 39 zł na 24 doładowania ;)

  #131 23.04.2013 17:51

I kiedy to kupywales, placiles 24 zl podczas odbioru telefonu tak ?

  #132 23.04.2013 20:33

Znalazlem chyba najtansza oferte, Formula S. 459 zl przy zakupie, i abonament 24x19zl. Nie widzialem lepszej oferty, ale poki co sprawdzalem tylko na internecie, zobaczymy co mi powiedza w salonie :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #133 23.04.2013 22:43

@Heon
Powiem Ci, że ciekawą ofertę znalazłeś ;)

Rizwan   2 #134 24.04.2013 08:34

Tylko ze za te 19 zł nie masz do play za darmo i Stan Darmowy kosztuje dodatkowo 10 zł. Czyli abonament kosztuje 29 zł.

  #135 24.04.2013 09:13

@Rizwan
Ja patrzalem na internecie :P Jak jestes na stronie play, to tam masz live chat i takich doradcow klienta, i oni mi powiedzieli, ze przez internet zawsze jest drozej :) A w salonie jeszcze nie bylem

  #136 24.04.2013 10:56

Rozmawiałem na live chat'ie z konsultantem playa i napisał, że przez internet jest taniej.

Rizwan   2 #137 24.04.2013 12:50

@animus
Przez Internet nie możesz liczyć na żaden rabat co do telefonu. Poczytaj trochę wyżej m.in. moje wypowiedzi to się dowiesz więcej na ten temat :

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #138 24.04.2013 17:56

@animus polsku
Z tego co ja się orientowałem przy zakupie swojego Ace II to ceny były takie same, chociaż wtedy nie zastosowałem się do rad Rizwana ;)

Rizwan   2 #139 26.04.2013 11:45

no i póki co PLAY milczy :( nie widać ani nie słychać aktualizacji :(

Rizwan   2 #140 26.04.2013 11:57

I na dodatek wyczytałem że prawdopodobnie aktualizacja wejdzie do polski w okolicach połowy maja :/

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #141 26.04.2013 14:09

@Rizwan
Kurcze, pozostaje czekać. Wiesz coś o aktualizacjach w innych krajach? Bo ostatnio mam sporo na głowie i nie mam czasu zbytnio się tym interesować ;)

P.S. Jak dzisiaj nie mogłem połączyć się z serwerem aktualizacji i jak długo czekałem na aktualizację myślałem, a raczej marzyłem, że aktualizacja właśnie wchodzi do Polski :D

Autor edytował komentarz.
Rizwan   2 #142 26.04.2013 17:16

hahahaha :) miałem to samo :) a tu takie rozczarowanie :(

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #143 26.04.2013 17:31

@Rizwan
No właśnie ;( Mam nadzieję, że Play się postara i wyda szybko aktualizację, najlepiej tego samego dnia co wejdzie oficjalna.

Rizwan   2 #144 30.04.2013 01:08

Hej cześć i czołem :) Pytanie z innej beczki :) jakiego pokrowca używanie na asa?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #145 30.04.2013 08:56

@Rizwan
Kłaniam się nisko. Nie korzystam z żadnego pokrowca ;)

  #146 01.05.2013 16:08

Witam :) czy w tym tel jest możliwość tworzenia dokumentów/ i zgrywania z komp gotowych dokumentów w Wordzie?
Pozdrawiam :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #147 01.05.2013 19:32

@Ja1029384756
Tak jest taka możliwość. Możesz zarówno tworzyć dokumenty jak i odczytywać wcześniej stworzone dokumenty ;) Telefon jest wyposażony w pakiet Polaris Office oraz zawsze możesz pobrać inny pakiet biurowy z Google Play. Dla mnie ten zainstalowany fabrycznie sprawdza się idealnie ;)

Pozdrawiam ;)

Rizwan   2 #148 04.05.2013 12:31

Hej. Samsung milczy :( w ramach nudy stwierdziłem że warto napisać i przekonać się co Samsung knuje. Nic dobrego się nie dowiedziałem i przesyłam wiadomość w celu zapoznawczym.


"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

W chwili obecnej najnowszą aktualizacją oprogramowania na telefonach GT-I8160 (Galaxy Ace 2) jest Android w wersji 2.3.6. Nie posiadam informacji z wyprzedzeniem o nadchodzących aktualizacjach tego modelu.
Może Pan obserwować stronę: http://samsungmedia.pl/ ,oraz nasze konta na portalach społecznościowych, gdzie pojawiają się najnowsze informacje na temat produktów firmy Samsung.
Z mojej strony sugeruję Panu śledzenie możliwości aktualizacji poprzez podłączenie urządzenia do programu KIES lub z poziomu samego telefonu, wybierając: Menu > Ustawienia > O urządzeniu (o telefonie) > Aktualizacja oprogramowania. Jak tylko pojawi się aktualizacja Androida do nowszej wersji to będzie ona możliwa do pobrania.


Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania."

  #149 04.05.2013 15:26

A co myślicie o Sony Xperia I? Lepiej kupić Ace II czy Xperie I??

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #150 04.05.2013 15:39

@Rizwan
No to ładnie, czyli nadal nic. Coś czuję, że moim następnym telefonem będzie jakiś oparty o Windows Phone, który od wersji 8 stał się naprawdę atrakcyjnym systemem. Powoli mam już coraz bardziej dość tego Androida.

Rizwan   2 #151 10.05.2013 17:08

Hej. Mam nowe wiadomości. Z racji mojej pracy miałem okazje rozmawiać z trenerem Samsunga i dowiedziałem się że aktualizacja wyjdzie niebawem. Kiedy nie wiadomo ale jest już oficjalna wersja niemiecka więc można się szybko spodziewać w PL :) bawiłem się również SGS 4 i kocham ten sprzęt. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy naprawdę warto :) Genialny sprzęt za sporo kasy :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #152 10.05.2013 17:19

@Rizwan
Czekałem na jakąś wiadomość z Twoje strony. Bardzo dziękuje za poinformowanie mnie o planowanej aktualizacji, na którą czekam ;)

Ja Samsunga Galaxy SIV trzymałem tylko w dłoni i niestety nic więcej. Jednak przeczytałem, z zwłaszcza obejrzałem o tym telefonie sporo filmów. Według mnie to najlepszy telefon z systemem Android, już SIII bardzo mi się spodobała. Galaxy SIV jest niesamowity, a nowa nakłada TouchWiz według mnie najlepsza, chociaż chciałbym zobaczyć też nową nakładkę od HTC.

Mam prośbę do Ciebie, możesz napisać coś więcej o nowym Samsungu ?;)

Rizwan   2 #153 10.05.2013 18:16

SGS IV którym się bawiłem był wersją demo - nie miał kilku czujników oraz modułu GSM - reszta opcji działała w pełni :) ekran jest bajecznie kolorowy i posiada magiczne funkcje. Sterowanie gestami a nawet używanie telefonu nie dotykając ekranu :) Żeby w pełni opowiedzieć o jego opcjach musiał bym napisać spory elaborat natomiast jeżeli chodzi o odczucia to marzy mi się taki telefon i szkoda że myślę przyszłościowo i wole odłożyć kasę na coś innego niż wydać na telefon :D Genialna obudowa - brak ramek ! Genialnie wyglądający wyświetlacz Super Amoled + oraz fantastyczny aparat z masą przydatny gadżetów szczerze zachęcają do kupna tego sprzętu :) Potężne 5" w ręku i te idealne kolory powodują lekką depresje wracając do swojego telefonu :(

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #154 10.05.2013 18:27

@Rizwan |
Kurczę, ale mi narobiłeś chęci ;) Jednak podobnie jak Ty dla wolę kasę przeznaczyć na coś innego. Ja używam telefonu głównie do komunikacji ze znajomymi i przeglądania neta. Jednak na S IV byłoby to przyjemniejsze ;)

Rizwan   2 #155 10.05.2013 18:30

I bardziej gadżeciarskie :) możliwości tego telefonu są ogromne :) można powiedzieć że wprost proporcjonalne do ceny :D sterowanie urządzeniamy takimi jak: klimatyzacja, rzutniki, telewizor, radio, dvd, kino domowe, nagłośnienie to tylko pikuś w porównaniu do reszty opcji :D

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #156 10.05.2013 18:40

@Rizwan
Kurczę muszę chyba dokładnie obejrzeć wszystkie filmiki o tym telefonie ;)

Rizwan   2 #157 10.05.2013 18:48

Obyś miał możliwość pobawić się tym sprzętem :) później wracając do Ace2 czuje się niedosyt i żal że aż taki przeskok jest pomiędzy tymi telefonami. Ale z drugiej strony jak coś miało by się z nim stać lub ktoś by mi go ukradł to bym chyba wyskoczył z okna xD więc lepiej miec Ace2 który i tak jest super a jest 3x tańszy :D

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #158 10.05.2013 18:59

"Ale z drugiej strony jak coś miało by się z nim stać lub ktoś by mi go ukradł to bym chyba wyskoczył z okna"
Jest to właśnie jeden z głównych powodów, dlaczego nie wydaję tyle kasy na telefon. Dla mnie cena telefonu nie powinna przekraczać maks. 1000 zł ;)

Rizwan   2 #159 12.05.2013 23:16

Scorpions.B czy korzystałeś z darmowego audiobooka z programu audioteka? Mam pewne problemy z zapisem audiobooka na karcie pamięci. Mimo że wybrałem karte sd - jedyna opcja - to i tak zapisuje mi audiobook (darmowa, pełna wersja Gry o tron) w pamięci telefonu :/ a waży to 1,7 GB tj. 31h książki

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #160 13.05.2013 08:14

@Rizwan
Nie korzystałem, nie wiedziałem, że nawet jest za darmo Gra o Tron. Jak znajdę czas w czwartek lub piątek to sprawdzę to u Siebie ;)

  #161 19.05.2013 11:18

Czaję się na zakup Ace 2 ze względu na GPS + GLONASS. Chciałbym go używać na rowerze i w górach. Czy możecie powiedzieć jak sprawuje się w nim nawigacja? Czy mapy chodzą płynnie, z iloma satelitami łapie połączenie, czy gubi fixa, jaka dokładność w mieście i poza miastem? Oraz najważniejsze, ile godzin wytrzymuje bateria z włączoną nawigacją i z wyłączonymi wszystkimi innymi bajerami (nawet GSM może być wyłączony)? Utrzyma 10h czy to nierealne?

Rizwan   2 #162 20.05.2013 17:59

@Scorpions.B
Instalowałeś portugalską wersje? Ewentualnie znasz się na tym?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #163 20.05.2013 18:02

@Lebios
Używałem sygnału GPS w aplikacjach do biegania i nie narzekam. Działa naprawdę przyzwoicie ;)
@Rizwan
Nie instalowałem, chociaż sporo czytałem. Wytrzymaj jeszcze trochę, bo coś się ruszyło w kwestii Jelly Bean ;)

Rizwan   2 #164 20.05.2013 18:25

@Scorpions.B
UUUUUUU :) co takiego? :D już dawno temu miałem Ci zaproponować rozmowę na TS3 lub Skype o Ace 2 :) co ty na to?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #165 20.05.2013 18:36

Póki co mogę wybrać tylko GG ;) Chociaż lubię też tutaj, bo liczba komentarzy mi rośnie ;P
Jak coś mój nr GG masz podany ;)

http://smartfan.pl/samsung-rozpoczal-aktualizacje-galaxy-ace-2-do-android-4-1-2-.../

Autor edytował komentarz.
Rizwan   2 #166 20.05.2013 18:45

http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I8160

Ciekawa strona :) pisałem na gg z tym że ja w ogóle tego nie używam :) webgg włączyłem żeby ci ewentualnie mojego skype podać ;)

  #167 20.05.2013 20:58

@Scorpions.B
Czy mógłbyś udostępnić kilka śladów GPX? Może być np. na endomondo. Widziałem dzisiaj jak działa GPS+GLONASS w SGSIII i chcę się upewnić, czy w SGA2 jest równie rewelacyjnie :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #168 21.05.2013 08:54

@Rizwan
Dzięki za link ;)

  #169 22.05.2013 22:10

@Scorpions.B
Hej:) Mam ten sam problem co Paolaa - gdy podłączam telefon, to komputer widzi tylko zdjęcia i kreator sprzętu nie może zainstalować oprogramowania. Mam windows xp. To zależy od systemu i co mogę zrobić, żeby komputer zaczął wykrywać tego samsunga?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #170 23.05.2013 09:08

@pieguska
W Windows 7/8 instalacja odpowiedniego sterownika odbywa się automatycznie. Zainstaluj sobie oprogramowanie KIES, powinno pomóc. Tutaj masz link: http://www.dobreprogramy.pl/Samsung-Kies,Program,Windows,24418.html

  #171 24.05.2013 17:29

@Scorpions.B
Czy mógłbyś udostępnić kilka śladów GPX z Ace 2? Wyślij proszę na krzywy_stol[@]o2.pl

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #172 24.05.2013 17:59

@Lebios
Jeśli ładna pogoda powróci i deszcz nie będzie przeszkadzał to oczywiście Ci to wyślę ;) Jakbym zapomniał to pisz ;)

  #173 25.05.2013 14:25

Witam wszystkich :)
Jestem posiadaczem Ace'a 2 od ponad 2 tygodni. Do telefonu dokupiłem pokrowiec, ale wczoraj powędrował do szuflady i juz tam zostanie.
Mam pytanie do osób uzytkujacych telefon bez pokrowca. Czy ekran mocno się rysuje?
W ciągu jednego dnia pojawiła się mała ryska. Telefon noszę w kieszeni bez monet czy kluczy i to zarysowanie mnie bardzo zdziwiło.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego użytkowania :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #174 25.05.2013 15:08

@Maciek Be.
Wcześniej zbytnio się nie przyglądałem. Po dokładnym obejrzeniu ekranu też zauważyłem bardzo małą jedną ryskę, praktycznie nie do zauważenie. Telefon mam od stycznie i do tej pory oprócz tej małej ryski żadnych śladów. Telefon noszę bez żadnego pokrowca. Jednak sprzęt po mnie zawsze jest mocno zadbany ;)

Rizwan   2 #175 25.05.2013 17:10

@Lebios
http://app.strava.com/activities/52510858

używam już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony :) działa w oparciu o sam sygnał gps bez konieczności połączenia z netem :)

@Maciek Be.
Ja używałem SLine ale wywaliłem go bo był nieporęczny. Co do ekranu używam poliwęglanowej foli bez klejowej i rys póki co nie ma poza jedna na folii (uffff) jak zahaczyłem o klamkę delikatnie otwierając drzwi z telefonem w ręku :D

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #176 25.05.2013 17:16

@Rizwan
Wielkie dzięki za pomoc użytkownikowi @Labios. Ogromny plus dla Ciebie ;)

Rizwan   2 #177 25.05.2013 18:06

@Scorpions.B
Ależ proszę bardzo :) Cała przyjemność po mojej stronie :)

  #178 26.05.2013 00:48

Czy warto kupić Ace 2 w mix'ie 30 zł co miesiąc za 379 zł w PLAY'u? Aha i czy wiecie już może coś na temat aktualizacji owego telefonu do androida 4.1 Jelly Bean? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

  #179 26.05.2013 09:34

Dzięki za szybkie odpowiedzi :)
Czyli jednak nie jest źle. Jednak przy najbliższej okazji chyba zakupie folię na ekran.
Pozdrawiam

Rizwan   2 #180 26.05.2013 22:34

@Queenter
Co do aktualizacji to jak cofniesz się kilka komentarzy w górę to przeczytać moją wypowiedz i dużo się dowiesz :) Poza tym jak ktoś ma ochotę może przeinstalować rom według uznania są 3 do wyboru :) portugalski chiński i grecki i wiem ze na dniach wychodzi niemiecki. oficjalnie nie jest brandowany jeszcze przez żadna sieć ale już jest :) W Polsce będzie i to będzie niebawem bo obecnie wprowadzają aktualizacje regionami (nie podpisuję się pod tym - wyczytane w necie) ;) ale fakt faktem że aktualizacja jest pewna i już niedługo zagości u nas JB :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #181 27.05.2013 11:06

@Queenter
Dla mnie oferta ciekawe. Ja w podobnej cenie w styczniu kupowałem w Mixie po 39 zł ;) A co do aktualizacji użytkownik @Rizwan już wszystko wytłumaczył ;)

  #182 28.05.2013 19:44

Dzięki za szybkie odpowiedzi ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #183 30.05.2013 21:04

@Queenter
Spoko ;) Byłbym wdzięczny jakbyś tutaj napisał swoje wrażenie po kupnie Ace 2 ;) Jak coś to pisz ;) Z pewnością Ja lub Rizwam Ci odpisze ;)

  #184 30.05.2013 21:11

Mam parę pytań odnośnie Ace'a 2. Czy jest możliwe "czytanie" plików PDF?
Jak wiadomo dla użytkownika przekazano niecałe 2,5 GB miejsca. Czy da się w prosty sposób przenieść lub od razu zainstalować grę/program na karcie pamięci?

Ludwess   1 #185 30.05.2013 21:29

Mam parę pytań odnośnie Ace'a 2:
1.Czy da się czytać pliki w formacie PDF?
2.Gdy dokupię kartę pamięci będę mógł bezproblemowo przenieść lub od razu zainstalować grę/program na niej?

Rizwan   2 #186 31.05.2013 11:53

@Ludwes
Ja póki co nie miałem z tym żadnych problemów. Co do czytników masz wbudowany Polaris Office i można pobrać z Google Play Adobe Reader :)

Autor edytował komentarz.
Miszkurka2000   16 #187 31.05.2013 12:38

Można nawet czytać książki lub dokumenty w formacie Epub oraz Djvu. Można też pograć w Ruskie Jajeczka :-) ... Nie mogę się już doczekać aktualizacji ...

Rizwan   2 #188 31.05.2013 12:49

Co do aktualizacji dobrą nowiną jest to że jest już wersja brytyjska i niemiecka :) coraz bliżej polski ;)

Autor edytował komentarz.
  #189 03.06.2013 20:32

witam wszystkich.mam pytanko-ace 2 jeśli nie chcę dostępu do netu,związane to jest z większym abonamentem,a ja chcę mieć więcej darmowych minut w plusie -600,bo z netem to jest 400 minut i 1 gb netu, przy abonamencie 60 zeta cena ace-129 zeta,3 miechy za darmo .jak w takim razie wyglada wgrywanie navi z netu do ace 2?chyba,że macie inne opcje.Pozdro

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #190 05.06.2013 17:05

@Rizwan
Pozostaje tylko czekać. Mamy już spore opóźnienie, zawiodłem się trochę.

  #191 07.06.2013 14:25

Orientujecie się może czy jak mam telefon na kartę i wykupuję pakiet internetu np. 500mb to działa on tak samo jak taki, który miałbym przy abonamencie? (chodzi mi o szybkość)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #192 07.06.2013 14:56

@smoku36
Oczywiście, chyba, że operator ma jakieś ograniczenia na prędkość, jednak z takim czymś jeszcze się nie spotkałem ;)

  #193 10.06.2013 14:17

Zaczynam wątpić w tego JB...

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #194 10.06.2013 15:12

@smoku36
Już w kilku krajach jest, więc powinien być też u nas. Jednak ja jestem zawiedziony, termin jest już znacząco przesunięty, a o wydaniu polskiej wersji niezbyt wiele słychać. Do tego śmieszne jest wydanie Ace 2 z Androidem w wersji 2.3.6, to tak jakby dzisiaj kupić komputer z Windows XP, a aktualizacja byłaby zależna od producenta komputera. Pozostaje mi czekać na JB, a i wiem, że to mój ostatni telefon z Androidem, czas przejść na coś poważniejszego, czyli Windows Phone 8 ;)

  #195 10.06.2013 17:35

Mnie osobiście windows phone odstarasza :p Nie wiem dlaczego ale totalnie nie podoba mi się w nim menu i ogólna stylistyka. Ja dziś zamawiam Ace 2 na allegro :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #196 10.06.2013 17:51

@smoku36
Dla mnie stylistyka jest świetna, jednak system nie jest też idealny. Brakuje mi kilku rzeczy w nim, ale jeśli miałbym wybierać chyba zdecydowałbym się na Windows Phone 8, bo wersji starszej zbytnio nie trawiłem. Zamawiaj Ace II naprawdę świetny telefonik, a według mnie w tym przedziale cenowym to najlepszy wybór ;)
Jak możesz to podziel się wrażeniami ;)

  #197 10.06.2013 20:50

witam
mam pytanko - może ktoś się orientuje, czy można w Ace 2 ciągnąć internet z komputera przez USB mam też Desire X i tam nie ma problemu a w Ace 2 nie mogę tego namierzyć

  #198 12.06.2013 22:36

Ok, mam już Ace 2, jest super :) Mam pytanie czy i jak formatować baterię?

  #199 12.06.2013 22:41

I jak pobieram aplikacje ze sklepu PLAY to bardzo długo pobiera i nic :( nie wiem co robić, czekać dalej czy może jest coś nie tak?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #200 13.06.2013 10:12

@smoku36
Nie musisz w żaden sposób formatować baterii, w nowych bateriach nie występuje tak zwany efekt pamięci. Jednak po kilku ładowaniach powinieneś zauważyć, że bateria będzie trzymać trochę dłużej, niż na początku.

Długo się instaluje czy co? Jeśli tak to zakończ proces aplikacji Google Play, powinno pomóc. Kiedyś miałem tak samo ;)

  #201 13.06.2013 16:56

Ok, już mam. A teraz problem znikających pieniędzy z konta. Ciągle pobiera mi pieniądze z konta, wczoraj zjadło mi 40zł a dziś 5zł. O co chodzi?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #202 14.06.2013 10:35

@smoku36
Pakiet internetowy masz? ;)

  #203 14.06.2013 22:17

Wczoraj wykupiłem i po kłopocie :) Ale dziwne, że nawet jak nie wchodziłem na internet to zjadało pieniądze

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #204 15.06.2013 18:27

@smoku36
Nom, smartfony z Androidem sporo ciągną, nie wiem jak jest to z innymi systemami. Patrząc ma kafelki w WP i ich aktualizowanie się to też może sporo transferu iść. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest włączanie transmisji danych tylko, gdy mam skorzystać z internetu, normalnie mam wyłączone. Pozwala to zaoszczędzić sporo transferu ;)

  #205 15.06.2013 23:30

A co mam włączyć żeby tylko przez WiFi się pobierało? Mam nastawione, że aktualizacje tylko w WiFi ale dalej pobiera

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #206 16.06.2013 09:51

@Anonim
Wyłącz automatyczną synchronizację ;)

  #207 16.06.2013 16:23

A gdzie to znajdę, że tak zapytam? :D

  #208 17.06.2013 14:14

Ok, już mam :) Dzięki wielkie :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #209 17.06.2013 14:44

@smoku36
Ok, nie ma za co ;)

  #210 20.06.2013 19:12

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zgrać zdjęcia które mi przysyłają mmsami na komputer? Bo coś nie mogę znaleźć

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #211 21.06.2013 20:18

@smoku36
Nie korzystałem nigdy z tego o co prosisz, więc może istnieć lepszy sposób.
Ja proponuje Ci zapisywanie zdjęć na pamięci telefonu i podłączenie Ace 2 do komputera za pomocą kabla USB. Jeśli masz Windows XP to raczej będziesz musiał zainstalować Samsung Kies. Jeśli masz Windows 7 to sterowniki znajdziesz w Windows Update, a Windows 8 sam zainstaluje sterowniki tuż po podłączeniu smartfona.
Spróbuj też skorzystać z aplikacji AirDroid. Wiem, że sms można za jej pomocą odczytywać, a nawet pisać, co do mms to nie wiem.

  #212 21.06.2013 20:42

Już mam :) Skopiowałem mmsy ze skrzynki odbiorczej do folderu "zdjęcia" i wszystko jest jak ma być :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #213 22.06.2013 18:22

@smoku36
No to super ;)

Jak wrażenie po trochę dłuższej zabawie z "Asem" 2?

  #214 22.06.2013 20:27

Przyzwyczaiłem się do jego możliwości :) Płynnie wszystko śmiga i to jest najważniejsze. Jakie gry polecacie do pobrania z Google Play?

Rizwan   2 #215 23.06.2013 16:39

@smoku36
Carmagedon, Catapult King, Stickman tennis, Subway Surfer, Benji Bananas, Block Puzzle, Hill Climb Racing, Sticman Base

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #216 23.06.2013 17:12

@smoku36
Jak lubisz boks to polecam International Boxing Champions, gierka świetna. Świetną grą jest też Vector, niedaleko przyszłość, inwigilacja, wielki brat i parkour. Przyjemną grę wyścigową znajdziesz pod tytułem: Beach Buggy Blitz, gra idealnie nadaje się na odreagowanie. Polecam też Jetpack Joyride, zarówno na Windows 8 jak i Galaxy Ace 2 spędziłem przy tej grze bardzo dużo czasu. Ostatnio też grałem w ciekawą grę Stick Stunt Biker 2, ale nie mogłem przejść jednego poziomu ;)

Miszkurka2000   16 #217 01.07.2013 14:18

A na temat aktualizacji dla Polski ani widu ani słychu.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #218 01.07.2013 14:48

@Miszkurka2000
Po aktualizacjach bodajże dla Anglii coś cicho się zrobiło ;/ Kurczę, a miała już być pod koniec kwietnie. Mam nadzieję, że Samsung coś w końcu zrobi, bo jak nie to mój ostatni telefon od nich.

  #219 02.07.2013 15:10

Ja mam takie pytanie, ile wam trzyma bateria w Waszym SamunguAce2? Ja mam telefon od niecałego tygodnia i niestety muszę ładować go codziennie. Zdaję sobie jednak sprawę, że dużo z niego korzystam i bateria ma prawo się szybko wyładowywać, ale może tylko ja mam taki problem i ktoś wie, czy da się coś na to zaradzić ( to mój pierwszy smartfon i nie do końca wiem czy aby wszytsko dobrze poustawiałam. Poza baterią nie widzę żadnych wad. Śliczny, łatwy w obsłudze, przejrzysty, bardzo funkcjonalny, gry i aplikacje działają szybko sprawnie 9/10 ode mnie

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #220 02.07.2013 17:26

@Anoosia
Ja mam podobnie, telefon codziennie pod ładowarką, ale już taki urok smatfonów, przyzwyczaisz się ;)
Zgadzam się z Twoją opinią w swoim przedziale Ace 2 jest według mnie bezkonkurencyjny ;)

Miszkurka2000   16 #221 02.07.2013 20:37

Przy dużym wykorzystaniu wytrzymuje dzień lub dwa. Kiedy używam jako budzika kilka rozmów i SMSów wtedy tydzień spokojnie.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #222 02.07.2013 20:53

@Miszkurka2000
Czyli jednak 1-2 dni to nie jest górna granica współczesnych smartfonów :) Warto zwrócić uwagę też, że kiedyś nie używaliśmy tak często i długo telefonów jak dzisiaj. Nie spodziewałem się, że tak ładnie bateria trzyma w trybie czuwania ;)

  #223 03.07.2013 20:27

Cześć :-) czy mogłabym o coś zapytać, już wcześniej pytałam i znowu, ech ja i elektronika nie zawsze nam po drodze , ale cóż nie można mieć wszystkiego, ale przechodząc do mojego problemu to chodzi mi o zgranie czegokolwiek na komputer czy z komputera na komórkę, podłączam kabel i nic nie mogę. Nic mi nie wyświetla, proszę nie śmiejcie się jeśli coś muszę zrobić prostego a tego na tą chwilę nie wiem, aż wstyd bo już mam ten telefon a takich rzeczy nie wiem, ale po prostu wcześniej jak miałam np.sony ericson podłaczałam kabel i wszystko bez problemu , a tu masz mojego kochanego samsunga i mamy problem. Czy ktoś umiałby mi wyjaśnić :) z góry dziękuje

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #224 04.07.2013 23:19

@Anonim
Widzę, że korzystasz z Windows XP, więc zainstalowałaś aplikację KIES? ;)

  #225 05.07.2013 05:58

Ech Scorpions.B :) i tu mnie masz, tak korzystam z Xp i nie zainstalowałam aplikacji KIES , więc jeśli to zrobię, jak mi się uda hehe ;) to wszystko powinno być już dobrze ?

  #226 05.07.2013 05:58

Ech Scorpions.B :) i tu mnie masz, tak korzystam z Xp i nie zainstalowałam aplikacji KIES , więc jeśli to zrobię, jak mi się uda hehe ;) to wszystko powinno być już dobrze ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #227 08.07.2013 00:07

Według mnie wszystko powinno juz działać, jeśli nie to pisz :)

  #228 08.07.2013 19:35

dziękuje za pomoc Scorpions.B, zainstalowałam i teraz wszystko dobrze działa.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #229 10.07.2013 13:17

Ok, to super. Cieszę się, że mogłem pomóc. Jakby nadal coś nie działało jak powinno to pisz ;)

  #230 11.07.2013 10:25

witam,
mam problem z przyciszeniem mikrofonu w samsung galaxy ace 2
gdzie jest ta opcja przyciszenia mikrofonu ? (nie słuchawki)

pozdrawiam,

  #231 11.07.2013 15:15

Niedawno wyszedł Jelly Bean (4.1.2) dla: Niemiec i Luxemburgu, tak więc może jeszcze w tym miesiącu uraczy nas powiadomienie o dostępnej aktualizacji. Ace 2 kupiłem dzisiaj na Allegro.pl mam nadzieję, że będe z niej zadowolony :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #232 11.07.2013 18:06

@AXYZE
W swoim przedziale Ace II jest świetny. Dzięki za info o aktualizacji, mam nadzieję, że niedługo będzie u Nas.

  #233 11.07.2013 19:33

witam,
mam prośbę do Scorpions.B widzę że siedzisz w temacie, jak można przyciszyć mikrofon w samsung galaxy ace 2

pozdrawiam,

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #234 11.07.2013 22:00

@pawlik731
W telefonie nie znalazłem ustawień. Jednak możesz poratować się apką, nie jestem pewien czy w tej ustawienia dotyczące mikrofonu są, ale spróbuj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ta.volumecontrol&feature=s....

Jakby nie było takiej możliwości poszukaj w innych aplikacjach, uważaj tylko na jakieś podejrzane :)

  #235 13.07.2013 17:02

czy wam tez czasem ekran sie sam sciemnia?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #236 13.07.2013 19:30

@lws
Może po minimalnym wysunięciu górnego paska przesuwasz palcem na boki? Tak można zmieniać jasność ekranu ;)

Miszkurka2000   16 #237 13.07.2013 19:44

A jak 3x bardzo szybko klikniemy w Wersję systemu Android wyskakują zombiaki goniące Androidka ...

  #238 13.07.2013 23:01

dzieki @scorpions.b faktycznie moze to jest przyczyna ale nie mialem o tym pojecia.
@miszkurka2000 myslalem ze to zart ale faktycznie sa zombiaki.
znacie jeszcze jakies sztuczki w ace 2 pozdrawiam

Miszkurka2000   16 #239 14.07.2013 08:27

Żeby zrobić zrzut ekranu (Print Screen) naciskamy jednocześnie Home+Power. Obraz pojawi się w nowym katalogu w Galerii.

guildos   4 #240 14.07.2013 11:37

Też mam ten telefon. Wszystko fajnie, tylko jak na moje warunki trochę mało wytrzymały. Galaxy Mini było zdecydowanie trudniej rozwalić :/

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #241 14.07.2013 13:22

@guildos
A to co się stało? Nie widziałem, że na Ace II trzeba, aż tak uważać.

  #242 14.07.2013 20:41

Cześć.
Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego smarthona. Nie jestem wymagającym użytkownikiem.
W grę wchodzą proste i tanie słuchawki. Wybór padł na ACE 2 lub Huawey Y300.
Ponieważ jestem laikiem doradźcie proszę, który wybrać?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #243 15.07.2013 10:41

@marada
Z wymienionym przez Ciebie Y300 nie miałem nigdy styczności, nawet go nie widziałem, więc nie będę się o nim wypowiadał. Co do Ace II to mogę Ci go polecić, w swojej cenie jest chyba bezkonkurencyjny ;)

Miszkurka2000   16 #244 17.07.2013 10:03

No i gdzie ta aktualizacja? Jak tak dalej pójdzie to sam sobie wrzucę wersję dla Anglii z polskim językiem.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #245 17.07.2013 10:10

@Miszkurka2000
Miała być pod koniec kwietnia. Też jestem zawiedziony. Mój następny telefon chyba będzie z Windows Phone 8.

Miszkurka2000   16 #246 17.07.2013 10:44

A o co chodzi z tą pamięcią? Przy androidzie 2 jest 555 MB, a przy 4 spada do 450 ... coś tak słyszałem.

Autor edytował komentarz.
Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #247 17.07.2013 11:05

@Miszurka2000
Nie słyszałem o tym. Raczej to nie występuje. Różnicą jest to, że JB ma większe wymagania i będzie zajmował więcej pamięci RAM.

Rizwan   2 #248 17.07.2013 23:56

Ani jeden ani drugi nie ma racji. Ja teraz mam na JB ME7 TUR 624 RAM :)

  #249 18.07.2013 13:21
Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #250 18.07.2013 14:32

@Rizwan
To wiem, że jest pokazane więcej dostępnej pamięci. Mam pytanie co do zajmowanej ilości pamięci przez system. Możesz podać ilość pamięci po kilku dniach używania bez czyszczenia oraz tuż po czyszczeniu ? ;)

  #252 21.07.2013 01:02

Witam! Mam problem z mapami w standardowej przeglądarce www. Czy macie ten sam problem i która przeglądarka internetowa na Ace2 pokazuje mapy? Korzystam z endomondo i nie mam na stronie www mapy z przebytą trasą.

  #253 21.07.2013 16:55

@Miszkurka2000
Jakoś już nie wierzę, ze wyjdzie dla nas...

Miszkurka2000   16 #254 22.07.2013 12:18

Slovik - używaj map które masz oryginalnie zainstalowane w systemie. Chodzą bez problemu.

Miszkurka2000   16 #255 24.07.2013 09:40

Jest dla Polski!

  #256 24.07.2013 12:08

Ktoś korzystał już z oficjalnej aktualizacji? Mam Ace 2 od kilku dni i zastanawiam się czy warto robić update.

Na zagranicznych forach wyczytałem, że występuje częsty problem crashowania telefonu i znacznie obniżona jest jego wydajność. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć?

Miszkurka2000   16 #257 24.07.2013 12:44

Zainstalowałem przez Kies niespełna 3 godziny temu. Wszystko działa. Problemów dotychczas nie stwierdziłem.

  #258 24.07.2013 13:48

Wreszcie jest dla polski, jak ktoś nie lubi KIES'a to ma dl tutaj http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-I8160

  #259 24.07.2013 16:42

Wgrywaliście XEO na podstawowe 2.3.6. ? Ile pokazuje Wam RAMu, bo jak czytam fora jest to kwestia bardzo różna...

Miszkurka2000   16 #260 24.07.2013 16:49

System nie jest super płynny. Przecież Galaxy Ace 2 to nie najwyższa półka ale taki średniak. Ale tragedii nie ma.

Miszkurka2000   16 #261 24.07.2013 16:59

482 MB

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #262 24.07.2013 20:16

No czas przywitać Jelly Bean i u mnie ;)
Dziękuje za informacje o pojawieniu się aktualizacji, bo do końca sierpnia prawie cału dzień w pracy, więc nie mam czas śledzić tego na bieżąco. Przy okazji postanowiłem, że napiszę moje odczucia po tej aktualizacji, ale to dopiero we wrześniu pojawi się odpowiedni wpis ;)

Miszkurka2000   16 #263 25.07.2013 07:31

Niestety muszę przyznać, że telefon działa zauważalnie wolniej. Mam nadzieję, że wyjdzie do tego stosowana poprawka.

Rizwan   2 #264 25.07.2013 17:59

Miszkurka2000
Instalowałeś JB bezpośrednio na GB ?

Miszkurka2000   16 #265 25.07.2013 21:04

Telefon był początkowo z sieci Play czyli brandowany. Zainstalowałem wtedy tego samego Androida GB ale niebrandowanego. Teraz zainstalowałem aktualizację do 4 JB przez Kies. Nie jestem do końca zadowolony. Są w internecie informacje jak instalować Odinem aby było 624 MB i szybka praca. Możliwe że będę musiał zrobić taki manewr bo nie jestem zbyt zadowolony.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #266 25.07.2013 21:56

@Miszkurka2000
Ostatnio nie mam zbyt wielu czasu, możesz podać linki, ponieważ planuje tak właśnie zrobić ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #268 25.07.2013 22:06

@Miszkurka2000
Dzięki ;)

  #269 26.07.2013 13:14

Napiszę mi ktoś krok po kroku jak zainstalować JB? Najlepiej przez tego Odina chociaż nawet nie wiem co to jest ale jak ma być więcej pamięci RAM to warto :) Mam brandowany soft Plusa 2.3.6

Miszkurka2000   16 #270 26.07.2013 15:11

Zauważyłem, że po aktualizacji jest zauważalnie dużo gorsza jakość zdjęć.

Miszkurka2000   16 #271 26.07.2013 15:37

Tu jest instrukcja jak wrócić z 4 do 2. http://www.youtube.com/watch?v=DZWS_sLGDoQ

guildos   4 #272 26.07.2013 17:05

Lekki upadek z ponad metra i ramka rozdupczona XD ogólnie telefon fajny, kamera super. Klawiatura się sypała niemiłosiernie, lecz zastąpiłem ją jakimś programem z Play i już jest dobrze :) Znaczy mini też nie był zbyt wytrzymały, bo ekran mi się rozlał i ogólnie połamał nie wiem z czego oni to teraz robią, starą nokią można było rzucać aż miło :)

Autor edytował komentarz.
Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #273 26.07.2013 20:23

@Miszkurka2000
To raczej się wstrzymam z aktualizacją ;)
@gulidos
U mnie niestety, po pół roku bez upadku ostatnio dwa upadki, oba z ok. 1m, i to na kamień ;/ Lekkie ślady niestety się pojawiły :(

Miszkurka2000   16 #274 26.07.2013 20:32

No niestety nie jestem zadowolony. Niby system nowszy ale widzę więcej minusów niż plusów.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #275 26.07.2013 20:43

@Miszkurka2000
To co jednak mój wpis o Windows Phone 8 znów został potwierdzony?

  #276 27.07.2013 19:38

powiem szczerze, że mam zupełnie inne opinie po aktualizacji. co prawda, posiłkowałem się odinem, ale dzięki temu wgranie XEO (czyli jb bez dodatków operatora) na brandowanego gb było szybkie i sprawne, a ilość ramu wynosi właśnie te 624mb. nie mogę narzekać na działanie systemu, testowałem go intensywnie od środy (data pojawienia się JB XEO) z zainstalowaną chmarą aplikacji i mam tylko pozytywne odczucia. pozdrawiam!

Miszkurka2000   16 #277 28.07.2013 18:17

Tak się też zastanawiam. Dam mu chyba szansę i wgram Androida 4 w taki sposób aby mieć te 624 MB. Teraz mam 482 MB i muszę niestety przyznać, że system się muli.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #278 28.07.2013 20:36

Miałem kilka wolnych godzin i się pobawiłem. U mnie zadziałał ten sposób: http://forum.android.com.pl/f697/jelly-bean-4-1-2-i8160xxmg2-csc-ser-xeo-318383/

Ogólnie polecam JB ;)

Miszkurka2000   16 #279 29.07.2013 11:06

I jak u ciebie działa JB? Wszystko jest OK. Robiłeś roota i zmianę pamięci?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #280 29.07.2013 17:09

Jestem bardzo zadowolony z JB, dla mnie jest to spory krok do przodu. System mam od wczoraj i póki co wszystko działa trochę szybciej od 2.3.6.
Nie robiłem ;)

  #281 01.08.2013 09:27

witam, jak mozna dodac zdjecie do kontaku aby przy dzwonieniu zdjecie wyswietlalo sie na caly ekran a nie miniaturka? (tak mam teraz i nie wiem jak to przeskoczyc, o ile to w ogole mozliwe) z gory dzieki wielkie za pomoc

  #282 02.08.2013 09:49

Hej :) a wyświetlają mu się diody informujące o tym, że ktoś zadzwonił bądź napisał esa? :)
I czy ma skrzynkę SPAM ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #283 02.08.2013 10:15

Niestety takich diod niema. Aplikacja Gmail od Google działa naprawdę świetnie i Spam jest poprawnie wykrywany i umieszczany w odpowiednim miejscu.

  #284 02.08.2013 16:37

Ale bezsensu..; x to jak kupie ten telefon to jak będę wiedziała, czy ktoś mi wysłał np wiadomość ?
Znaczy chodzi, czy posiada SPAM wiadomości ? Jak się jakiś numer zablokuje

  #285 02.08.2013 17:54

A nie wiedzie czy można do niego gdzieś kupić etui "króliczek" z takim ogonkiem ?

  #286 02.08.2013 19:37

Witam klikał ktoś do Play kiedy wypuści aktualizację ???

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #287 02.08.2013 19:50

@Gabi69
Nie zrozumiałem Twojego pytania, chodzi Ci o blokowanie numerów innych użytkowników? Tak jest taka opcje :)
Co do "króliczka" to niestety takiej wiedzy nie posiadam :P

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #288 02.08.2013 19:50

@Gabi69
Nie zrozumiałem Twojego pytania, chodzi Ci o blokowanie numerów innych użytkowników? Tak jest taka opcje :)
Co do "króliczka" to niestety takiej wiedzy nie posiadam :P

  #289 03.08.2013 09:29

No np jak zablokuje czyjś numer czy będą od tego nr wiadomości przychodziły do skrzynki SPAM :) o to chodziło ;D

  #290 03.08.2013 15:19

A i jak z internetem ? Jest on za darmo?;p

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #291 03.08.2013 19:19

@Gabi69
Co TY :D nic za darmo niema ;) Chyba, że będziesz korzystała WiFi, o ile masz na myśli środki na koncie w telefonie to wtedy można powiedzieć, że Internet jest za darmo.

  #292 03.08.2013 23:53

Ja tam mam telefon w PLAY i mam za darmo cały czas ;P

  #293 05.08.2013 11:09

witam,
i jak dalsze opinie po użytkowaniu Ace'a z JB?
z tego co czytam, żeby faktycznie nie odbiło sie to na szybkości działania warto instalowac tak aby mieć te 624MB, zgadza się?

Miszkurka2000   16 #294 05.08.2013 20:01

Z większą pamięcią działa zdecydowanie lepiej

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #295 05.08.2013 20:09

Mi JB bardzo przypadł do gustu. Działa lepiej od poprzedniej wersji i posiada wiele opcji, które znacząco ułatwiają mi korzystanie z smartfonu, no i w końcu mogę korzystać z mobilnego Google Chrome ;)

  #296 06.08.2013 15:38

Dobrzy ludzie jak zainstalowac Jelly bean tak zeby bylo 624mb przez odina? link ktory byl wyzej nie dziala

  #297 06.08.2013 21:58

Niestety poprzedni link już nie działa. Polecam zapoznać się z tym tematem: http://forum.android.com.pl/f697/jelly-bean-4-1-2-i8160xxmf1-csc-dbt-309396/

  #298 11.08.2013 09:03

@Scorpions.B a nie muli ci sie telefon po wgraniu nowego softu? mi muli do tego stopnia ze zaraz biore sie za wgrywanie starszej wersji

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #299 11.08.2013 21:17

Zauważyłem pierwszy problem po aktualizacji do Androida 4.1.2(chociaż wcześniej też występował, ale rzadziej). Ace 2 lubi czasem ponownie się uruchomić, w 99% po błędzie aplikacji YouTube, 1% - ostatnio błąd wystąpił przy próbie uruchomienia aplikacji Aparat.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #300 11.08.2013 22:45

@LWS11
U mnie działa lepiej, niż 2.3.6. Różnica jest nie wielka, ale odczuwalna. Przy JB nie czyszczę pamięci Ram, Google Chrome i Facebook chodząciągle w tle i jest płynnie jak na Androida. Podaj ile masz dostępnej pamięci RAM i jak wgrywałes aktualizacje?

  #301 16.08.2013 19:13

Czy po kilku miesiącach bateria nadal wytrzymuje tyle samo?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #302 17.08.2013 16:04

@Gall Anonim
Zbyt dużej różnicy od stycznia(dzień zakupu) nie zauważyłem ;)

  #303 14.09.2013 12:45

Witam czy jeżeli http://samsung-updates.com/region/?region=TPL nie mam nowego Andka z T-Mobile, to mogę wgrać np z PLUSA http://samsung-updates.com/region/?region=PLS i będzie hulał ??

  #304 14.09.2013 12:45

Witam czy jeżeli http://samsung-updates.com/region/?region=TPL nie mam nowego Andka z T-Mobile, to mogę wgrać np z PLUSA http://samsung-updates.com/region/?region=PLS i będzie hulał ??

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #305 14.09.2013 18:20

Bierz oficjalnego od Samsunga bez syfu od operatora. Ja pobrałem oficjalny i problemu nie mam :)

Miszkurka2000   16 #306 09.12.2013 16:23

Chodzą słuchy, że Samsung rozmyśla nad KitKatem dla słabszych już modeli, a w tym Galaxy Ace 2.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #307 10.12.2013 02:45

Słyszałem właśnie o tym. Obawiam się, że jednak tak się nie stanie. Jeśli jednak jakimś cudem Samsung zdecydowałby się na taki krok stałby się dla mnie producentem smartfonów z Andkiem numer jeden.

  #308 25.12.2013 17:47

A jak bym chciała zrobić "blokadę" zeby mi ktoś nie czytał np. sms ?
Wiem jak sie robi kod taki zeby wgl. sie nie dostał do mojego telefonu ale chodzi mi konkretnie o te sms ?!!

Miszkurka2000   16 #309 09.01.2014 20:27

Przemyślenia z innego forum. "Jak samsung zaktualizuje więcej urządzeń do najnowszej wersji Androida, to prawdopodobnie więcej zarobi. Bo więcej ludzi kupi tańszy sprzęt niż ten za 2 lub 3 tys. zł. Więc może im się to opłacić".

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #310 09.01.2014 22:19

@Miszkurka2000
Coś właśnie z tymi smartfonami z niższej półki jednak jest. W końcu najlepiej sprzedającą się Lumią jest najtańsza 520. Ostatnio spotkałem się z stwierdzeniem, że problemy HTC mogą wynikać też z braku smartfonów z niskiej półki, niby mają dostępną serię Desire i nawet ciekawy model 500, ale jakoś słabo dostępny lub chociaż słabo promowany, bo chyba nikt ze znajomych o nim nie słyszał.

Nie wiem czy wiesz, ale ta "recenzja" Galaxy Ace 2 jest drugim pod względem liczby komentarzy wpisem na blogu DP ;P

  #311 13.01.2014 17:14

Ace 2 to świetny telefon, mi jedynie brakuje czujnika światła ale aplikacja Lux dash naprawia ten problem przy pomocy przedniego aparatu. Ogólnie to tym telefonem można robić wszystko to, co umożliwiają droższe modele, niczego nie brakuje, kamery, drugiej kamery, flesza, dwóch rdzeni...

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #312 13.01.2014 18:42

@Arahill
W swoim przedziale cenowym to z pewnością świetny sprzęt. Po testach smartfonów z automatycznym dostosowaniem jasności ekranu do warunków brakowało mi tej opcji w Ace II. Dzięki za podesłanie aplikacji, która może rozwiązać ten problem.

xomo_pl   21 #313 13.01.2014 19:20

@Scorpions.B htc się słabo sprzedaje bo większośc ludzi kupuje nowy telefon w raz z umową u operatora a jak nie wiedzą do końca co chcą to dostają przede wszystkim nokie i samsungi budżetowe bo to operatorzy promują niestety. hTC niby jest w ofercie ale rzadko kiedy żeby OP promował coś od hTC.
Wielka szkoda bo budżetowe hTC działają lepiej od Samsungów na androidzie...

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #314 13.01.2014 20:14

@zomo_prl
Według mnie nakładki od Samsunga oraz HTC to dwie najlepsze na rynku. Jednak ta tajwańskiego producenta według mnie jest lepiej zoptymalizowana, o TouchWiz można powiedzieć sporo dobrego, ale niestety potrafi ona lagować nawet na Galaxy S3.

Miszkurka2000   16 #315 18.01.2014 13:45

A ja chciałbym mieć czystego Androida (najlepiej 4.4) w telefonie.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #316 19.01.2014 20:43

Ja właśnie przechodzę na czystogo KitKata. Aktualizuja Samsunga do 4.1 jest tragiczna. Jakoś wytrwam na czystym Andku do zmiany Ace 2 na coś z Windows Phone.

Miszkurka2000   16 #317 21.01.2014 21:46

Też myślę o zmianie na czystego batonika ale nie wiem jak się za to zabrać bo wydaje mi się, że jest to bardziej skomplikowane niż było to w przypadku aktualizacji do 4.1 no i obawiam się, że jednak nie wszystko chyba działa poprawnie bo z tego co się zorientowałem to batonika specjalnie dla A2 nawet tego przerabianego jeszcze nie ma.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #318 21.01.2014 22:04

Ja dzisiaj wgrałem KitKata i działa znacznie lepiej, niż Android 4.1 by Samsung. Telefon zyskał drugie życie ;)

Miszkurka2000   16 #319 22.01.2014 15:22

Jakieś linki, instrukcje, uwagi ...

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #320 22.01.2014 17:21

@Miszkurka2000
http://forum.android.com.pl/f697/4-4-2-kitkat-cyanogenmod-11-0-by-maclawstudio-1.../
W razie pytań pisz na mojego maila: mefiu93b@gmail.com

  #321 28.01.2014 17:14

Ace 2 czy Lumia 520? chodzi głównie o jakosć fotek, i filmów

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #322 28.01.2014 19:23

@cabis
Jakość zdjęć porównywalna. Ja teraz wybrałbym raczej L520;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #323 28.01.2014 19:23

@cabis
Jakość zdjęć porównywalna. Ja teraz wybrałbym raczej L520;)

Miszkurka2000   16 #325 03.02.2014 13:19

Co dzień nowa wersja ... Nowe błędy i nowe usprawnienia. Chyba jeszcze poczekam.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #326 03.02.2014 14:32

@Miszkurka2000
Ja mam kilka problemów z aplikacją do aparatu oraz czasem ze skalowaniem obrazu po zmianie pozycji wyświetlania z poziomej n pionową. Póki co i tak jest lepiej od 4.1.2 od Samsunga. Jednak jeśli nie chcesz się męczyć to poczekaj ;)

  #327 09.02.2014 13:25

Mam pytanie czy wie ktos może dlaczego nie działa mi telefon samsung galaxi ace w aucie jak mam podłączony pod ładowarke wogóle nie łączy

Miszkurka2000   16 #328 20.02.2014 23:12

Wychodzi na to, że nici z KitKata bo o naszym Galaxy Samsung zapomniał.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #329 19.03.2014 13:53

Miszurka2000
No to musimy poradzić sobie sami ;) Ja dałem radę i w ogóle tej decyzji nie żałuje ;)

  #330 20.03.2014 21:43

Mam Ace2 i wciąż jadę na 2.3.6, nie chcę nowszej wersji bo zbyt wiele negatywnych opinii na temat wersji od samsunga, nie chce się bawić z cm lub innymi wersjami, wciąż jest na gwarancji zresztą, a najważniejsze jest to że do moich zastosowań wystarcza mi GB i aplikacje pisane na niego. Pogoń za nowsze znaczy lepsze nie znaczę że jest lepsze. @Scorpions.B Skoro piszesz, że wytrwasz na andku do czegoś z WP to znaczy, że się męczysz. Co jest nie tak? A może to tylko znudzenie sprzętem?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #331 20.03.2014 22:58

@Kastet (niezalogowany)
Android 4.1.2 od Samsunga i nowszy TouchWiz to tragedia, z którą nie radzi sobie zbyt dobrze nawet Galaxy S3. Ogólnie nie podoba mi się wiele aspektów tego systemu, a wydawać ponad 2 tyś. na smartfon nie mam zamiary by mieć przez maks. 2 lata jakieś tam wsparcie. Nie lubię być olewany przez producenta. Obecnie zastanawiam się nad Windows Phone oraz po przeczytaniu recenzji lukasamd nad Nexusem 5 ;)

  #332 25.03.2014 22:07

Chcę kupić sobie ten telefon, bo kosztuje już tylko 400zł w sklepach z art. AGD... przeczytałam Twoją recenzję i okazuje się być super, ale czy naprawdę taki super ten telefon jest? Jak po czasie Pan uważa, proszę o krótką, ale treściwą odpowiedź. Nie jestem wymagająca, ale lubię pisać smsy, robić zdjęcia na tel. i grywać w gierki. :P I do tej pory nie miałam żadnego smartfona, a przez kilka lat Samsunga Delphi. Pozdrawiam i czekam na odp. :)

Miszkurka2000   16 #333 07.04.2014 14:33

Mam informację po kliknięciu w Uaktualnij, że dostęp do aktualizacji oprogramowania jest przydzielany użytkownikom wg kolejności zgłoszeń ... czyli coś się szykuje :-)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #334 07.04.2014 15:08

@Miszkurka2000
Byłem przekonany, że Samsung ma Nas już gdzieś. Jak coś to pisz, ciekawe co to za aktualizacja ;)

Miszkurka2000   16 #335 07.04.2014 15:11

Coś mi się wydaje, że to tylko jakaś poprawka do 4.1.2
http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-I8160

Vanshei   15 #336 07.04.2014 16:24

dzisiaj mi się pojawiła w Galaxy Note 8.0 do Androida 4.2.2 więc może Samsung aktualizuje kilka ze swoich sprzętów? :) wiem że to nie ta klasa sprzętu ale widac Samsung całkiem nie zapomniał o niektórych modelach :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #337 07.04.2014 16:32

Ogólnie jestem zdziwiony. Niektórzy mają gorsze podejście do modeli flagowych. Jednak raczej nie powrocie do Androida z TouchWiz.

  #338 24.04.2014 08:07

Wyszła kolejna solidnie poprawiona wersja 4.1.2 JB dla Polski od samsunga i zebrała bardzo pozytywne opinie. Zdecydowałem się jednak zaktualizować telefon z GB co okazało się trafną decyzją. Zwiększyłem sobie też od razu wielkość RAM i jest super. Ponoć ze standardową ilością RAM działa kiepsko, po prostu nie daje rady. Ace2 z Jelly Bean śmiga na pewno nie gorzej niż na GingerBread przy ponad dwudziestu zainstalowanych aplikacjach. Samsung się postarał i nie ma się czego wstydzić. Z mojego modelu jestem więcej niż zadowolony. Jeśli dla kogoś to za mało - można tak zmodyfikować Asa, że go rodzony samsung nie pozna ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #339 24.04.2014 13:13

@Kastet
Jeśli możesz sprawdź czy nie ma problemów z aplikacja YouTube :)

  #340 24.04.2014 19:03

@scorpions.B Z YT miałem problemy po aktualizacjach na GB więc podejrzewam, że to jest pięta achillesowa Ace2, a może i innych modeli tego za bardzo nie wiem. Generalnie sporadycznie korzystam z YT. Sprawdziłem dzisiaj na 3G bez logowania, jedna aktualizacja po zmianie na JB. Pierwszy zimny start i dowolny filmik w sd po maznięciu po okienku odtwarzania - filmik zaczął przycinać i apka się wykrzaczyła. Ponowne uruchomienie i wszystko było ok. Pion poziom sd hd wstecz full stop play różne filmy - wszystko działa. Jednak nie sądzę aby tak dobrze wszystko latało przy intensywnym korzystaniu. Tak myślę po jazdach na GB, zresztą nie bez przyczyny zadajesz takie pytanie ;).

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #341 24.04.2014 20:21

@Kastet
Dobra to zostaję przy czystym 4.4 KitKat. Zbyt dużo nerwów straciłem na YT przy JB by Samsung :(

  #343 28.07.2014 16:23

@Miszkurka2000, za duże ryzyko, za mało korzyści. Ace2 w tym momencie nie nadaje się do zapychania appkami, są słaby sprzętowo na dzisiejsze standardy. Ogólnie jest to telefon do dzwonienia, foto i kilku podstawowych apek a nie rżnięcia w wypaśne gry i wymagające aplikacje. Dla plików wystarczy miejsca na karcie. A dla mnie i 30 aplikacji standardowego miejsca wystarczyło a jeszcze zostało. Uceglenie telefonu lub późniejsze ewentualne błędy w działaniu nie są warte modowania. Tracenie czasu na zabawę i reanimację maszyny to nie dla mnie. Czas na sprzęt z 16 GB lub więcej pamięci na aplikacje i hardwarem na dzisiaj.

Miszkurka2000   16 #344 28.07.2014 18:06

@Kastet (niezalogowany): Zgadza się. Traktuję to jedynie w formie ciekawostki. Telefon jest zbyt słaby jak na dzisiejsze standardy.

  #345 13.01.2015 10:08

Czy ktoś wie może kiedy wyjdzie aktualizacja 4.2.2 dla Ace 2 ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #346 13.01.2015 11:00

@Pyrek (niezalogowany): a ten model jest chyba już niewspierany :)

  #347 13.01.2015 11:59

Czytałem,że jest na liście 4.2.2 , dlatego pytam, bo może ktoś wie kiedy wyjdzie. :)

Lista konstrukcji firmy Samsung, dla których aktualizacja do systemu Android 4.2.2 Jelly Bean będzie ostatnią:

GT-I9080 – Galaxy Grand
GT-I9082 – Galaxy Grand DUOS
GT-I8160 – Galaxy Ace 2
GT-I8190 – Galaxy S III mini
GT-I8350 – Galaxy Beam
GT-I8730 – Galaxy Express
GT-I9070 – Galaxy S Advance
GT-I9100 – Galaxy S II
GT-I9105 – Galaxy S II Plus
GT-I9260 – Galaxy Premier
GT-N7000 – Galaxy Note
GT-S6310 – Galaxy Young
GT-S6312 – Galaxy Young DUOS
GT-S6810 – Galaxy Fame
GT-S7710 – Galaxy X Cover 2

  #348 18.05.2015 11:57

Witam, recenzja ciekawa, ale niestety znajduje się w jej treści błąd, Ace 2 posiada Mali-400, a SGS2 Mali-400MP4, czyli mówiąc dokładniej, Ace 2 ma układ gpu z jednym rdzeniem, a SGS2 z czterema :) warto poprawić, pozdrawiam