Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.    X

Tablet HP ElitePad 900 G1 - recenzja. Czy producentowi udało się stworzyć idealny tablet z Windows 8?

Witam. Ostatnio mam chyba sporo szczęścia, trafiło do mnie sporo świetnego sprzętu. Lekko znudzony recenzjami laptopów postanowiłem sięgnąć po coś innego. Mój wybór padł na tablet HP ElitePad 900 G1. Jeśli ktoś na bieżąco śledzi mój blog z pewnością zauważy, że ostatnio trochę sprzętu od HP testowałem. Zaświadczam, że nie niestety nie pracuję w tej firmie, ani też nie podpisałem z nią żadnej umowy :P

Pamiętam, że w jednym z moich poprzednich wpisów, bądź też w jakimś komentarzu wspomniałem, że jeśli tablet to tylko z Windows 8, no może nie licząc Nexusa 7. Moje podejście do urządzenie typu tablet jest trochę inne, nie chcę mieć tylko smartfona z większym ekranem, chcę mieć coś więcej. Mój idealny tablet powinien posiadać Windows 8(nie mylić z Windows RT), zapewniać głównie mobilność, ale w razie potrzeby dać mi namiastkę komputera.

Wykonanie

HP ElitePad 900 G1 został przeznaczony dla biznesu, więc jakość wykonanie podobnie jak w HP EliteBook Folio 9470m stoi na najwyższym poziomie. Producent zdecydował się na pokrycie niemal całego urządzenia aluminium, inny materiał zastosowano tylko z tyłu z góry, co ma poprawić jakoś zasięgu WiFi, NFC oraz 3G. Wszystko zostało idealnie spasowane, według mnie ten tablet jest w stanie dość sporo wytrzymać. Jak już wcześniej wspomniałem HP ElitePad 900 został przeznaczony głównie dla biznesu, więc stylistyką się nie wyróżnia, jest prosty i elegancki. Cały przedni panel został pokryty odpornym szkłem Gorilla Glass 2. Czarne obwódki ekranu nadają urządzeniu niezwykle eleganckiego wyglądu.

Z przodu znajdziemy przycisk Windows służący do odblokowywania urządzenia oraz przechodzenia do ekranu startowego w Windows 8, czujnik światła oraz kamerkę do wideorozmów o rozdzielczości 2 MPx. Na górnej krawędzi znajdziemy dwa przyciski, ten z lewej strony służy do zablokowywania i odblokowywania tabletu, a prawy wyłącza/włącza obrotu ekranu. Z tylu znajdziemy przyciski do regulacji głośności oraz kamerkę o rozdzielczości 8 MPx.

Tablet od HP został wykonany na najwyższym poziomie, nie mam do czego się doczepić. Według mnie jest to jedno z najlepiej wykonanych urządzeń na rynku.

Smart Jacket

HP ElitePad 900 nie posiada żadnych złącz, które czyniłby ten tablet czymś więcej, dały mi namiastkę komputera. Z pomocą przychodzi nam Smart Jacket, czyli dodatkowa obudowa. To właśnie to rozwiązanie spowodowało, że moja ocena tego tabletu znacząco wzrosła oraz przekonałem się, że HP ElitePad może sprawdzić się w biznesie. Smart Jacket zapewnia nam 2 porty USB 2.0, wyjście HDMI, czytnik kart pamięci SD oraz dodatkowy akumulator. Tablet HP idealnie wpasowuje się w dodatkową obudowę, można odnieść wrażenie że stanowi z nią całość. Obudowa Smart Jacket została wykonana z matowego materiału, dzięki czemu przyjemnie trzyma się ją w dłoniach.
Ciekawie też wygląda sposób mocowania tabletu w dodatkowej obudowie, która rozkłada się na dwie części. Dwie części obudowy dodatkowo trzymane są przez zastosowanie magnesu, oprócz wzmocnienia połączenia rozwiązanie to sprawia, że łatwiej jest je połączyć.

Oczywiście zastosowanie Smart Jacket ma też wady. HP ElitePad staje się mniej poręczny, grubszy oraz cięższy. Waga z 630 g zwiększa się do 1,07 kg. Dodatkowa obudowa pozwala nam podłączyć do urządzenia klawiaturę czy myszkę, ale według mnie rozwiązania typu tablet hybrydowy lepiej się sprawdzają. Zawsze mamy przy sobie dodatkową fizyczną klawiaturę z touchpadem. Możemy w łatwiejszy sposób zmienić tablet w urządzenia dające nam możliwości komputera.

Ekran

Ekran HP ElitePad zapewnia dość rzadko spotykaną proporcję ekranu, czyli 16:10. Przy 10,1 calach producent zdecydował się na rozdzielczość 1280x800. Odzwierciedlenie kolorów jest naprawdę bardzo dobre. Na uwagę zasługuje też świetnie odwzorowanie czerni czy spore kąty widzenia. Producent zdecydował się na błyszcząca matrycę, jednak maksymalne podświetlenie zapewnia nam bardzo dobrą widoczność nawet na zewnątrz. Reakcja na dotyk jest natychmiastowa, ekran jest czuły, obsługuje maksymalnie 5 punktów. Zauważyłem, że czasami są problemy z gestem zamykania aplikacji w Modern UI, nie zawsze jest poprawnie wykrywany. Nie wiem czy występuje to w innych egzemplarzach.

Ekran został pokryty Gorilla Glass 2 oraz powłoką, która ma zredukować odciski palców. Według mnie powłoka średnio się sprawdza, ślady naszych palców nadal się dość wyraźne, podobnie jak w większości warstw mających zapewnić naszym ekranom bezpieczeństwo.

Specyfikacja

HP ElitePad 900, którego dostałem do testów został wyposażony w:
  • CPU: Intel Atom Z2760 1,8 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki
  • RAM: 2GB
  • Dysk SSD: 64 GB
  • Waga: 630g (1,07 kg z Smart Jacket)
  • Wymiary: 261 x 178 x 9,2 mm
  • System operacyjny: Windows 8 Pro 32 bit

Dźwięk i aparat

HP ElitePad 900 mimo, iż nie jest sygnowany logiem Beats Audio jak HP Envy x2 to posiada dobrej jakości głośniki. Jakość dźwięku trochę mnie zaskoczyła, w urządzeniu biznesowym nie spodziewałem się tak czystego dźwięku. Szkoda, że nie mam możliwości porównania ElitePada z Envy x2, bo według mnie jakość dźwięku jest identyczna.

Nie wiem czemu, ale jakość dziwnie się czuje gdy testuję jakoś aparatu w urządzeniach z Windows 8. Może jest to spowodowane moim przyzwyczajeniem do poprzednich wersji systemu Windows, które nadawały się tylko na komputery. Jakość tylnej kamerki o rozdzielczości 8 MPx możecie zobaczyć na tych zdjęciach:

Według mnie zdjęcia są naprawdę dobrej jakości. Już kolejny raz HP ElitePad 900 zaskoczył mnie swoimi multimedialnymi funkcjami, na które w rozwiązaniach biznesowych mogłoby się wydawać kładziony jest mniejszy nacisk.

Podsumowanie

HP ElitePad 900 z pewnością możemy zaliczyć do klasy premium, świadczy o tym: bardzo dobra jakość wykonania, zastosowane materiały czy dbałość o każdy element. Tablet HP zaskoczył mnie swoimi funkcjami multimedialnymi, dobrą jakością dźwięku, dobrym aparatem, czy też dobrą kamerką do wideorozmów. Okazało się, że urządzenie dla biznesu może też świetnie sprawdzić się w naszym domu jako przenośne centrum rozrywki.
Mimo, iż sam tablet nie posiada cech odróżniających go od reszty urządzeń dla przeciętnego użytkownika to rozwiązania takie jak Smart Jacket z pewnością znajdą zastosowanie w biznesie. Możliwość podłączenia klawiatury i myszki do tabletu, a zwłaszcza Windows 8 - system, który pozwoli nam uruchomić klasyczne aplikacje dla wielu może okazać się elementem kluczowym podczas wyboru tabletu. Jednak czy takie rozwiązania są lepsze od tabletów hybrydowych jak HP Envy x2, ciężko jednoznacznie stwierdzić. Wszystko zależy od naszych wymagań co do tabletu, w jaki sposób i gdzie będziemy z niego korzystać, czy częściej będziemy wykorzystywać urządzenie jako tablet czy laptop. 

windows sprzęt

Komentarze

0 nowych
stasinek   11 #1 14.09.2013 18:47

I weź tu napisz recenzje na nim - zabawka ;)

stasinek   11 #2 14.09.2013 18:49

Profesjonalna zabawka :)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #3 14.09.2013 18:51

@stasinek
Nie podjąłbym się tego zadania :D Ale po podłączeniu klawiatury czemu nie ;)

xomo_pl   21 #4 14.09.2013 20:55

sprzęt dla biznesu z atom'em na pokładzie... dobry żart :D

Shaki81 MODERATOR BLOGA  38 #5 14.09.2013 22:30

@zomo_prl - tabletów z prockiem i7 nie ma na rynku (jeszcze) a więc nie masz co narzekać:)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #6 14.09.2013 22:54

Tablet dla biznesu jak najbardziej ;)

Są też tablety, czy też ultrabooki(ciężko mi określić do jakiej grupy należy np: Acer Aspire P3) z Intel Core 3 gen. i 4 gen. ale zastosowanie dodatkowego chłodzenia, a co za tym idzie zwiększenie rozmiarów, według mnie kwalifikuje te urządzenia w coś pomiędzy tabletem, a ultrabookiem.

xomo_pl   21 #7 14.09.2013 23:21

@Shaki81 ale są z i5 i i3, do tego też maja niezły czas pracy na baterii. Mówienie o tablecie z atomem, który uciąga filmy w FHD i nic ponadto jako o tablecie biznesowym jest śmieszne dla mnie :)
Oczywiście te tablety mają układ chłodzenia aktywny ale to raczej oczywiste bo i3 czy i5 samo się nie schłodzi...

xomo_pl   21 #8 14.09.2013 23:22

ehh ten brak edyxji komentarza...

np. vaio duo 11/13, samsung smart pc xe700 i wiele innych

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #9 14.09.2013 23:26

@zomo_prl
Zależy o jakich rozwiązaniach biznesowych myślimy. Jeśli o czym więcej, niż wspomniane przez Ciebie filmy Full HD to według mnie nadal najlepszy rozwiązaniem będzie laptop.

Ciekawie się zapowiada sprzęt od Samsunga, z chęcią bym go przetestował ;)

Szadzio   7 #10 14.09.2013 23:30

Wspominasz o zastosowaniu błyszczącej matrycy. Moje pytanie czy to nie jest oczywista oczywistość? Przecież nie ma urządzeń z dotykowymi matowymi wyświetlaczami.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #11 14.09.2013 23:51

@Szadzio
Wspomniałem o tej matrycy ponieważ spodobała mi się widoczność ekranu nawet w słońcu na zewnątrz. Korzystałem z laptopów z błyszczącą matrycą i czasami widoczność była kiepska.
Póki co nie spotkałem tabletu z matową matrycą, niestety ;)

foreste   15 #12 15.09.2013 00:00

Dobra recka , patrze na tablet i widzę nim ten win 8 ale jakoś podchodzę do tego inaczej nie bierze mnie na wymioty , jak windows 8 na zwykłych maszynach pc/laptop, wykonaj parę fotek jak używasz jakieś aplikacji metro i z zwykłym pulpitem.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #13 15.09.2013 00:10

@foreste
Ostatnio jakoś naszła mnie myśli, że Microsoft powinien dać możliwość wyboru, między klasycznym systemem, a Modern UI. Jednak z drugiej strony myślę o Modern UI, że wtedy by przepadło, bez ogromnego wsparcia laptopów i komputerów stacjonarnych, bo jak wiemy Windows 8 dość powoli zdobywa rynek tabletów. Sam nie wiem co myśleć o tym, często jestem na linii pochyłej, obecnie myślę o możliwości wyboru.

Prosisz mnie o dość ciekawą rzecz. Obiecuję Ci, że spełnię Twoją prośbę. Jeśli nie znajdę czasu teraz to pokażę Modern UI na filmiku przy okazji testów jakiegoś urządzenia z dotykowym ekranem.

foreste   15 #14 15.09.2013 00:25

Tez tak mysle ze koncowy uzytkownik powinien sam wybrać aczkolwiek metro pod tablet ladnie prezentuje, nawet pobawiłbym się ,ale na maszynie typu pc/lapek nie widzę tego systemu , bo po części wyglad przypominający nie nowoczesność lecz jak by byl już kilka lat na rynku a 2 sprawa ,według mnie po porównaniu systemów win 8 i win 7 mi akurat szybciej pracuje na win 7 , który ostatnio zakupiłem , ale te wady mogą być zaletami na tablecie,wole poczekać dłużej przy instalacji i uruchamianiu systemu zeby potem mieć konfort anie mieć szybki start i instalacje ale brak konfortu w czasie użytku :).

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #15 15.09.2013 00:42

@foreste
Mi lepiej pracuje się na Windows 8, nie chciałbym powrotu na Windows 7, ale o tym można by napisać nowy wpis. Oczywiście nie mam na myśli Modern UI. Według mnie nowy interfejs prezentuje się ciekawie, ale na desktopie sprawdza się obecnie tylko jako miejsce bardziej rozbudowanych gadżetów. Jednak w obecnej formie aplikacje Modern UI nie mają szans z klasycznymi.

Dla mnie zaletami Modern UI jest możliwość synchronizacji s innymi urządzeniami z Windows 8, Windows Phone 8 i Xbox 360/One. Jednak póki co tablety z Windows 8 muszą kosztować tyle co te z Androidem, a przed Xboxem One jeszcze długa gra, aby przypadł mi do gustu.

Windows 8.1 jest dla mnie wersją RTM interfejsu Modern UI ;)

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #16 15.09.2013 00:47

Kiedy będzie możliwość edycji komentarzy??? Przepraszam za literówki, niestety nie mogę poprawić.

Jednak pisząc, że Windows 8.1 daje nam wersję RTM interfejsu Modern UI nie mam na myśli, że zacznę częściej korzystać z tego interfejsu na laptopie. Według mnie przed nowym interfejsem Microsoftu jeszcze daleka droga ;)

denesmet   4 #17 15.09.2013 11:32

"Dwie części obudowy dodatkowo trzymane są przez zastosowanie magnezu,oprócz wzmocnienia połączenia rozwiązanie to sprawia, że łatwiej jest je połączyć."

O ile stopy magnezu mają lepszy stosunek wytrzymałości do masy od np. aluminium to raczej zastosowanie go nie wpływa na łatwość połączenia ;P

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #18 15.09.2013 12:28

@denesmet
Odczuwalne jest lekkie przyciągnie i można odczuć, że część sama "wskakuje" na swoje miejsce praktycznie bez użycia siły.

denesmet   4 #19 15.09.2013 12:59

Wiem o co ci chodziło dlatego dla tego na końcu jest emotikona ;P, a ty dalej nie widzisz błędu.
MagneS nie magneZ.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #20 15.09.2013 13:04

@denesmet
Hahahaha, to się popisałem :P


Dzięki ze wychwycenie tego błędu :D

xomo_pl   21 #21 15.09.2013 13:12

gdyby ludzie mieli wybór szansa, że modern byłoby popularne byłaby bliska zeru. Nie bez powodów ludzie lubili nowe Windowsy mniej lub bardziej- za względną ciągłość interfejsu. I teraz nagle w W8 MS zachciało się wprowadzać nowy interfejs żeby móc sprzedawać tablety z W8- modern. Niestety podczas projektowania jedno poszło źle: należało modern oprzeć o aplikacjeWin32-64 a z Win Store zrobić po prostu bazę bezpiecznego softu. Microsoftowi zachciało się być jak apple i "zrobić rewolucję" za wszelką cenę. Żeby w ogóle ktoś chciał pisać modern apps to platforma musi być popularna. A jak zdbyć popularność najłatwiej (w teorii)? zmusić użytkowników do modern. Widać np. po tym jak wmawiają, że ludzie chcieli przycisku start a nie menu, że MS po prostu nie może się z tego wycofać teraz....

Modern jest świetne ale na tablecie. Na laptopie (nawet z ekranem dotykowym) to pomyłka i nic tego szybko nie zmieni....

@Scorpions.B | 14.09.2013 23:26
"
Zależy o jakich rozwiązaniach biznesowych myślimy. Jeśli o czym więcej, niż wspomniane przez Ciebie filmy Full HD to według mnie nadal najlepszy rozwiązaniem będzie laptop. "


tablet konwertowalny, o ile ma jakiś normalny procesor i3 czy i5 spełni swoje zadanie tak samo dobrze jak mały ultrabook a nawet lepiej bo jak nie potrzebna klawiatura, to można się jej pozbyć w niektórych modelach. Atom z2760 nie jest zły ale nadaje się tylko do "konsumpcji treści multimedialnych" czy pracy w pakiecie biurowym.

przemor25   14 #22 15.09.2013 15:40

Skoro jest to pełny Windows 8 Pro to trochę jednak brakuje mi w nim fizycznej klawiatury. Szkoda, że producent nie pomyślał jak można byłoby scalić w jedno to co daje Smart Jacket z fizyczną klawiaturą :)

jabolmax   5 #23 15.09.2013 15:45

@up serio dobrze że mi powiedziałeś, używam W8 wczoraj aktualizowałem do 8.1, bo nie wiedziałem że to pomyłka, uważam że jest całkiem wygodne, ale fakt nie ma autoCAD NX czy Maxsufr na modern ui więc siedzę więcej w pulpicie, ale pewnie jestem mało profesjonalny i się nie znam, zrobią oprogramowanie z którego korzystam na modern to będę siedział na modern.

jabolmax   5 #24 15.09.2013 15:47

edit do zomo_prl był post nie do przemora

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #25 15.09.2013 16:45

@przemor25
Mi też brakuje fizycznej klawiatury, dlatego jeśli miałbym kupować tablet zdecydowałbym się na HP Envy x2

  #26 15.09.2013 22:25

Ciągle wspominasz o 'zastosowaniach w biznesie' jakby przewyższał pod tym względem konkurencję.
Pomijając zastosowania typu: prezentacja, czy notatnik (to potrafią chyba wszystkie systemy i każdy producent) to nie mogę wymyślić nic, co by znalazło zastosowanie w biznesie.

Chyba, że Twój biznes to sprzedaż aplikacji dla windows ;) Ale wtedy i tak nie jest żadnym narzędziem tylko rynkiem zbytu :)

Pozdrawiam

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #27 15.09.2013 22:58

Na 2 lata? Czemu tak sądzisz ?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #28 15.09.2013 23:44

@zomo_prl
Nowe Atomy Bay-Trail zapowiadają się bardzo ciekawie. Oczywiście do Photoshopa czy obróbki wideo zbytnio nadawać się nie będą, ale zapewnią dwukrotny lub nawet trzykrotny wzrost wydajności w porównaniu z obecnymi układami przy zmniejszonym zapotrzebowaniu na energie. Do tego dojdzie układ graficzny zbliżony do tego, który mogliśmy spotkać w procesorach Intel Core 3 gen.

xomo_pl   21 #29 15.09.2013 23:52

@Scorpions.B

Słyszałem o tych nowych atomach. Szkoda, że pierwsze urządzenia z nim pojawią się pewnie w okolicy grudnia jak nie później no i druga kwestia- cena. Przez dłuższy czas tablety z atomem z2760 kosztowały do 3000 a niektóre prawie 4K (aus tf810), dopero nie dawno ceny zaczęły spadać do 1800-2700zł co nadal jest chorą ceną jeśli patrzeć na wydajność.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #30 16.09.2013 00:15

Zgadzam się ceny nadal są za wysokie. Według mnie w kwestii ceny powinien zrobić też coś Microsoft znacząco obniżając ceny Windows 8.

  #31 16.09.2013 01:11

Wielokrotnie nazywasz tablet 'biznesowym' w porównaniu z innymi. Pomijając kwestię, że tablet nie ma według mnie zastosowań w biznesie to jakie widzisz dla niego zastosowania w pracy i dlaczego, jeśli w ogóle, jest lepszy na tym polu od konkurencji?

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #32 16.09.2013 08:52

@zukuLBW
Trochę informacji znajdziesz tutaj: http://www8.hp.com/pl/pl/ad/elitepad/overview.html

Sam tablet praktycznie nie wyróżnia się od konkurencji, jednak dzięki prostej rozbudowie dzięki takim dodatkom jak ElitePad Expansion Jacket i ElitePad Docking Station tablet łatwo można zamienić w namiastkę komputera. Większość użytkowników potrzebuje tabletu tylko do konsumpcji treści. ElitePad pozwala nam na trochę więcej, oczywiście musi pamiętać o jego wydajności.

sceri   4 #33 16.09.2013 10:18

Pozwolicie, że dodam swoje 2 grosze.

Po pierwsze, Windows 8 Pro kosztuje. Jest to czynnik, który winduje cenę do góry. Ale dzięki niemu tablet jest biznesowy. Praca w domenie, Active Directory, BitLocker etc.
Obudowa jest tak wytrzymała, że urządzenie posiada certyfikat Military Standard 810.

Jeżeli komuś brakuje klawiatury to rozwiązaniem jest HP ElitePad Productivity Jacket.

Tablet jest świetny, chociaż nie jest pozbawiony wad. Pierwszą z nich i chyba najważniejszą jest cena.

arlid   14 #34 16.09.2013 18:08

Na jednym ze zdjęć (odwrócony tyłem) wygląda strasznie ociężale i "grubo"z tą obudową. Jak to jest ładowane? Oddzielnie tablet, oddzielnie obudowa? A jak włożymy tablet w obudowę to możemy podłączyć ładowarkę? Wygląda ciekawie, jednak nie wiem jak to by się sprawdziło w normalnej pracy.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #35 16.09.2013 20:41

Możemy ładować sam tablet jak i tablet razem z obudową, nie ma problemu z podłączeniem ładowarki. Zgadzam się z obudowa wygląda dość ociężale, jakby był przeznaczony do pracy w terenie ;)

koneton   6 #36 17.09.2013 15:40

Tablet wydaje się ładny, ale podanie linki i Twój wpis nie wyjaśniają w jaki sposób ma być on biznesowy. Jego biznesowe zastosowanie to chwalenie się przed współpracownikami i klientami, że nas stać na drogie zabawki. Nie znalazłem w Twoim wpisie i na stronie HP żadnych informacji na temat czasu działania na baterii. Skoro to sprzęt mobilny, to jest to dla mnie jeden z ważniejszych parametrów.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #37 17.09.2013 16:39

@koneton
W egzemplarzu, który dostałem są problemy związane z pracą baterii w dodatkowym etui, więc postanowiłem nie przeprowadzać testów związanych z czasem działania.

  #38 22.10.2013 10:12

Mam go 2 miesiące i mogę powiedzieć że jest ok-mam wersję z 32 GB i 3G.Jest tylko jedna sprawa która jest na minus,po pierwszym odpaleniu i pobraniu aktualizacji z 32 GB zostało 11,5 GB pamięci-dopiero zakup karty pamięci 64 GB rozwiązał sprawę,ale to dodatkowy wydatek 217 PLN.Ale polecam go.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #39 22.10.2013 19:25

No niestety Windows 8 zajmowanym miejscem na dysku odbiega od systemów mobilnych, no ale też jego możliwości są znacząco większe. Dla mnie tablet z Windows 8 powinien mieć dysk o pojemności 128 GB.

  #40 15.12.2013 12:44

mam od 2 tygodni i chodzi kulawo, jest bardzo wolny nawet po zainstalowaniu win8.1 a wczoraj wywalił bluescreena i wraca do producenta...

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #41 15.12.2013 16:53

@andrzejGin
Jeśli posiadasz ten tablet od 2 tygodni to nie lepiej było wybrać coś opartego o Intel Atom Bay Trail?

  #42 08.01.2014 16:30

Witam
Dopiero po świętach zabrałem się do szukania tabletu, więc w swoim komentarzu jestem nieco spóźniony ;)
Szukam coś co spełni moje oczekiwania. PC-ta stacjonarnego mam, lapka również - szukam więc i czytam opinie użytkowników aby wybrać optymalnie dobre rozwiązanie.
Nie należę do hejterów, ale Twój "test" można o kant... Jednym słowem niepotrzebna strata czasu. Ty nawet nie potrafiłeś napisać ile cali ma owo cudo. Oczywiście trzeba było wziąć linijkę i z podanych przez Ciebie wymiarów wywnioskować ile tablet ma cali. O pozostałych "testach" (ilość czasu pracy na baterii itp.) nawet nie wspominam. Daj sobie chłopie spokój z pisaniem pierdół.

Scorpions.B WSPÓŁPRACOWNIK  21 #43 08.01.2014 18:10

@m.w.
"Ekran HP ElitePad zapewnia dość rzadko spotykaną proporcję ekranu, czyli 16:10. Przy 10,1 calach producent zdecydował się na rozdzielczość 1280x800"

"W egzemplarzu, który dostałem są problemy związane z pracą baterii w dodatkowym etui, więc postanowiłem nie przeprowadzać testów związanych z czasem działania."