Windows XP Media Center Edition 2005 PL - pojutrze na półkach

Strona główna Aktualności

16 września na rynku pojawi się system operacyjny Windows XP Media Center Edition 2005 w polskiej wersji językowej.

Windows XP Media Center Edition 2005 wprowadza do naszych domów zupełnie nową wartość. Kompleksowość rozwiązania w zakresie multimediów umożliwia zarządzanie muzyką, filmami, zdjęciami, czy nagraniami za pomocą kilku przycisków na pilocie. Dzięki temu mamy do czynienia z produktem, który zapewnia niespotykaną dotąd wygodę i łatwość użytkowania. Wierzymy, że Windows XP Media Center Edition zmieni sposób postrzegania komputera i przeniesie go z biurka do salonu - powiedział Krzysztof Florczak, Windows Client Business Group Lead w polskim oddziale Microsoft.

Windows XP Media Center Edition 2005 jest elementem propagowanej przez firmy Microsoft i Intel idei cyfrowego domu. Intel, największy na świecie producent procesorów, opracował nowa platformę sprzętową, która w połączeniu z systemem Microsoft Media Center Edition 2005 ma zmienić dotychczasowe oblicze komputera. Dzięki nowej platformie Intela, rozrywkowy komputer w naszym salonie będzie ładny, cichy i zastępić ma wiele innych urządzeń. Należy jednak pamiętać, że de facto komputery obecnie również są w stanie realizować funkcje oferowane przez Media Center, pytanie więc czy te nowości, które niesie ze sobą nowa platforma zjednają jej rzesze miłosników. Czas pokaże.