r   e   k   l   a   m   a
reklama

Recenzje CCleaner

Strona główna Windows Narzędzia Narzędzia systemowe
Czyści rejestr, zarządza zainstalowanymi programami, zaplanowanymi zadaniami, wyszukuje duplikaty, programy autostartu, czyści do zera dyski
Monitoruje system wyświetlając denerwujące komunikaty, zamknięte oprogramowanie
ocena użytkownika

Normalnie program orkiestra. Czyści, sprząta, wyświetla, zarządza. Robi wszystko co program do oczyszczania systemu powinien robić i dodaje przydatne narzędzia typu zarządzanie zaplanowanymi zadaniami czy czyściciel rejestru.
Z czystym sercem mogę polecić ten program szukających programu do sprzątania systemu.
Na koniec zostawiłem 2 niewielkie mankamenty. Pierwszy - włączona domyślnie opcja monitorowania systemu, która jest prawdopodobnie stworzona dla początkujących albo dla tych którzy mają niewiele miejsca na dysku, denerwuje wyskakującym co jakiś czas okienkiem które trzeba wyłączyć w ustawieniach
Druga to zamknięte źródła, jeżeli nie macie do nich zaufania albo po prostu jesteście fanami otwartego oprogramowania to polecam nieco mniej rozbudowany ale również potężny BleachBit,
Zarówno do jednego i drugiego programu można dołączyć filtry winapp2.ini które są znaczącym rozszerzeniem możliwości tych programów

10.04.2018 08:53 | Recenzja do wersji 5.41
Przejrzystość, Ładny design, Szybkie skuteczne działanie
Nie znalazłem
ocena użytkownika

Skuteczne czyści rejestr, komputer ze zbędnych śmieci. Po prostu tego oczekiwałem. 5/5

25.12.2017 22:13 | Recenzja do wersji 5.38
Szybkość, bezbłędny, ma wszystko czego potrzebuję, nie oszukuje (czyści, nie wskazuje randomowych plików)
Brak
ocena użytkownika

Używam tego programu od zawsze, nigdy nie miałem z nim problemów. Zawsze system chodził jak trzeba, zero zawieszek czy niedziałających programów po czyszczeniu rejestru !

Kiedyś próbowałem inne programy tego typu, niestety przegrały.

W ogóle sam interfejs jest prosty, nie przekoloryzowany, bez zbędnej grafiki. Tak trzymać !

25.10.2017 21:04 | Recenzja do wersji 5.36
Niezłe wyszukiwanie błędów rejestru, szybkie usuwanie śmieci. Dobry na starych komputerach.
Częściowe braki w tłumaczeniu na polski, relikt przeszłości.
ocena użytkownika

Cccobo breaker. Program posiada wiele funkcji, ale chyba tylko wyszukiwanie błędów w rejestrze wykonuje w miarę poprawnie. Niekiedy nawet udaje się przyspieszyć pracę komputera. Niestety w obecnych czasach nie ma on prawie żadnego wykorzystania, chyba że na starych komputerach. Na nich też funkcje programu działają nieco lepiej, dlatego polecam go posiadaczom takiego sprzętu. Jeżeli posiadasz coś nowszego, raczej unikaj instalowania zbędnego oprogramowania. Wydłuży to tylko listę programów i zmniejszysz ilość dostępnych zasobów Twojego komputera.

19.05.2017 22:03 | Recenzja do wersji 5.30
Mała waga, autostart
Psucie systemu, uszkadza pliki
ocena użytkownika

Niestety ale program moim zdaniem klapa, miał potencjał aczkolwiek nie został on wykorzystany. Jak dla mnie program który psuje system (nieraz usuwa potrzebne pliki z ważnych folderów) i nie jest w stanie odinstalować wielu aplikacji nie ma prawa bytu. Jedynym prawdziwym plusem jest zarządzanie autostartem które wypadło świetnie. Stanowczo NIE polecam.

29.01.2017 02:25 | Recenzja do wersji 5.26
dodatkowe narzędzia: zarządzanie auto-startem, przywracaniem systemu czy wyszukiwaniem duplikatów
brak
ocena użytkownika

Używam od lat i jestem zadowolony. Program nigdy nie uszkodził mi systemu. Nie miałem żadnych problemów związanych z użytkowaniem. Dzisiaj zaktualizowałem wczesną wersję 5 do 5.25. Obecnie większych zmian nie widać poza zmianą wyglądu instalatora. Program w wersji 5 jest stabilny, działa dobrze, często wydawane są aktualizacje. U mnie duży plus za dodatkowe narzędzia: zarządzanie auto-startem, przywracaniem systemu czy wyszukiwaniem duplikatów. Niektóre ustawienia są trochę nachalne np. monitoring systemu ale ostatecznie wszystko można łatwo i szybko skonfigurować pod swoje potrzeby. Minusów nie widzę. Program godny polecenia.

15.12.2016 14:41 | Recenzja do wersji 5.25.5902
Nie wielki, mało zasobożerny
Uszkadza system
ocena użytkownika

Już dawno rozstałem się z tą apką, ponieważ po jej działaniach zdarzyło mi się kilkukrotnie formacik. Dysk SSD i po problemach, natomiast jeżeli ktoś musi bardziej polecał bym Glary Utillities dużo lepszy. Nie bardzo mam natchnienie aby porównywać te dwa softy ale jak dla mnie CC to bardzo ubogi krewny Glarego. A wiem co mówię bo Glarego używam od wersji 1 i w bardzo wielu przypadkach uratował mnie przed formatem.

17.11.2016 23:09 | Recenzja do wersji 5.24.5841
Usuwanie plików tymczasowych
Uszkodzenie systemu operacyjnego
ocena użytkownika

Po użyciu ccleanera mój komputer nadawał się jedynie do formatowania :) System ładował się bez końca. Naprawa MBR, chkdsk, nawet odświeżanie systemu i inne próby skończyły się niepowodzeniem.
Nie polecam. Narzędzie może wyrządzić szkody.

07.09.2016 14:08 | Recenzja do wersji 5.21.5700
1 2 3 4 5 następna
reklama
Polecamy w WP TechnologieWP TechnologieTest najlepszych telewizorów na Mundial