r   e   k   l   a   m   a
reklama

Recenzje Odkurzacz

Strona główna Windows Narzędzia Narzędzia dyskowe i plikowe
Dobry, prosty w obsłudze.
nie widzę minusów
ocena użytkownika

Program od dawna wart polecenia, nic dodać nic ująć, z czystym sumieniem polecam.

10.12.2016 21:27 | Recenzja do wersji 14.2.0.4492
Łatwy, Prosty, Śliczny design, Przejrzysty, Darmowy, Skuteczny.
Próbowałem coś znaleźć ale nie znalazłem.
ocena użytkownika

Program pokazuje, że my Polacy umiemy tworzyć znakomite aplikacje. Aplikacje które świetnie się sprawują na tle innych zagranicznych. Miałem mieszane uczucia co do tego programu i długo się zastanawiałem nad jego instalacją aż tu razu pewnego powiedziałem sobie, że co mi tam. Zainstaluję bo i tak komp chodzi tragicznie i pewnie trzeba będzie zrobić format. Jakież było moje zdziwienie jak po instalacji, przeskanowaniu okazało się, że wszystkie problemy ustąpiły. Aplikacja jest mała ale niesamowicie pomocna. Czyści znakomicie, usuwa wszelkie niepotrzebne elementy z naszego systemu w sposób perfekcyjny. Nawet na windows 10-64 BIT sprawuje się znakomicie.

*po aktualizacji systemu windows 7 na 10, nie spotkałem się z ani jednym problemem w działaniu czy coś.

Polecam z czystym sumieniem. Jedno z lepszych rozwiązań tego typu.

23.12.2015 18:13 | Recenzja do wersji 13.5.4.1971
kiedyś dobry
nie pobierać kiedy testuje się WIN 10
ocena użytkownika

byłem długo związany z tym programem więc postanowiłem nim posprzątać na komputerze z zainstalowanym win 10 efekt masakra system na nowo do instalacji, office na nowo do instalacji i kilka innych mniejszych programów też i zamiast chwili relaksu pół nocy psu w du....

20.07.2015 23:01 | Recenzja do wersji 13.5.4.1971
Łatwy w użytkowaniu, nawet dla początkującego.
Może i są, ale ich nie znam.
ocena użytkownika

Witam!. Już kiedyś opiniowałem Odkurzacza. Wówczas oceniłem go dobrze, ale teraz po chyba 5, 6 latach użytkowania nie mam słów zachwytu. Nigdy nie wywołał perturbacji w komputerze. Pracuje bardzo z systemem i samym komputerem. Teraz nigdy się nie zastanawiam, wprowadziłem czyszczenie z automatu. Nigdy mnie nie zawiódł.
Muszę coś powiedzieć o Autorze Odkurzacza. Nie dość, że darmowo udostępnia swoją pracę innym, ale jest dostępny w każdej chwili, jest komunikatywny i przyjazny dla użytkownika. Dziękuję Mu za Odkurzacza i jestem Mu wdzięczny za porady także zupełnie nie związane z Odkurzaczem.
Pozdrawiam, Andrzej

14.07.2015 20:44 | Recenzja do wersji 13.5.4.1971
Częste aktualizacje baz i programu, Szybkość działania, znajduje bardzo dużo zbędnych plików, kopie zapasowe, wygląd
Brak
ocena użytkownika

Odkurzacz wyróżnia się wieloma zaletami:

Znajduje bardzo dużo zbędnych plików których inne programy nie znajdują, ma bardzo dużą bazę zbędnych plików, posiada kopie zapasowe usuwanych plików oraz możliwość szybkiego przywrócenia plików z kopii, odk13 z większości cechuje się 4-roma modułami "Szybkie czyszczenie dysku", "Wyszukiwanie zbędnych plików", "czyszczenie autostartu (wskazuje które są zalecane do usunięcia i obciążają komputer)", "Wyszukiwanie zbędnych folderów (znajduje puste foldery porzucone przez np. usunięte aplikacje albo po prostu puste i nie używane)".

Odkurzacz ma także możliwość wyboru trybu wyszukiwania w nich są m.in "Podstawowy (zalecany dla zwykłych użytkowników komputerów którzy nie mają pojęcia o większości plików i nie są zaawansowani)", "Rozszerzony (dla użytkowników trochę obeznanych w tych plikach i wiedzących że tryb ten może jak i zaawansowany pomylić się i np. wykryć plik w formacie ".bak" a plik ten może być ważnych składnikiem w jakiejś grze powiedzmy (mam na myśli w tych starych z lat wcześniejszych niż 2005) ", "Zaawansowany (tryb inaczej zwany diabelskim, tryb ten zalecany jest włączanie tylko użytkownikom którzy wiedzą co robią i muszą każdy plik znaleziony kontrolować uważnie czy ten plik nie jest czasem ważny i im się nie przyda, oczywiście tryb zaawansowany znajduje najwięcej plików)", "Cenzury (Tryb dzięki któremu możemy znaleźć niecenzuralne pliki np. z wulgaryzmami, albo filmy xxx, aby ochronić młodszych użytkowników komputera, zalecane jest regularne skanowanie w tym trybie jeśli komputera używają także osoby w wieku poniżej 15 lat!)".

Kopie zapasowe są w programie z kilku powodów, aby odzyskać wybrane przez nas usunięte pliki, gdy np. jakiś program przestał działać, albo gdy odkurzacz usunął plik np. historii użytkowania jakiejś aplikacji i użytkownik chciał by powiedzmy sprawdzić co ten program robił w trakcie używania ;) Na koniec dodam że nie polecam początkującym użytkownikom grzebania w ustawieniach, ponieważ można coś poprzestawiać i cyk... program może przestać poprawnie działać, a więc trzeba robić to ostrożnie :D

08.05.2013 20:23 | Recenzja do wersji 13.3.0.1584
Stałe bazy, częste wersje, skiny, bezpieczeństwo.
Brak
ocena użytkownika

Instalacja
Odpalam instalatora, przechodzę przez jak zwykle "Dalej, Akceptuj, Dalej, Dalej, Instaluj". Instalacja zatrzymała się. Moje przerażenie to takie, że wszystko się zawiesiło. W końcu pokazał się Konfigurator Pierwszych Ustawień, który z łatwością poprowadził mnie przez ustawienie ważnych ustawień Odkurzacza. Umożliwił wybranie skórki, wybrałem ostatnią. Wciskam OK, rozpoczyna się proces wypakowywania plików. Po zakończonym procesie instalacji zabrałem się za czytanie zmian. Wiele błędów zostało poprawionych. Klikam "Dalej" i zaznaczam "Uruchom Odkurzacz". Po miniaturce na KPU już wiem, jak w przybliżeniu Odkurzacz może wyglądać.

Program.
Uruchomił się o to Odkurzacz z interesującym ciekawym zielonym "czymś". Po sekundzie rozpoznaje, że to samouczek "każe mi" od razu przejść do skanowania. Lecz moje ciekawości nie obiegają końca. Najbardziej podoba mi się użyta wstążka, którą lubię w Word 2007. Na pierwszy rzut oka to wygląda na zwykłe proste zakładki. To kryje w sobie coś więcej. Przechodzę sobie po zakładkach. Właże na "Wybor trybu". Ciekawe jest wybieranie trybu sprzątania, którego przenigdy nie widziałem w innych programach tego typu.Przechodzę na Zaawansowany. Lista trybów aż się zacina, jest trochę za mała, ale ważne, że filtrów jest duuużo. Przechodzę na "Opisy filtrów", co widzę? "Nieobsługiwany", skoro tak, to dlaczego tkwi w programie? Może ma jakąś "scenke do odegrania"? Nie ważne, ważne, że to wszystko w trakcie skanowania jest analizowane i dba o moje bezpieczeństwo. Mogę sobie zobaczyć statystyki - filtrów 6177, a to jest naprawdę dużo. Moje oczy zdumiały, jak zobaczyły "foldery szkodliwe". To znaczy, że program jest "super-mini-antywirusem". Przechodzę dalej, widzę "Kopie i raporty". Od razu wiem, że łatwo jest wszystko przywrócić - zaznacz i kliknij. Przechodzę na "Wykluczenia". Moje zdumienie - wykluczone pliki. Mogę również sobie wykluczyć własny plik, folder. Dobra, przechodzimy do skanowania. Skanowanie dość długie przy "zaśmieconym" dysku, ale obiektów więcej, więcej i więcej. Zakończyło się. 1230 obiektów, 187 MB. Przerażenie? Owszem, dysk taki niewinny... Klikam "Zaznacz" i "Usuń". Widzę... okienko z tworzeniem Kopii. Trochę to potrwa, ale po zakończonej operacji nic nie muszę robić - usuwają się pliki. Skończyło się, patrze dla pewności do "Kopie i raporty". Jest, jest moja kopia. Przywróce, zobaczę jak to się robi. Zaznaczam i klikam "Odzyskaj". Co? Nic nie musiałem klikać więcej?? Wszystko powróciło do swoich folderów. Robię znowu skanowanie, bo znowu mam te "Śmieci".

09.04.2011 17:35 | Recenzja do wersji 12.6.0.9
reklama
Polecamy w WP TechnologieWP TechnologieTest najlepszych telewizorów na Mundial