Dropbox i zagadka dodatkowej przestrzeni rozwiązana

Za czasów zakupu mojego pierwszego S3 zostałem obdarowany przez Samsunga 50 GB* dodatkowej wolnej przestrzeni w chmurze Dropbox na okres dwóch lat. Oferta fajna ale zawsze zastanawiałem się co spotka moje pliki po przekroczeniu „stałej” przestrzeni dyskowej i upłynięciu promocji. Nigdy nie znalazłem (lub byłem za mało ambitny aby poszukać dokładniej) informacji co w takim przypadku się wydarzy i sprawa ta zostawała zagadką aż do dzisiejszego dnia.

Dziś rano miałem zaszczyt zostać obudzony @ z informacją że nieubłaganie kończy się czas promocji i oczywiście zaproponowano mi super hiper ekstra konto PRO. Jako że nie jestem aktywnym użyszkodniekiem Dropbox‚a (wolę MEGA i OneDrive na przemian z Dyskiem Google) więc za utratą dodatkowych GB nie płaczę ale obecnie mam ciut więcej zajęte danych niż pozwala na to moja darmowa przestrzeń? No i co właśnie w takim przypadku? Dropbox wybierze część i usunie? Zachęcam do lektury poniższego @

Witaj Tomas,

Wraz z nabyciem urządzenia Samsung przyznaliśmy Ci 48 GB dodatkowej przestrzeni Dropbox na 2 lata. To dodatkowe miejsce wygaśnie June 21, 2014, ale w ramach podziękowania za bezpieczne przechowywanie Twoich rzeczy w Dropbox automatycznie przyznamy Ci 3 GB bonusowego miejsca. Twój nowy limit miejsca w Dropbox będzie wynosił 12 GB.

Dla przypomnienia, obecnie używasz 21 GB miejsca w Dropbox. Jeśli przekroczysz limit 12 GB po June 21, 2014, dalsze zapisywanie nowych zdjęć, filmów i dokumentów w Dropbox nie będzie możliwe, natomiast już znajdujące się tam rzeczy będą bezpieczne.

Aby móc dalej korzystać z Twoich ulubionych funkcji Dropbox, jak automatyczne przesyłanie z aparatu, zalecamy przejście na Dropbox Pro.

Zmień taryfę na Dropbox Pro

Dziękujemy za podrasowanie urządzenia Samsung za pomocą aplikacji Dropbox.

Udanego korzystania z Dropbox!
– Zespół Dropbox

Muszę przyznać, że Dropbox zyskał w moich oczach takim zachowaniem. Zawsze miałem ich za serwis który ma lekko w nosie swoich darmowych użytkowników a tu taka miła niespodzianka. Co prawda od czerwca będę miał zablokowaną możliwość dodawania nowych plików z racji przekroczenia moich 12 GB wolnej przestrzeni ale fanie wiedzieć, że moje zdjęcia tam umieszczone nadal tam pozostaną i nic bez mojej zgody nie zostanie stamtąd usunięte.