r   e   k   l   a   m   a
r   e   k   l   a   m   a

Google wprowadza zmiany w Buzz

Strona główna Aktualności

W zeszłym tygodniu informowaliśmy o błędzie w Google Buzz. Za jego sprawą mogło dojść do wycieku prywatnych danych użytkowników. Google wziął jednak pod uwagę głosy internautów i naprawił wadę.

Uruchomiona tydzień temu usługa Google Buzz pozwala na dzielenie się ze znajomymi krótkimi wiadomościami, linkami do ciekawych stron, fotografiami itp. Usługa od razu spodobała się internautom - w ciągu pierwszych dwóch dni działania Google Buzz napisali oni ponad 9 mln wiadomości. Okazało się jednak, że korzystając z usługi można narazić się na wyciek informacji. Osoby korzystające z Buzza automatycznie udostępniały innym wiadomości o swoich kontaktach. Każdy, kto odwiedził profil użytkownika Gmail, mógł dowiedzieć się, z kim czatujemy, bądź korespondujemy.

Dzięki zmianom wprowadzonym w Google Buzz można blokować osoby śledzące nasz profil. Dzięki temu użytkownik może samemu decydować, kto będzie obserwował publikowane przez niego informacje. Google dodał też zakładkę Buzz do Ustawień Gmaila. Oferuje ona kilka funkcji związanych z widocznością usługi, a także możliwość całkowitego wyłączenia Buzza. Osoby, które już korzystają z Buzza, mogą w Ustawieniach edytować swój profil. Natomiast użytkownicy, którzy dopiero uruchamiają usługę, możliwość blokowania kontaktów otrzymują podczas wybierania znajomych.

r   e   k   l   a   m   a
© dobreprogramy

Komentarze

r   e   k   l   a   m   a
r   e   k   l   a   m   a
Czy wiesz, że używamy cookies (ciasteczek)? Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień.
Korzystając ze strony i asystenta pobierania wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.