Bez logowania w Chromie nie ma przeglądania. Ma to jednak pewne zalety
Zaczynając od wersji 69, logowanie do przeglądarki Google Chrome jest tożsame z logowaniem do dowolnej innej usługi firmy Google. W praktyce oznacza to, że korzystając z Chrome'a wystarczy zalogować się na Gmaila albo YouTube'a, by przeglądarka także połączyła się z kontem Google. Użytkownicy nie będą mieli możliwości, by odmówić logowania w przeglądarce. Co więcej, po wylogowaniu się z usług Google, zostaniemy wylogowani także z przeglądarki.