O szczegółach informuje serwis Softpedia, zwracając uwagę, iż program został już usunięty przez Microsoft po tym, jak użytkownicy zaczęli zgłaszać pierwsze problemy, między innymi w komentarzach dotyczących samej aplikacji. Program okazał się wymagać danych logowania Google do działania, ale po ich wprowadzeniu wyświetlał reklamy i automatycznie generował kolejne kliknięcia. Użytkownicy pobierający aplikację mogli mieć jednak trudność, by przewidzieć podstęp jeszcze przed instalacją, szczególnie gdy weźmie się pod uwagę nazwę twórców. Teraz rozpoczynają się dyskusje, w jaki sposób aplikacja przeszła przez weryfikację w Sklepie.
Program wymagał do działania podania swoich danych Google, toteż użytkownicy, którzy z niego skorzystali powinni przemyśleć przeanalizowanie swoich ustawień prywatności. W tym celu należy odwiedzić listę aplikacji mających dostęp do konta Google i w razie potrzeby usunąć z niej szkodliwą aplikację, o której mowa w tym przypadku. Wystarczy kliknąć jej nazwę, a następnie skorzystać z przycisku Zablokuj dostęp. Wówczas połączenie konta użytkownika z daną aplikacją zostanie zakończone.
Wato zwrócić uwagę, że prócz możliwości blokady aplikacji, można stąd także przeanalizować programy, w których użytkownik loguje się wykorzystując uwierzytelnianie danymi Google oraz zaufane aplikacje autorstwa Google. W ich przypadku również można zdecydować o zakończeniu dostępu do danych użytkownika.