Oglądasz Netfliksa? Zwróć uwagę na "aktualizację konta"
Netflix został wykorzystany w kampanii phishingowej, w której oszuści próbują wyłudzić dane - zarówno logowania, jak i karty płatniczej. Pod pretekstem braku udanej płatności, w fałszywym e-mailu z logo Netfliksa pojawia się prośba o "aktualizację konta" - tego przycisku nie należy klikać.
Źródło zdjęć: © GETTY | NurPhoto